Widok

i po co płacimy składki??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
rozmawiałam dzisiaj z babcią...
babcia ma 76 lat ale wygląda na 15 lat młodziej....dowiedziałam sie że poszła ostatnio do okulisty i okazało sie ze ma zaćmę na obu oczachi musi iść na operację jak najszybciej, zeby stan się nie pogorszył...no właśnie iść na operację...a to nie takie proste...
w każdym szpitalu w Trójmieście np na Zsspie czas oczekiwania 3 lata!! w Medicalu płacisz 900 zł ale i tak czekasz 9 miesięcy..
można oczywiście zrobić operację od ręki ale jest to koszt rzędu 3 tys. złotych!!
powiedzcie mi czy to nie jest chore?? człowiek całe życie pracuje, płaci te cholerne skladki, które do małych nie należą, dostaje jaką jałmużne jeżeli chodzi o emeryturę (900 zł) i jeszcze nie moze na starość isć spokojnie do lekarza....
i w takich momentach się zastanawiam po co lekarzom te podwyżki jak i tak nic za darmo nie robią

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
t o j e s t c h o r e !!!

nie wiem, czy kiedykolwiek znajdzie się ktoś, kto cały ten system rozwiąże mądrze, z korzyścią dla nas...

nie wiem po co placimy skladki skoro juz niepamietam kiedy dostalam sie do lekarza w przychodni do wszystkich trzeba czekac miesiacami a zanim udalo mi sie ostatnio dostac do ogolnego to zdazylam wyzdrowiec:( teraz nawet nie ide faszeruje sie gripexem bo szkoda mojego urzerania sie w przychodni a jak bedzie naprawde zle to pojadae na pogotowie bo tam mnie musza przyjac:(

image
Mystic, ja w dość cięzkim stanie czekałam na POGOTOWIU na zaspie ponad godzinę. Nie wspomnę o tym, że najpierw nie chieli mi dać karty...

Poszłam z tą kartą pod drzwi... była niesamowita kolejka...
położyłam sie gdzieś na korytarzu ... i po godzinie któraś z pielegniarek zauważyła, że mdleję i zawołała kolegów po łóżko.. Wylądowałam w końcu na ratunkowym...

Gdyby nie to, czekałabym w tej kolejce jeszcze ze dwie godziny... nawet bym umarła, ale musiałabym czekać...

Więc pójscie na pogotowie nie zawsze załatwia sprawę...

o przychodni to można zapomnieć....chyba że pójdzie się już o 6 rano i będzie sie stac w kolejce do rejestracji albo ma się kogoś znajomego
jak pracowałam to nie miałam czasu na takie stanie więc i tak chodziłam prywatnie i oczywiście buliłam za coś co mi sie nalezy za darmo

image
image

Mój teść też przepracował całe życie żeby będąc na emeryturze czekac
już 4 lata na operacje wszczepienia bajpasów - 4 LATA...
image
to jest chore
mja babcia musiala zapłacić 3000zł za wymiane stawu biodrowego

ja cały czas płace za badania ginekologiczne i mam juz dość

ja też, a one do tanich nie należą...i do tego dodać wizytę u ginekologa i...pół pensji poszło

image
image
dokładne

wiper, moja babcia miala taka operacje robiona jakies 3 lata temu, moze 4.... oczywiscie prywatnie (3 tys to bylo jedno oko). efekt byl taki ze widziala dobrze jakies dwa lata, w tej chwili znow ledwo moze sie sama poruszac. to straszne ze placisz tyle kasy a choroba i tak wraca..... to tak jak z laserowa korekcja wzroku - to nie jest na zawsze, powoli powoli wraca sie do stanu sprzed zabiegu :(

no właśnie, nie dość że płacisz to jeszcze nie wiadomo jaki efekt będzie...
tylko się denerwuję-wrrrr

image
image
Ja to samo... ostatnio zapłaciłam za badania hormonów tarczycy i prolaktyny ponad 400 złotych. Wizyta u endokrynologa 80 zł, USG 60zł. Leki prawie 300 złotych (bo na zbicie prolaktyny refundowany jest tylko stary lek - bromergon, po którym większość kobiet koszmarnie się czuje, dwa inne, nowoczesne są odpłatne 100%). Na wizytę u ginekologa już w tym roku nie pójdę, bo bym musiała wydać następne kilkaset złotych...

Kiedyś się zawzięłam i postanowiłam zdobyć z przychodni skierowanie na rezonans magnetyczny (też do ustalenia przyczyny podwyższonej prolaktyny). Zajęło mi to ponad dwa miesiące - tyle musiałam czekać na wizyty u kolejnych lekarzy, do tego po kilka godzin w poczekalniach...
A rząd proponuje becikowe... mi to 1000zł nie pokryje nawet ułamka kwoty, którą wydam starając się o dziecko...

Wiecie, że jesteśmy jednym z dwóch krajów europejskich, których NFZ-ty nie finansują przynajmniej jednej próby in vitro?

A 20% par ma z poczęciem dziecka problem... i ten odsetek wciąż rośnie.
NFZ to chyba tylko sobie siedziby i szkolenia finansuje i ic więcej

image
image
Kiedys moja siostra umierala w szpitalu bo nie chcieli dac leku ratujacego zycie (kosztowal 18 tys) i Tata pojechal do siedziby wtedy jeszcze pomorskiej kasy chorych awanture robic. Powiedzial ze albo wroci z lekiem albo trafi do wiezienia bo nie odpowiada za siebie w takij sytuacji. Postraszeni PRASĄ wreszcie sie ugieli, tym bardziej ze cudowną profesor Kaszewską zatrzęsło i tez robila awanture. To bylo nie do pomyslenia- Aga umierala a dla nich to byla tylko kolejna liczba.

Wszystko dobrze sie skonczylo. Szkoda ze pani Profesor jest na emeryturze, tak samo jak doktor Michowska. Lekarze z powolania! Ciekawe czy jeszcze gdzies sa tacy...

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (97 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

do góry