Widok

hydroxyzinum - kto podawał dziecku?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, córeczka od kilku miesięcy robi sobie w nocy przerwę w spaniu ok 2 a nawet 3 godziny. Lekarka zapisała nam hydroxyzinum. Mieliśmy dawać pół do całej łyżeczki na noc. Jednak to nie działa, może dwie noce spała w miarę ok ale w 4 noc juz o 3 się obudziła. Czy któras z Was też podawała ten lek? Jak tak to w jakich ilościach i czy działał? Córeczka ma teraz rok i 2 miesiące.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
w zyciu bym zadnych "specyfików" nie podawała dziecku bez istotnej potrzeby....a tu - w moim odczuciu - takiej nie ma...
moze dziecko ma źle ustalony rytm dnia i tyle...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
moze za duzo spi w dzien? sprobuj jej zabrac jedna drzemke i zobacz jak to bedzie?

na ktoryms watku o usypianiu dziewczyny polecaly jakies ziolka ze dziecko zamiast walki do polnocy zasypialo normalnie o 20 i spalo do rana. przekop watki bo mi sie niechce ;)

jakmoj spi w dzien to wstaje 4-5 rano i juz nie ma ochoty zasnac, a potem w dzien pada na pyszczek a ma 4 lata

mam w domu dla dziecka jednak nie uzylam po przeczytaniu ulotki - sama pije na nerwy :) przedmiesiaczkowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przyzwyczai sie i sama unormuje . Moja ma 3lata i 8 miesiecy i nadal nie przesypia calej nocy
Ja sie przyzwyczaiłam poprostu .

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
kurka to co tu robić to juz trwa ok 4 miesiące, próbowałam wszystkiego - bez leków, z lekami homeopatycznymi i w końcu złamałam się i podałam hydro i nic.. to juz nawet nie chodzi o mnie ale jak dziecko ma byc wypoczęte jak w połowie nocy budzi sie i nie śpi nawet 3 godziny. Nie płacze, nie marudzi jest obudzona jak w dzień, chce sie bawić skakać, robi a kukuk :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
u nas mala non stop sie budzi co 20 min , teraz moze z godzine spi ciągiem, dostawala hydro ale tez nie dzialala, w szpitalu dostala bo miala miec jakies badanie i miala niby sie wyciszyc i nic nie pomoglo:) takze nie wiem jak to dziala,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też się przed tym broniłam ale po kilku miesiącach zgłosiłam to lekarzowi i tak mi poleciła zeby dawać 5 dni i że powinna wpaść w rytm, ale chyba nic z tego... Też robiła sobie takie długie przerwy? Po jakim czasie przeszło?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Moja tez robila sobie przerwy w sapniu ale nie myslalam nigdy faszerowac jej z tego powodu lekami -z czasem samo mineło

popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry