Widok

mieszkanie w kawalerce a dziecko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos tak mieszka i jak sobie radzice z dzieckiem w jednym pokoju mój syn ma prawie 8 miesiecy i musimy zamieszkac 30 m2 nie potrafie sobie tego wyobrazic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chodzi mi dokładnie o to czy rozdzielacie pokuj zeby mały miał swoj kącik
my mieszkamy w jednym pokoju a moja mama w drugim pokoju. Całe mieszkanie ma 36 m(2). Julka ma swój kącik do spania my w drugim kącie i tam na dzień pod oknem rozkładam jej matę- puzzle gdzie się na swój kącik do zabawy. Jak raczkuje to po całym mieszkaniu. Generalnie staram się aby nie roznosiła zabawek po całej chałupie.
- nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
my mieszkaliśmy z pierwszym dzieckiem w kawalerce przez 2,5 roku. dopiero wtedy mięliśmy możliwość na przeprowadzkę. szczerze ci powiem nie pamiętam żeby było to szczególnie kłopotliwe. teraz mamy już drugie dziecko i cieszę się że każdy ma swój kąt
wiem wiem ze bedziemy musieli sobie poradzić poprostu chodzi mi o wasze opinie i doświadczenie i czy sa minusy takiego mieszkania
mieszkalam w kawalerce 30m2 przez 6 lat,corka miala "swoja"strone pokoju,llozeczko regalik zabawki,potem kupilismy taki zestaw meblowy lozko u gory a szafa i biurko po lozkiem.ogolenie prawda jest taka ze jak nie masz wyboru to sie zorganizujesz i w takich warunkach.Moja sasiadka mieszkala z dwojka dzieci na 20m2,przezyli,hehe ale cale szczescie ani my ani ona juz tam nie mieszkamy.. dasz rade,powodzenia!
Jak bylam dzieckiem to mieszkalismy we 4 w kawalerce 34 m plus pies i kot. Mielismy rozdzielony pokoj scianka dzialowa i lozko pod sufitem :) bylo oki :)
Wazne, żeby była miłość. ;-)))
Swój pokój miałam dopiero od czwartego roku życia. Pamiętam, że wcześniej uwielbiałam kącik za kanapą gdzie znosiłam wszystkie zabawki i urządzałam drugi dom. :-D
Dacie radę!
mieszkamy na 30 metrach za nie całe 2 miesiace urodzi nam sie dzidzia jej końcik od reszty pokoju odzielilismy parawanem taki ozdobnym 4-ro czesciowym. sciane pomalowałam w rozne wzorki tylko tam gdzie stoi łózeczko i powstał tak jakby malutki pokoik dosłownie 2 na 2 metry moze nawet nie :)
my mamy niecałe 30m , i zaraz bedzie nas 4 :)
grunt to organizacja :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry