Widok

holo c aust chrz escijan

Nie jestem przesadnie religijny. Do kosciola czasm chodze, ale gdy znalazlem to w internecie to mnie cholera trafiła.
Niedosc, ze podobno cenzura sie robi, moze o to, ze holo c aust to zwrot zarezerwowany, ale moim zdaniem trafny. Poszperajcie w googlach. Kolega z angli powiedział, że u nich już robi sie gorąco z islamistami.

Co na to trojmiasto?

Linków nie zamieszczam, poszukajcie sami bo zaraz temat zdejmie sie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo nie masz.
Religia jest wykorzystywana jako narzędzie do osiągania innych celów. Jest metodą a nie przyczyną. Lepiej powiedzieć, że chodzi o religię niż o ropę. Bo ropa moja nie jest i nie będzie, a religię ma każdy. Więc łatwiej przekonać ludzi, żeby zabijali innych ludzi w imię Brodatego Starca na chmurce niż dla zapewnienia bogactwa wąskiej grupie oligarchów.
Na tym właśnie polegał problem. Wampiry są zwykle bardzo miłe, do czasu, aż nagle, nie są.
Jeśli piszesz o cenzurze religijnej, to częściowo zgadzam się z tym. Natomiast bardziej przyjrzał bym się religijnemu fanatyzmowi. Zapewne wielu z nas dobrze wie, że najwięcej zamieszania, nieszczęść i rozlwu krwi
jest spowodowane przez religie. To one są zarzewiem zła na całym świecie. I zaprzeczanie tu nic nie pomoże, gdyż fakty mówią za siebie.
Akurat teraz (choć i nie tylko) wiele mówi się o islamie. To, co się tam dzieje, przechodzi ludzkie pojęcie i rozum. Ale nie należałoby taką kategorią myśleć tylko jednostkowo, bo każda religia jest w stanie odcisąć swoje piętno i stać się przykrością dla człowieka. Więc pozbądźmy się złudzeń, że w dzisiejszym świecie można jeszcze znaleźć religię o pokojowym nastawieniu do świata ludzkiego i zwierzęcego. Nie łudźmy się, że będzie lepiej. Fanatycy religijni na to nie pozwolą. (A może się mylę), tak tylko napisałem bo racji mieć nie muszę.
Może i przesadzone. Ale tu raczej nie chodzi o wyposażenie ale o rozprzestrzeniającą się niczym zaraza ideologię "pokojowej" religii.
Tylko, że niestety nie widzę innego rozwiązania dla takich skrajności jak wypalenie tego żywym ogniem. Jeśli chodzi o sprawy religijne, to żadne rozmowy sensu nie mają..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ostatnia wypowiedź Camerona nie pozostawia złudzeń, że Wlk.Brytania (i nie tylko ona) szykuje się do mocniejszego uderzenia.

Ale odnoszę wrażenie, że media celowo wyolbrzymiają potencjał ISIS, aby być może jakoś uzasadniać ponowną obecność wojsk sprzymierzonych w rejonie.
Oglądałem parę relacji filmowych z rejonu (z udziałem terrorystów z ISIS) i są standardowo wyposażeni (AK47) plus trochę sprzętu zrabowanego armii Irackiej. Umundurowanie przypadkowe, żadne kompletne sorty mundurowe, także chyba informacje o przejmowaniu przez ISIS magazynów armii irackiej są trochę przesadzone.
Ale społeczność międzynarodowa NIC nie zrobi.
Czasami myślę sobie, że najlepszym rozwiązaniem byłoby walnięcie czymś liczonym w megatonach, ale wtedy nie różniłbym się od nich zbytnio. No może poza tym, że oni by nawet nie poczuli własnej śmierci, nie mieliby strachu w oczach... A potem wszystko zaorać i zabetonować.
..kurczę, na stare lata robię się coraz bardziej zgorzkniały :/

Co do społeczności międzynarodowej. Nic nie zrobi. Może w kilku miastach pojawią się jakieś marsze, eventy - wszystko jednodniowe akcje, które trafią jak kula w płot. Ot, taki news, aby zapchać wolne miejsce w wieczornych wiadomościach. Nic więcej.
To jest polityka. Polityka, tam gdzie nie ma profitów się nie tyka.

Niby teraz brytyjski rząd zaczyna (wreszcie) krytykować terrorystów islamskich w Iraku i Syrii, ale to są słowa. Tylko słowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Noo... to nawet coś... biorąc pod uwagę temat wątku to efekty jakieś są...
Prawdziwa bieda nie lubi publiki. Marna prowokacja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak myślałam ,popisać jak to chętnie się pomoże ,ale bla,bla ,bla, wykłady ,morały to wszyscy potrafią i pan również ochoczo poucza ,daje wskazówki ,a dzisiaj wyszła prawda, nikt nikomu pomagać nie chce,tylko morały prawić i oceniać . Pozdrawiam i szczęścia życzę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zwijaj się, już czas. Papa!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wspolczuje wszystkim, ktorzy musza czytac wasze bzdetne "madrosci" i zyc ze swiadomoscia, ze stoja na strazy wolnosci takiej beznadziejnej ciemnoty
Nic nie bede rozwijala... zwijam sie stad na dobre
@Rumianek - odpowiem z grzeczności, nie jestem zainteresowany.
Ja uważam że jestem młoda ale Ci co zatrudniają są zdania, że do 35 lat pracownik jest wydolny. Też Mi było smutno :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moze rozwiniesz tą wypowiedź. "Dlatego" bo nigdzie w tv tego niema czy dlatego, że nie obchodz Ciebie los tych LUDZI, bo DZIECI to tez ludzie, jakbyś zapomniał
"Generalnie szukam pracy ale z marnym skutkiem.(jestem troszkę leciwa jak na dzisiejsze wymagania 45 lat)."

Z tą leciwą w wieku 45 lat to trochę przesadziłaś.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
"opiekując się osobą starszą" - Hal ja bym w twojej sytuacji skorzystał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Szkoda, że samej siebie nierozumiesz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Repliki broni starej np.pistolety,kusza,kufle cynowe,korale bursztynowe tradycyjne,trochę biżuterii srebrnej.
a co to za towar? o_O

Pomoc

Wiem,że nie ten wątek, pomoc na zasadzie wymiany a nie darowizny,wpadłam w trudną sytuację finansową ponieważ od trzech miesięcy nie pracuję,prowadziłam przez 15 lat działalnosc ale niestety konkurencja mnie wykonczyła, zostało mi trochę towaru, atrakcyjnego (myślę) i to byłaby ta pomoc ,że po prostu ktoś na zasadzie pomocy kupi to ode mnie czy mu potrzebne czy nie.Mówił pan ,że jest dużo ludzi którzy chcą pomagać,zaznaczę iż nie chcę nic za darmo ani w prezencie,mogę również odpracować jakoś (sprzątając,opiekując się osobą starszą) Generalnie szukam pracy ale z marnym skutkiem.(jestem troszkę leciwa jak na dzisiejsze wymagania 45 lat).Proszę rozwazyć moją prośbę ja naprawdę nie chcę nikogo naciągnąć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
A co w tym zdaniu się Tobie nie podoba?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Hotel w Raciborzu (4 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Kawa czy Herbata - rano (198 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Trójmiasto do bani (386 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry