Widok

ile dni, tygodni przed terminem kupiliście wózek?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w tytule..zaczynam dopiero 3 trymestr a znalazłam dobra cene wozka ktory mnie interesuje i zastanawiam sie czy to aby nie za szybko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja 3 miesiące przed rozwiązaniem, promocja była ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro znalazłaś fajny wózek ,to dlaczego nie?
Ja miałam wybrany . Nagle bez powodu zaczęły mi się
skurcze i wylądowałam na patologii.Spędziłam na niej 2 ostatnie m-ce.
Mąż pojechał po wózek po porodzie.
Przywiózł oczywiście nie ten kolor,model - tylko cena się zgadzała.
Jasno zielony wózek z różowymi dodatkami to chyba nie najlepsze
kolory dla chłopca?
Kup .To żadne zabobony
Ja rodziłam w maju, a wózek już w grudniu kupiliśmy. Tak jak wyżej promocja była :)
Na swoim przykładzie, również radzę kupić wcześniej wyprawkę. Ja miałam tylko wózek, resztę mąż z moją mamą kupował, bo ja już w szpitalu leżałam.
Wózek na 2 mies przed porodem ,za to inne rzeczy już kupowałam na początku 2 trymestru .Kupiłabym wcześniej ale czekałam aż mąż będzie i razem pojeździmy bo konkretnego modelu nie miałam wybranego w necie podobały mi się inne a rzeczywistości wybrałam całkiem inny.
My dopiero zaczynamy starania a wózek juz mamy kupiony i chyba ze sto innych rzeczy:)Nie wierzę w zabobony.Jak coś się podoba to to kupuję.ale tak oboje chcemy tego dziecka,że już chyba nie możemy wytrzymać:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
2 mc przed porodem zamówiłam czekałam na wózek prawie mc innego nie chciałam ale to było 4 lata temu teraz miałabym na miejscu w przeciągu 2 dni.Pozostałe rzeczy też zaczęłam kupować 2 mc przed poroden tylko meble do pokoju zamówiłam 3-4 mc wcześniej też czekałam 1-2 mc.
My wózek zamówiliśmy jak byłam w 23 tc.
czeka się na niego do 14-16 tygodni więc dlatego tak szybko zamawialiśmy - wózek chcieliśmy mieć około miesiąc przed terminem porodu, więc i tak u nas będzie z 2-3 tygodnie przed planowanym rozwiązaniem.

Niektóre wózki są dostępne od ręki, na inne czeka się tydzień, czy dwa a na inne właśnie po 4 miesiące, więc na pewnow arto zrobić rozeznanie, a gdybym znalazła jakąś okazję na wybrany przeze mnie model, to bym zakupiła nie patrząc na zabobony :)

Aczkolwiek zakup wózka przed zajściem w ciążę uważam za przesadę ;)
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
My tez kupilismy wczesniej, tzn zamowilismy. Zamawialam jakos na poczatku II trymestru a do odbioru byl po 1 m-cu. Jednak w zwiazku z tym, ze mamy malo miejsca w domu ustalilismy, ze odbierzemy go pozniej. Nie bylo z tym problemu i koniec koncow odebralismy go miesiac przed rozwiazaniem.
ja też już prawie kupowałam wózek, ale okazało się, że mam ciążę zagrożoną przedwczesnym porodem.
Jestem w 22 tc i postanowiłam, że czekam z zakupami do 30-31 tc.
Ale wózek mam już wybrany i raczej popularny model.
Oba kupiłam po porodzie .Dzieci moje akurat zimowe wiec mi się nie spieszyło .
A jak masz dobra cenę to bierz :))
Ja kupowalam w kwietniu a rodzilam w lipcu :)
zamówilismy w listopadzie, bo konczyla sie zeszloroczna kolekcja, zaliczka i lezal w magazynie. odebralismy w lutym.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Ale masz kobieto problemy hehehe ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zamowiony kolo 30 tc, odebrany jakos kolo 34
A jakie wózki Macie dziewczyny na oku, bądź kupione już?
Wózek kupiony na odległość, kurier przywiózł dokładnie 8.07 :) a rodziłam 24.09 :)
My kupiliśmy wózek 4 dni przed porodem (terminowym), od początku byliśmy nastawieni na używany, więc jak się trafiła w końcu okazja (wózek spełniający nasze oczekiwania i w bardzo dobrej cenie), to po prostu pojechaliśmy kupić i nie musieliśmy czekać jak w przypadku zamawiania nowego (wtedy rzeczywiście lepiej szybciej się za to wziąć). I zdążyliśmy - byłam mocno nastawiona na terminowy poród - ani szybciej ani później i miałam to szczęście, że tak się udało.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

do góry