Widok
też mi się wydawało że raczej za darmo to nie dadzą tego a z tego co ktoś pisał wcześniej o regulowaniu sobie temperatury pokoju to spodobało mi się to bo to jakaś oszczędność tego jest ;]
Jak będziecie mieli jakieś rady to dajcie znać bo my będziemy na końcu się wprowadzać bo nasz 6 blok na aleji dębowej ma być dopiero w marcu 2012 więc ważne będą dla mnie Wasze rady na co patrzeć i co ewentualnie poprawić ;] Pozdrawiam
Jak będziecie mieli jakieś rady to dajcie znać bo my będziemy na końcu się wprowadzać bo nasz 6 blok na aleji dębowej ma być dopiero w marcu 2012 więc ważne będą dla mnie Wasze rady na co patrzeć i co ewentualnie poprawić ;] Pozdrawiam
Katerina z tego co mówią i też wywnioskowałem to programator do ogrzewania jest w cenie mieszkania, więc jeżeli masz je na aleji to nie powinnaś dopłacać, tak bynajmniej było w pierwszym bloku. Tak samo jest z videomofonem (czrno-biały) jest w cenie. Dopłacasz jedynie za osprzęt alarmowy (o ile chcesz mieć coś takiego, ale to nie obowiązkowe), bo instalacje też pociągną.
Witajcie sąsiedzi ktoś ostatnio pisał o programatorze do pieca Urlicha aby ustawiać sobie kiedy ma się włączyć i wyłączyć czy mogłaby mi taka osoba powiedzieć coś więcej jaki jest koszt takiego urządzenia gdzie kupowałeś itp. Jesteśmy z mężem zainteresowani takim rozwiązaniem bo to dosyć praktyczna rzecz i warta kupna. Pozdrawiam wszystkich z osiedla no ja już czekam jak ta dziura pod budynkiem 6 wkoncu się zmieni w blok ;] wsumie my jesteśmy na samym końcu a Wy będzieci już mieszkać w swoich m ;] to możecie zawsze mi coś podpowiedzieć na co zwrócić uwage itp i czym sie najbardziej interesować jak coś podaje swojego emiala frau_didi@o2.pl jeszcze raz pozdrawiam
Witam też byłem dziś na budowie nawet wszedłem do swojego mieszkania to mogę tylko powiedzieć, że w środku już pociągnęli elektrykę i przewody od wody, wszędzie pełno kabli i rurek, ale wiadomo, że wszystko będzie pod tynkiem, więc nie ma problemu. Lekko mnie zaskoczył aż tak biały kolor elewacji na zewnątrz. Ładnie wygląda, chociaż na pewno nie będzie to praktyczne. Pozdrawiam
witam wszystkich sasiadów byłem dzis z zona na budowie i pierwszy blok juz zaczynają etapami tynkować drugi juz stoi z krokwiami na dachu a 3 i 4 urosły w góre do 2 pietra wiec tylko dachy zostały natomiast budynki 5 i 6 trudno stwierdzic poniewaz nawet dziury w ziemi nie zauwazyłem świetnie usytuowane są bloki na zakładke wiec sasiedzi niebeda patrzyli sobie w okna lecz podziwiali widoki z okien o innej teamatyce.
Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
Marcin
wstępnie robiłam, sama projekt wg rzutu, ale w rzeczywistości lepiej poczekać z takim ostatecznym projektem do odbioru, bo:
-wymiary się różnią
-ściany są nierówne np. u mnie jak zaczęli montować kuchnie to się okazało że na wys. 150cm szer ściany miała 2750mm a na 160cm jest 2755mm (taka wnęka) i weź tu powieś szafki :D, przecież nie zrobią Ci takiej w kształcie klepsydry żeby się wtopiła w ścianę :)
tak więc jakiś fachowiec od kuchni na pewno to dobrze wymierzy, więc lepiej poczekać
-podłoga krzywa
itd
wstępnie robiłam, sama projekt wg rzutu, ale w rzeczywistości lepiej poczekać z takim ostatecznym projektem do odbioru, bo:
-wymiary się różnią
-ściany są nierówne np. u mnie jak zaczęli montować kuchnie to się okazało że na wys. 150cm szer ściany miała 2750mm a na 160cm jest 2755mm (taka wnęka) i weź tu powieś szafki :D, przecież nie zrobią Ci takiej w kształcie klepsydry żeby się wtopiła w ścianę :)
tak więc jakiś fachowiec od kuchni na pewno to dobrze wymierzy, więc lepiej poczekać
-podłoga krzywa
itd