Widok

hashimoto

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie do os. chorujących na hashi.
Jestem po porodzie. stąd miałam większą dawkę leku, gdyż miałam niedoczynność po urodzeniu córki. przez 6 m-S.C. przyjmowałam euthyrox 112mg. zrobiłam ost. badanie i jestem wielce zdziwiona gdyż tsh 0.005 i ft4 31 więc wyniki jak dla nadczynności. a ja czuje się ciagle jakbym miała niedoczynność tzn. leniwa, spiaca ciagle, przemeczona i nie mam sily z lozka wstać, wszystko mnie boli. Miała tak może któras z was? w nadczynności chyba jest pobudzenie itd.? wizyte mam dopiero u lekarza na 28.05.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam podobnie , lekarka stwierdziła poporodowe zapalenie tarczycy. dawke mam 75 i czuje sie nie najlepiej. w kwietniu tez bardzo niski wynik TSh. mam w czerwcu powtorzyc ( to bedzie rok po porodzie) i wtedy bedzie decyzja czy zmniejszyc. USG bez zmian. mysle ze do wizyty napewno utrzymaj dawke. bo najgorzej to skskac z dawką. potrzeba min 3 m na unormowanie przy konkretnej dawce. daj znac co ci lekarz powiedział.
Tak, tak, daj znać koniecznie co Ci lekarz powie.
Ja też mam Hashi, ale jestem w innej sytuacji. TSH mam takie jak Ty, ale FT4 mam 6,5 czyli głupawka jak cholera... Jestem na dawce 100 i w 7mies. ciąży
maritiki@op.pl
mam jeszcze do was pyt. może się orientujecie. przez ta moja ospalosc, brak checi do czegokolwiek i ciagle zmeczenie robie non stop bledy w pracy, których nie kontroluje albo zapominam czegos zrobic. jest tak fatalnie ze nie kontroluje tych pomyłek bo jestem tak ospala i roztargniona. szefostwo co 2 tyg. mnie beszta za bledy. mam dość powoli tej choroby i sytuacji w pracy (poki nie poczuje się lepiej bledy zapewne nie ustana). czy endokrynolog wogole może wystawić l4? nie chciałam isc na zwolnienie ale boje się ze przez tez bledy po prostu ta prace strace. jak wspomniałam same wiece ze nad ta ospaloscia i roztargnieniem nie da się zapanować mimo iż ciagle probuje to cos idzie nie tak i o czyms zapominam. :(
ps. mi endokrynolog napisala w meilu ze do czasu wizyty mam odstawić leki zupełnie:/
Jeśli będzie miał dobrą wolę to może ci dać zwolnienie na kilka dni żebyś sobie odpoczęła i trochę doszła do siebie, ale pamiętaj, że to nie rozwiązuje problemu... to niestety choroba na całe życie i trzeba nauczyć się z nią żyć...
maritiki@op.pl
Ola miałam tak samo-poporodowe zapalenie tarczycy. Tez mam Hashimoto, a wyniki miałam jak przy nadczynności z objawami niedoczynności-nie brałam zadnych lekow, ale to nie pomoglo :( Po prostu musi minac trochę czasu. Co 2 tygodnie miałam badania, a jak były na granicy "zagrozenia zycia" to co tydzień. Prawie polozyli mnie do szpitala, az tu nagle wszystko zaczelo wracac do normy.
Na poprawe wydolności mi pomogl Bodymax -1 tabletka codziennie rano-nie wiem, czy to była moja podswiadomosc, ale już 4 dnia czułam się lepiej. Bralam 30 dni i jakos się ogarnelam. Nie pracowałam w tym czasie tylko "siedziałam w domu z dzieckiem" i powiem Ci, ze było mi bardzo ciężko. Wszystko sobie notowałam, bo taka bylam roztargniona... W nocy budziłam się często mimo ogromnego zmeczenia, a rano nie mogłam się dobudzić. Beznadziejna sytuacja :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry