Widok
jaką mamy gwarancję że liczniki będą za tydzień?? a jak nie ?? po podpisaniu odbioru jesteśmy uziemieni. Nie mamy tez gwarancji że będą ciągnąć prąd do wykończenia garażu z drugiego budynku. Akurat im zależy aby nie obciążać naszego licznika.
Poważnie się zastanawiam nad jutrzejszym odbiorem... Nie podobają mi się te warunki ...
Poważnie się zastanawiam nad jutrzejszym odbiorem... Nie podobają mi się te warunki ...
Ja mam odbiór 07.Artur ma racje z tym podziałem prądu. Chociaż wiadomo, że każdemu zależy by zacząć już remontować w miarę szybko. Chociaż z drugiej strony czy tego prądu pójdzie aż tyle, żeby się z nimi szarpać?nie wiem. Na pewno nie podpiszę protokołu jeżeli będą się chcieli podpiąć pod nasz licznik, bo to już będzie przegięcie i mam nadzieję, że pozostali też się pod tym nie podpiszą.
Nie widze tu innego wyjścia jak albo nie odebrać, albo zrobić odpowiedni wpis do protokołu, że blok oddany częściowo z dokładną datą oddania reszty i bez żadnego ciągnięcia prądu za który płacimy my. Mam nadzieję, że pozostali nie dadzą się oślepić wizją już umeblowanego mieszkanka, bo najpierw musimy je dostać zgodnie z umową z której każdy z nas wywiązał się z nawiązką (+ Vat).
hmm to z tym prądem troche przeginka bo jeden mieszkaniem od cholery zużyje pradu a drugi wcale i obaj maja tyle samo płacić jest to nie do przyjęcia nie odebrał bym mieszkania gdy i tak niemoge nawet w garazu postawić sowjego samochodu ani chodnikiem dojść do mieszkania żenada na maksa. Ciekawy jestem czy mieszkancy odbiorą mieszkania 5.09
Ekipa ostro uwija się by dokończyć wszystko na 05.09.chociaż i tak nie zdążą ze wszystkim. Jak powiedziano w biurze garaże będą przeznaczone do użytku dopiero pod koniec miesiąca także odbiór będzie dotyczył tylko mieszkań. Prąd będzie w mieszkaniu, ale co ciekawe wszyscy, którzy odbiorą klucze będą nabijać na jeden licznik zanim nie zamontują każdemu osobnego (muszą być goście z Energii) Mają to później dzielić na wszystkich - jak dla mnie to trochę chore. Mają już ceny notariusza dla bloku 1 wynosi ok 2160. Jeszcze jedna ciekawostka. Po przejęciu mieszkania MB wystawia papiery i można się już zameldować. Zagospodarowanie terenu będzie odbierane z budynkiem drugim