Widok

ile jedzenia?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Planujemy ślub na przyszły rok i jesteśmy na etapie zastanawiania się nad lokalem. Byliśmy m.in. w Róży Wiatrów i dostaliśmy propozycję menu. Jeśli o nas chodzi jest w porządku, ale rodzice twierdzą że dwa mięsa na osobę na obiad to stanowczo za mało mimo że można pomieszać rodzaje, ale ilość zostaje ta sama. Nie ma też deseru (oczywiście prócz ciast, które byśmy kupili). Z drugiej strony słyszałam o weselach, na których stoły się uginały i nie wyglądało to zbyt ciekawie bo stało wszystko jedno na drugim. Byłabym wdzięczna za przybliżone szacunki co do ilości jedzenia, chciałabym znaleźć złoty środek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnio byłam na weselu, na którym były na obia 2 rodzaje mięs i byłam tym lekko zaskoczona. Powinno być troszkę więcej, a przecież nie musi być tyle sztuk kotletów co osób. Nie pamiętam dokładnie jak było u nas, ale do obiadu były 4 rodzaje mięs. Jedzenia było w sam raz na poprawiny starczyło również. Myślę że 3 rodzaje do obiadu to norma.
Witam, my bedziemy mieli wesele wlasnie w Rozy Wiatrow. Co do jedzenia, to okresla sie ilosc osob i kilka rodzajow miesa, ale nie jest tak, ze ma 60 osob przypada np. 60 kotletow i 60 szaszlykow, jest to podzielone: kilka rodzajow miesa ale np. po 40 porcji kazdego.
Zgadza się, tak też można zrobić. Chodzi tylko o to czy ogólnie nie będzie tego za mało. Podpisaliście już z nimi umowę? Na kiedy i na którą wersję się zdecydowaliście? My myślimy jak już to o tej za 110 zł, ale zabawa jest wtedy tyko do 3.00...
Mamy ta wersje za 130 zl, mysle, ze zabawa do 4 to jest tak w sam raz. Welele 25.06. Panie maja dlugoletnie doswiadczenie w organizacji takich imprez, wiec mysle, ze wiedza co robia, takze jesli chodzi o ilosc jedzenia :o)
ja byłam w lipcu na wesele w Róży Wiatrów i jedzenie było wystarczajaco. Wesele do 4 rano. Dwa rodzaje mies tez uważam ze zupełnie wystarczy: były kotlety "de volaje" i schab z pieczarkami.... i tak wybiera sie jeden rodzaj miesa na obiad. jedzenia potem jest tyle ze nie ma potzreby brac 3-4 rodzajów mięs.....na stołach pełno ryb, schabów w galarecie... nie zdazyłąm wszyskiego spróbowac do rana. Wszystko bardzo ładnie przystrojone.
witam, mozesz cos wiecej napisac? Jak sie sprawowala obsluga? w ktorej sali bylo to wesele? Goscie nie rozchodzili sie na spacery? Jakie generalne wrazenie?
Czesc
My mielismy wesele w Hotelu Antracyt na kamiennej gorze w gdyni (na 45 osob), ale ostrzegam sala nie jest za duza , choc mozna otworzyc druga obok. Terz byly 2 miesa na obiad na jedna osobe , i wystarczylo a nawet zostalo do nastepnego dnia, ale pozniej byly jeszcze 3 cieple posilki no i oczywiscie zimne zakaski i deser po obiedzie.
polecam- duzy wybor i smacznie a przy tym elegancko
my placilismy w 2003 roku 135 zl/ osobe
My na swoje wesele mamy do obiadu 5 rodzai mięsa....
hello

Ja też mam wesele za rok w czerwcu. W menu mam 4 rodzaje mięsa - każde w 100% porcji. Będę miała też poprawiny, więc mięsa musi zostać na drugi dzień. Sądzę że 3 porcje mięsa na wesele bez poprawin jest bardzo ok. Chodzi o to, aby na sotłach nie było pusto. Jeśli są 2 porcje mięsa na osobę, to panowie spokojnie na obiad zjedzą te 2 sztuki i na kolację już nie podadzą mięs z obiadu na ciepło, bo mięs nie będzie...
proponuje sale i do tego kucharza se wynająć znam dobrego to nr 605 209 133 zarąbiście wam wszystko przygotuje

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry