Widok
herbata
ludzie !
czy ja juz nie dozyje kolejnego spotkania ?
mialo byc tak pieknie, wywiady
wycieczki do zakladow pracy
a nie to nie ten film...
mila byc nowe osoby, starsi bywalcy
padaly deklaracje, slowa, gesty
ale zeby tak jesien nadeszla i nic?
planowalem juz wizyte w ojczyznie na ta okolicznosc
jak rany, do pracy rodacy
czy ja juz nie dozyje kolejnego spotkania ?
mialo byc tak pieknie, wywiady
wycieczki do zakladow pracy
a nie to nie ten film...
mila byc nowe osoby, starsi bywalcy
padaly deklaracje, slowa, gesty
ale zeby tak jesien nadeszla i nic?
planowalem juz wizyte w ojczyznie na ta okolicznosc
jak rany, do pracy rodacy
na desperacje nie ma tabletek ziutolino
moze na depresje, choc powszechnie juz coraz glosniej mowia, ze i to nieprawda
owszem gizmo, francja byla ostatnio moim domem
to dziwny kraj, gdzie pieczywo smakuje jak pieczywo, a ser twarogowy nie ma dodatku oleju
drogi sa gladkie, a paliwo stosunkowo niedrogie
... wiec nie da sie tam normalnie zyc :)
moze na depresje, choc powszechnie juz coraz glosniej mowia, ze i to nieprawda
owszem gizmo, francja byla ostatnio moim domem
to dziwny kraj, gdzie pieczywo smakuje jak pieczywo, a ser twarogowy nie ma dodatku oleju
drogi sa gladkie, a paliwo stosunkowo niedrogie
... wiec nie da sie tam normalnie zyc :)
Przez następne kilka dni jestem zajęty, bo mam taki mały projekcik do wykonania, ale potem to wolny i chętny:)
Ja cały czas myślę o tym ognisku na Morenie:)
Za ogniskami w lato nie przepadam, bo to gorąco wokół a jeszcze od ogniska grzeje. Jesienią i zimą ogień jest prawdziwym przyjacielem, a im zimniej tym lepiej:)
Chociaż herbatka tam gdzie zawsze też jest dobrym sposobem by się rozgrzać;)
Ja cały czas myślę o tym ognisku na Morenie:)
Za ogniskami w lato nie przepadam, bo to gorąco wokół a jeszcze od ogniska grzeje. Jesienią i zimą ogień jest prawdziwym przyjacielem, a im zimniej tym lepiej:)
Chociaż herbatka tam gdzie zawsze też jest dobrym sposobem by się rozgrzać;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
ps. zapomnieliście o skarpetach?
!!!
ps.2 trzeba ekipie wyprać skarpeeeeety
:))) a potem zrobić sernik ;))
ps.3 ale puki co, wszyscy tylko obiecują ;P a sernika jak ni ma, tak ni ma...
To może czekoladka na gorąco, z owocami na przykład, bardzo dobra, polecam. Podgrzewamy czekoladke, a gdy jest już roztopiona i ciepła, można dodać trochę mleczka, żeby nie była zbyt gęsta, a potem pokrojone owoce się moczy w czekoladzie i mmm...pychotka! Najlepsze z bananami, albo winogronami :)
I jest takie fajowe urządzenie, które się stawia na stole, np, podczas imprezki w domu, pod spodem się pali płomyczek a czekolada cały czas ciepła w tym pojemniczku u góry nad płomyczkiem :)
!!!
ps.2 trzeba ekipie wyprać skarpeeeeety
:))) a potem zrobić sernik ;))
ps.3 ale puki co, wszyscy tylko obiecują ;P a sernika jak ni ma, tak ni ma...
To może czekoladka na gorąco, z owocami na przykład, bardzo dobra, polecam. Podgrzewamy czekoladke, a gdy jest już roztopiona i ciepła, można dodać trochę mleczka, żeby nie była zbyt gęsta, a potem pokrojone owoce się moczy w czekoladzie i mmm...pychotka! Najlepsze z bananami, albo winogronami :)
I jest takie fajowe urządzenie, które się stawia na stole, np, podczas imprezki w domu, pod spodem się pali płomyczek a czekolada cały czas ciepła w tym pojemniczku u góry nad płomyczkiem :)
Z waszymi wypowiedziami skojarzył mi się taki dowcip:
Przychodzi 3 pedałów do lekarza i skarżą się, ze chyba mają nadwrażliwość odbytu. Lekarz mówi, że musi to zbadać.
Bierze pierwszego gościa, każe mu zdjąć spodnie i się pochylić, potem wkłada mu miedzy pośladki drewniana szpatułkę lekarska i pyta:
- Co pan czuje?
- 40 letni jesion, który przeżył dwa pożary lasu, z okolic Suwałk, ścięty dwa sezony temu, obrobiony w tartaku koło Białegostoku, wykończony niemieckim papierem ściernym o ziarnie...
- Dość! Ma pan wrażliwy odbyt, ale zobaczymy jak reszta.
Wchodzi drugi pacjent, sytuacja się powtarza, tylko lekarz ładuje mu miedzy pośladki stetoskop i pyta: - Co pan czuje?
- Niskoprocentowa ruda żelaza ze złóż północnej Szwecji, wydobyta około 5 lat temu, przetopiona w hucie w Zagłębiu Ruhry, z lekkim dodatkiem manganu, tytanu i....
-Dość! Ma pan wrażliwy odbyt, ale jeszcze sprawdzę ostatniego z was.
Wchodzi trzeci koleś, zdejmuje spodnie, pochyla się, lekarz wkurzony chlusnął mu w tylek kubek goracej herbaty, a on na to:
- Oj oj oj!
- Co, gorąca?!
- Nie, gorzka!
Kasieńko, zakładać to możecie, tylko czy zostaniecie przyjęte?
Ty jak na moje oko masz nikłe szanse;)
Przychodzi 3 pedałów do lekarza i skarżą się, ze chyba mają nadwrażliwość odbytu. Lekarz mówi, że musi to zbadać.
Bierze pierwszego gościa, każe mu zdjąć spodnie i się pochylić, potem wkłada mu miedzy pośladki drewniana szpatułkę lekarska i pyta:
- Co pan czuje?
- 40 letni jesion, który przeżył dwa pożary lasu, z okolic Suwałk, ścięty dwa sezony temu, obrobiony w tartaku koło Białegostoku, wykończony niemieckim papierem ściernym o ziarnie...
- Dość! Ma pan wrażliwy odbyt, ale zobaczymy jak reszta.
Wchodzi drugi pacjent, sytuacja się powtarza, tylko lekarz ładuje mu miedzy pośladki stetoskop i pyta: - Co pan czuje?
- Niskoprocentowa ruda żelaza ze złóż północnej Szwecji, wydobyta około 5 lat temu, przetopiona w hucie w Zagłębiu Ruhry, z lekkim dodatkiem manganu, tytanu i....
-Dość! Ma pan wrażliwy odbyt, ale jeszcze sprawdzę ostatniego z was.
Wchodzi trzeci koleś, zdejmuje spodnie, pochyla się, lekarz wkurzony chlusnął mu w tylek kubek goracej herbaty, a on na to:
- Oj oj oj!
- Co, gorąca?!
- Nie, gorzka!
Kasieńko, zakładać to możecie, tylko czy zostaniecie przyjęte?
Ty jak na moje oko masz nikłe szanse;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
A jak ja zapuściłem, to czy mogę się teraz uważać za ładnego?:D
Włosy odrastają, więc jeśli rzeczywiście jest aż tak źle (jak nie zobaczę to nie uwierzę), to możesz liczyć co najwyżej na członkostwo czasowe:P
Zresztą mi się podobają dziewczyny w krótkich włosach, więc wszystko zależy od gustu... Jak chcecie mieć dużo członków w tym klubie to musicie odpowiednio wybredne jury oceniające. Ten facet z brytyjskiego idola by pasował, jemu to się nic nigdy nie podobało:d
Pozdrawiam
Anty
Włosy odrastają, więc jeśli rzeczywiście jest aż tak źle (jak nie zobaczę to nie uwierzę), to możesz liczyć co najwyżej na członkostwo czasowe:P
Zresztą mi się podobają dziewczyny w krótkich włosach, więc wszystko zależy od gustu... Jak chcecie mieć dużo członków w tym klubie to musicie odpowiednio wybredne jury oceniające. Ten facet z brytyjskiego idola by pasował, jemu to się nic nigdy nie podobało:d
Pozdrawiam
Anty
Zgadzam się ogólnie herbata to fajny wynalazek:D
Kasieńka więc dwuosobowy klub pasztetów założony i nic mnie nie obchodzi sprzeciw Anty, bo w końcu pasztety górą!!!
I młode ( w stosunku do Antego na 100% młode), niedoświadczone blondynki z czystym sumieniem mogą się zapisać, więc ja się zgłaszam!!!
Tylko do pasztetu niezbędny jest chrupiący, świeżutki chlebek - ciężko z tym bedzie:/
Hmm a ten kawał Anty to z autopsji znasz:PP skąd Ty bierzesz takie pomysły??
Kasieńka więc dwuosobowy klub pasztetów założony i nic mnie nie obchodzi sprzeciw Anty, bo w końcu pasztety górą!!!
I młode ( w stosunku do Antego na 100% młode), niedoświadczone blondynki z czystym sumieniem mogą się zapisać, więc ja się zgłaszam!!!
Tylko do pasztetu niezbędny jest chrupiący, świeżutki chlebek - ciężko z tym bedzie:/
Hmm a ten kawał Anty to z autopsji znasz:PP skąd Ty bierzesz takie pomysły??
Zrozumcie, że język może ukryć prawdę, ale oczy - nigdy!
Kasieńka jest chyba ode mnie starsza o rok:P
Podejrzewam że różnica wieku między nami też nie jest duża;)
A pomysły z głowy, to te coś u góry po którym można się drapać jak się nie ma czego innego, co występuje u większości samców:p
Podejrzewam że różnica wieku między nami też nie jest duża;)
A pomysły z głowy, to te coś u góry po którym można się drapać jak się nie ma czego innego, co występuje u większości samców:p
Witam wszystkich zainteresowanych tematem, poniewaz chciałbym Wam polecić pewien sklep. Jeżeli chodzi o mnie, to uwielbiam każdego rodzaju herbatę, dlatego regularnie korzystam ze sklepu internetowego - https://cupandyou.pl/herbata/herbata-roobois.html . Co sądzicie o ofercie?