Widok

gronkowiec złocisty w przewodzie pokarm u 3msc niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
od jakiegos czasu niepokoiły mnie kupki mojej córki, zmienilismy mleko na nutramigen ale po chwili stosowania dalej pojawiał się śluz w kale i kupki są rzadkie trochę pieniste wiec uznalam ze moze to jakaś bakteria skoro na hipoalergicznym mm juz jest..no i własnie odebrałam wynik Staphylococcus aureus +++
jutro do pediatry ale w ogóle nie wiem czego sie spodziewać, czy takim niemowlakom podają antybiotyk, czy sa w kropelkach czy trzeba do szpitala?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mojej córki wyszedł gronkowiec w posiewie kiedy miała 7 tygodni. Przez pierwsze 5 tygodni karmiłam piersią, ale mała miała okropne bóle brzuszka, kwaśne i pieniste kupy, strasznie się męczyła (i ja też). Wyszła jej nietolerancja laktozy. Przeszliśmy na nutramigen i wszystkie problemy zniknęły, ale wyszedł właśnie ten gronkowiec. Byliśmy na izbie przyjęć na konsultacji, ale stwierdzili, że skoro nie ma żadnych objawów, to jest to nosicielstwo, a tego się nie leczy. Podajemy tylko probiotyki cały czas. Teraz córcia ma 3 miesiące i nadal jest wszystko ok. Gdyby była na piersi i miała te bóle brzucha, to być może dostalaby antybiotyk. Jednocześnie powiedziano mi, że nietolerancja laktozy u małych niemowląt to fizjologia i to nie jest wskazanie do odstawienia od piersi... Jeśli twoje dziecko mimo znany mleka nadal ma biegunki, to być może trzeba będzie leczyć. Ale może poprawi się po jeszcze innym mleku i nie trzeba będzie nic robić. A z jakiego powodu karmisz nutramigenem?
u nas od początku było karmienie mieszane..ja maiłam problemy z piersiami, mało pokarmu a mimo to zapalenie piersi z ropniami (mała pogryzła mnie w szpitalu i moze obie zaraziłysmy się tym)i po miesiącu dostawała juz tylko mm, najpierw bebilon, ale własnie kupy były rzadkie i ze śluzem więc stwierdziliśmy ze to chyba alergia na białko/laktoze bo moja starsza córa tez tak miała no i nutramigen..jednak teraz widzę, że ma takie same objawy jak przed zmianą mleka czyli generalnie nic specjalnie się nie zmieniło..dzień jest lepiej a dzień gorzej raz bardziej marudna a raz mniej..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

do góry