Widok

ile ciasta?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie ilości ciasta (oprócz tortu) zamawiacie? będę miała około 60 gości. czy 8 blach starczy? zupełnie nie mam rozeznania w tej kwestii i bardzo proszę o pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie bylo 52 osoby - zamowilam 8 blach u Sowy - zostalo bardzo duzo na poprawiny i rozdanie. u Sowy na blache wchodzi 8 kostek ciasta - kazda kostke mozna pokroic na 10 czesci i to beda takie solidne czesci.
Prawde mowiac przed pojsciem do cukierni bylam madrzejsza, ale jak przyszlo do zamawiania, to tak sie przerazilam, zeby nie zabraklo, ze wyszlo tyle ile wyszlo :) ale ciasto sie nie zmarnuje!
Jeziorko a z Sowy tez zamawialas tort??Bo ja mam tam zamiar zamowic.Jak tak to mozesz mi napisac jaki, ile zaplacilas i jakie smaki tego tortu??
ja bede miala 50 osob i bede miala 8 blach ciasta i to chyba wystarczy.To jeszcze zalezy od gosci bo sa tacy ktorzy nie jedza ciasta do alkocholu ale u mnie raczej wszyscy lubia sobie cos slodkiego zjesc to zamawiam troszke wiecej a jak zostanie to sie przeciez ciasto nie popsuje i sie zje nastepnego dnia.
Hm, ja już sama nie wiem, ile mam zamówić. Bedzie 40 osób. Każdy ma dostać na "drogę" pudełko ciasta. Zamawiam 10 blach. Czy to wystarczy? Mama mówi, że za dużo. Znajoma mówi, ze za mało. A ja już sama nie wiem...

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
10 blach.. to moim zdaniem duzo i wystarczy, ale sama musisz zdecydowac.
habbi - kupowalam tort 3 pietrowy, smietanowy - smaki - Czarny LAs, cappucino i .... cholerka nie pamietam ostatniego :( z tka duza warstwa mocno- czekoladowej masy... cholerka... :(
zaplacilam... hmmm.. ~ 300? mozliwe?
no ja tak liczylam 1kg tortu na 10 osob czyli 5 kg tort kosztowalby okolo 200zl
dziękuję :) troszkę rozjaśniło mi się ;)
ja jeszcze nie zamawialam ciasta..... ale lepiej zeby zostało niz ma zabraknac. No i droge tez chcemy cos dac. Sama nie wiem ile zamówić.... pewnie doradze sie restauracji w której mamy weselicho, bo to u nich ciasto zamawiamy, w koncu mają doświadczenie....

image
[/url]
Organizuje wesele na 80 osób i zamówiłam tort 3 piętrowy i 15 blach ciasta w 6 rożnych rodzajach tj. sernik, snicers, coś z galaretką i coś na alkocholu, makowiec, jablecznik
Ja mialam przyjecie na 30 osob i mialam 3 blachy ciasta, tort 3 pietrowy i po kawalku specjalnego ciacha dla kazdego. Oczywiscie w czasie wesela bylo niesamowicie cieplo, wiec tort poszedl prawie w calosci , ale ciasta zostalo bardzo duzo. Uwzglednij przy obliczaniu ciasta pogode i to czy masz duzo osob mlodych czy w sile wielku, to wbrew pozorom ważne :)

image
[/url]
lepiej zamówić o jedną blache wiecej, i zostanie na poprawiny i jeszcze dzień po poprawinach bo wiadomo zawsze może ktoś jeszcze przyjść.

Malena

image

Waszym zdaniem na ok. 80 osób ile powinno być tego ciasta? czy tort 3piętrowy oraz 15 blach jak Tinymagda to ok, czy zostanie? Ja raczej nie zakądam, ze każdy będzie dostawał wyprawkę, jak zostanie to można sobie wziaść jak nie zostanie to nie ma co zabrać - proste :))

co myślicie na ten temat?
do góry