zapowiedzi muszą wisiec w kościele 3 tygodnie, potem trzeba odebrać od księdza zaświadczenie że takie zapowiedzi wisiały. Ostateczny termin dostarczenia zaświadczenia o zapowiedziach to przed ślubem należy dostraczyć księdzu najlepiej w ostatnim tygodniu przed ślubem
hm mmm ciekawa...ja bylam wczoraj zobaczyc czy moje zapowiedzi juz wisza(slub mam 30 czerwca)i okazuje sie iz sa zapowiedzi od dnia 17-27 czerwca a moich jeszcze nie ma :( musze jutro pogadac z proboszczem o nich bo juz sie pogubilam
Z tego co ja wiem, to musza być wygłoszone w dwie kolejne niedziele a po drugiej niedzieli czekają jeszcze trzy dni. Tak jest przynajmniej w mojej parafii i mojego narzeczonego w Gdyni.
w parafi mojego narzeczonego zapowiedzi daliśmy już dzisiaj - mimo iż ślub jest dopiero 8 września, za 2 tygodnie ma odebrać zaświadczenie że takowe zapowiedzi były
a nie wiem jak t u nas bedzie :( bo w PL bedziemy dopiero tydzien przed slubem, czyli tylko jedna niedziela na zapowiedzi. moja mama bedzie rozmawiala z proboszczem jak to rozwiazac, ale boje sie, ze moga byc problemy! :-/