Widok

mieszkanie w kawalerce a dziecko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos tak mieszka i jak sobie radzice z dzieckiem w jednym pokoju mój syn ma prawie 8 miesiecy i musimy zamieszkac 30 m2 nie potrafie sobie tego wyobrazic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chodzi mi dokładnie o to czy rozdzielacie pokuj zeby mały miał swoj kącik
my mieszkamy w jednym pokoju a moja mama w drugim pokoju. Całe mieszkanie ma 36 m(2). Julka ma swój kącik do spania my w drugim kącie i tam na dzień pod oknem rozkładam jej matę- puzzle gdzie się na swój kącik do zabawy. Jak raczkuje to po całym mieszkaniu. Generalnie staram się aby nie roznosiła zabawek po całej chałupie.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
my mieszkaliśmy z pierwszym dzieckiem w kawalerce przez 2,5 roku. dopiero wtedy mięliśmy możliwość na przeprowadzkę. szczerze ci powiem nie pamiętam żeby było to szczególnie kłopotliwe. teraz mamy już drugie dziecko i cieszę się że każdy ma swój kąt
wiem wiem ze bedziemy musieli sobie poradzić poprostu chodzi mi o wasze opinie i doświadczenie i czy sa minusy takiego mieszkania
mieszkalam w kawalerce 30m2 przez 6 lat,corka miala "swoja"strone pokoju,llozeczko regalik zabawki,potem kupilismy taki zestaw meblowy lozko u gory a szafa i biurko po lozkiem.ogolenie prawda jest taka ze jak nie masz wyboru to sie zorganizujesz i w takich warunkach.Moja sasiadka mieszkala z dwojka dzieci na 20m2,przezyli,hehe ale cale szczescie ani my ani ona juz tam nie mieszkamy.. dasz rade,powodzenia!
Jak bylam dzieckiem to mieszkalismy we 4 w kawalerce 34 m plus pies i kot. Mielismy rozdzielony pokoj scianka dzialowa i lozko pod sufitem :) bylo oki :)
image
Wazne, żeby była miłość. ;-)))
Swój pokój miałam dopiero od czwartego roku życia. Pamiętam, że wcześniej uwielbiałam kącik za kanapą gdzie znosiłam wszystkie zabawki i urządzałam drugi dom. :-D
Dacie radę!
mieszkamy na 30 metrach za nie całe 2 miesiace urodzi nam sie dzidzia jej końcik od reszty pokoju odzielilismy parawanem taki ozdobnym 4-ro czesciowym. sciane pomalowałam w rozne wzorki tylko tam gdzie stoi łózeczko i powstał tak jakby malutki pokoik dosłownie 2 na 2 metry moze nawet nie :)
my mamy niecałe 30m , i zaraz bedzie nas 4 :)
grunt to organizacja :)
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

do góry