Widok

ile ciasta na 50-60 osób??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej forumki!Ile potrzeba ciasta(oprocz torta) na wesele 50-60 osobowe??

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najczęściej liczy się średnio jakieś 200g ciasta na osbę. Czyli na 60 osób to około 12 kg. Najlepiej mogą doradzić w cukierni. A tort to dodatkowo 100g na osobę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym zamówiła tak z 5-6 blach

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja własnie pojecia nie miałam czy ludzie jedzą to ciasto na weselu no i ile?
Ja osobiscie na różnych imprezach to mogłabym tylko ciastem sie obiadac ale jak byłam na weselach to nie widziałam zeby ciasto jakoś szybko z talerzy znikało.
Myśle ze zamowie tak 7-8 blach to napewno wystarczy
Dzieki za podpowiedz.
wiesz co...

ja na 75 osób zamawiam 8 blach i to spoko starczy- wychodzi wtedy po 4 kawałki na kżada osobe, a nawet ponad, duzo zamawasz jak 7-8, ale jak uwazasz, pewnie bedziesz do domku musiała zabrac ciasto...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko nie przesadzcie z ciastem, szczególnie jak jest ciepło goście będą mało jedli, ja np. w ogóle nie jem ciast, wiec ostrożnie bo wam jeszcze zostanie, tak jak nam na cały tydzień po ślubie, niestety nei powiem wam iel mieliśmy bo to był prezent i nawet nie liczyliśmy tego.
te 200gram na osobę to liczy się razem z tortem, my mamy wesele na 50-60osób i zaproponowali nam w restauracji 5kg tort i do tego 5 kg ciasta, więc jak przeczytałam, że ktoś chce 12 kg, to chyba bardzo dużo, no chyba, że rodzina jest bardzo, bardzo słodka :)
Jak mi zostanie troche ciasta to spoko-zabiore do domku-tym bardziej ze poprawin nie robie a kilku gości zostanie troche to bede miała im co do kawy podac-oczywiscie jak zostanie-ale chyba lepiej jak jest czegos wiecej niz mniej-prawda:)

Buziaczkiii
jak nie robisz poprawin to w ogóle mniej tego ciasta, naprawdę
Myśmy na 70 osób mieli tort 3 piętrowy i 3 sękacze. Takie prawdziwe, wielkie, prosto z wsi suwalskiej. Tort poszedł prawie cały, sękacz jeden. Było tak gorąco, że nie chciało sie jeśc. Ale za to potem sami zajadaliśmy się pysznym ciastem.
No sama nie wiem mowicie ze za duzo?To chyba zrobie te 6 blach bo w sumie tort trzy pietrowy jeszcze bedzie.

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry