Widok

hmm..brak religii na swiadectwie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.sluchajcie potrzebuje waszej pomocy.slyszalam ze idac do ksiedza trzeba zabrac ze soba swiadectwa ze szkoly sredniej z ocena z religii.to prawda?bo jesli tak to moze byc problem.ja mam ocene ale moj tom nie chodzil na religie wcale w liceum i na swiadectwie ma kreske...myslicie ze to moze bardzo skomplikowac sprawe?z gory dzieki za odp

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie to zalezy od ksiedza...my nie musielismy pokazywac swiadectwa, miec nauk i poradnictwa takze dowiedz sie jak to jest u was....

No to niech pokaże ostatnie świadectwo, na którym była religia.

kurs tomek skonczy w irlandii takze to bedzie mial. na swiadectwie z podstawowki ma religie( a przynajmniej tak mi sie zdaje :/)

Może się nie zgodzić na ślub. A na świadectwie z podstawówki ma religię?

Pamietam, ze my w liceum na zakonczenie otrzymywalismy swiadectwo ukonczenie kursu przedmalzenskiego-ale jedynie jesli sie uczeszczalo przez wszystkie 4 lata na lekcje religii.
Kolezanka, ktora przez rok nie chodzila na religie, takiego swiadectwa nie dostala, a wiem, ze zaraz po maturze bylo jej potrzebne:), bo w trybie przyspieszonym brala slub...Nie wymagano od niej swiadectw z religii, ale musiala nadrobic kurs przedmalzenski...

no ale nawet jesli cos to ksiadz chyba nie moze nam odmowic udzielenia slubu....z powodu swiadectwa...

my nie musielismy pokazywac swiadectw

no my musielismy swiadectwa pokazac. lepiej dowiedz sie wczesniej,czy aby na pewno ksiadz da sie uglaskac w tym temacie,co by pozniej niespodzianek nie bylo;)

Tak czy owak przecież przechodzi sie te tzw. nauki... A poza tym liczy sie czy ktoś jest ochrzczony i bierzmowany a nie oceny z religii - przecież to o niczym nie świadczy. Nie przejmuj się.

My musieliśmy pokazać. Jak nie ma z liceum, to może niech weźmie ostatnie z podstawówki.

kurcze fajnie by bylo gdyby sie okazalo ze nie trzeba tego pokazac...unikneloby sie zaklopotania i tlumaczenia... :)

u nas jest ten sam problem, tylko że to ja nie mam oceny na świadectwie ;)
ale jakoś sie tym nie martwię ;)

My tez nie musielismy pokazywać świadectw

Zależy od księdza. Jak go ugłaskasz to nie będzie wnikał :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

my nie musielismy pokazywac ksiedzu swiadectw

do góry