Widok

migdałki i drenaż uszu !!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy któreś z Waszych dzieci miało taki zabieg ? moja 4 letnia córeczka ma mieć wycinany trzeci migdał i przycinane dwa boczne, do tego wczoraj jeszcze lekarz wspomniał o drenażu uszu, jestem przerażona.... boję się o jej słuch.... byłam przygotowana na migdałki, ale uszy....??
proszę napiszcie mi o swoich doświadczeniach w tej sprawie....
będę bardzo wdzięczna...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moze sie rurka nie przyjac moj syn tak wlasnie ma masakra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A gdzie był zabieg?
Moje dziecko mialo 5 dni temu wycinany trzeci migdalek i zakladane dreniki w uszach slyszy super nie chrapie jest suupppeer zmartwilo mnie tylko to ze mam mu przez 2 tyg po kropelce soli fizjologicznej wciskac w uszy
U nas poprawa właściwie od razu. Inne dziecko.. buzia zamknięta, nie ślii się nie chrapie, nie rzuca się w nocy i co za tym idzie jest grzeczniejsza wyspana spokojniejsza od zabiegu zero chorób
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam. mam podobny problem ze swoim 3,5latkiem. Czy zabieg pomógł? my mamy mieć drenaż ucha i wycięcie 3 migdałka na lipiec-sierpień
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
witam ja miałem ale 30 lat temu niestety do tej pory mam słąby słuch
nie tak do końca, ja myślałam ze dziecko słyszy dobrze. Na wizycie kontrolnej wręcz powiedziałam ze jest duża zmiana że dziecko słyszy. Po badaniu lekarz stwierdził że rzeczywiście jest zmiana ale na gorsze, niedosłuch się pogłębił. Ma 3,5 roku i nie mówi. Nie wiem na czym to polega i czemu tak jest. W poniedziałek synek ma zabieg.
Spróbuj mu podawać kalium muriaticum 9ch - u nas to rozwiązało problem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Drenaż to najlepsze co może być przy wysiękowym zapaleniu ucha. Mój syn ma 12 lat i już cztery razy miał drenaże. Pierwszy w wieku 4 lat. Najpierw miał usunięte migdały z powodu częstych zachorowań. Chodził do przedszkola i tam te infekcje łapał, po jakimś czasie pani poprosiła nas na rozmowę i powiedziała, że syn chyba nie słyszy, bo jak dzieciaczki się bawią to on nie za bardzo uczestniczy w tych zabawach, a jak każą sprzątać to on w ogóle nie reaguje. Poszliśmy na badanie audiometrem i okazało się, na jedno ucho ma niedosłuchu 80% a na drugie 60% Boże jak to dziecko mogło normalnie funkcjonować. Lekarz zalecił baloniki otowent ale niestety nie pomogły i poszły pierwsze drenaże. Po zabiegu słuch super, niestety zaliczamy się do tego małego procentu dzieci u których po wyciągnięciu drenaży płyny bardzo szybko się zbierają i problem powraca. Aby nie robić częstych zabiegów lekarz zalecił aparaty słuchowe. I tak się z tym problemem borykamy już 8 lat. Syn już po raz czwarty ma założone drenaże, a po raz drugi takie co utrzymują się dwa lata. Możecie mi wierzyć, ze nie zastanawiam się jak trzeba iść po raz kolejny na zabieg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem jak to jest my jedziemy 30 pazdziernika na drenaszuszu i wyciecie trzeciego migdałka z dzieckem ktury jest chory na zespół dovna i jestem ciekawa czy dziecko zacznie słyszec odrazu lepjej?
My mamy też mieć drenaż uszu i wycięcie migdałka :( Koza mam pytanie do Ciebie czy to prawda, że woda nie może dostać sie do uszka ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a gdzie miałes ten drenaz?
ja miałem drenaż uszu nic strasznego niema co się bać o słuch słuch jest 100% lepsz
kasik, chodziłaś priv do mostowskiego? Bo my tez do niego trafiłysmy ale na fundusz, no i wizyta trawala kilka minut, było nerwowo i nieprzyjemnie. Lekarz zbadał majkę (2 latka) odrazu palcem, swtwierdził 3 migdał do wyciecia, termin październik -zaspa. Nie wiem co robic, Maja jest dośc mała i slyszałam że takie zabiegi wykonuje sie dopiero u 3 latków, w zasadzie nie chrapie, za to coraz częściej ma otwartą buźkę i nawracajace infekcje górnych dróg oddechowych, najpierw katar, a później mokry kaszel (ostatni trwający 2,5 miesiąca i skończyło sie antybiotykiem na 18 dni). lekarz badał ją równiez w czasie trawania infekcji-katarku, wiec nie wiem na ile to badanie bylo obiektywne. napisz mi proszę jak twoje wrażenie po pobycie na zaspie, czy rodzice moga byc z dzieckiem itd. Kto wykonywal zabieg u małej? I jeśli chodziłaś do mostowskiego, to jakie były twoje wrażenia. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
koza, gdyby nie znajomości, czekałybyśmy do sierpnia :(
niestety w Polsce, jak nie masz znajomości, albo kasy, zeby załatwić coś prywatnie, to czekasz.....
mówiłam że będzie dobrze;) to przede wszystkim wielka ulga dla dziecka, a efekty natychmiastowe. I bardzo szybko udało wam się termin załatwić, normalnie jak nie w Polsce:)
no to super :) :) :)
jesteśmy już w domu po zabiegu, córeczka czuje się coraz lepiej, chociaż jest trochę apatyczna, dużo śpi i mało je....
ale oddycha noskiem !!! matko jak patrzę na nią jak teraz spokojnie śpi..... niebo, a ziemia...... na szczęście lekarze zostawili jej uszy w spokoju, stwierdzili, że wycięcie jej wielkich migdałków sprawi, że niedosłuch ustąpi sam.... oby....
gdybyście miały jakieś pytania, służę pomocą.....
miałam wyznaczony termin na sierpień, ale udało się go przyspieszyć (z różnych względów)
zabieg będzie na Zaspie
a jak dlugo czekalas na zabieg? no i gdzie , wojewudzki?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry