Widok
ile jedzenia?
Planujemy ślub na przyszły rok i jesteśmy na etapie zastanawiania się nad lokalem. Byliśmy m.in. w Róży Wiatrów i dostaliśmy propozycję menu. Jeśli o nas chodzi jest w porządku, ale rodzice twierdzą że dwa mięsa na osobę na obiad to stanowczo za mało mimo że można pomieszać rodzaje, ale ilość zostaje ta sama. Nie ma też deseru (oczywiście prócz ciast, które byśmy kupili). Z drugiej strony słyszałam o weselach, na których stoły się uginały i nie wyglądało to zbyt ciekawie bo stało wszystko jedno na drugim. Byłabym wdzięczna za przybliżone szacunki co do ilości jedzenia, chciałabym znaleźć złoty środek.
Ostatnio byłam na weselu, na którym były na obia 2 rodzaje mięs i byłam tym lekko zaskoczona. Powinno być troszkę więcej, a przecież nie musi być tyle sztuk kotletów co osób. Nie pamiętam dokładnie jak było u nas, ale do obiadu były 4 rodzaje mięs. Jedzenia było w sam raz na poprawiny starczyło również. Myślę że 3 rodzaje do obiadu to norma.
ja byłam w lipcu na wesele w Róży Wiatrów i jedzenie było wystarczajaco. Wesele do 4 rano. Dwa rodzaje mies tez uważam ze zupełnie wystarczy: były kotlety "de volaje" i schab z pieczarkami.... i tak wybiera sie jeden rodzaj miesa na obiad. jedzenia potem jest tyle ze nie ma potzreby brac 3-4 rodzajów mięs.....na stołach pełno ryb, schabów w galarecie... nie zdazyłąm wszyskiego spróbowac do rana. Wszystko bardzo ładnie przystrojone.
Czesc
My mielismy wesele w Hotelu Antracyt na kamiennej gorze w gdyni (na 45 osob), ale ostrzegam sala nie jest za duza , choc mozna otworzyc druga obok. Terz byly 2 miesa na obiad na jedna osobe , i wystarczylo a nawet zostalo do nastepnego dnia, ale pozniej byly jeszcze 3 cieple posilki no i oczywiscie zimne zakaski i deser po obiedzie.
polecam- duzy wybor i smacznie a przy tym elegancko
my placilismy w 2003 roku 135 zl/ osobe
My mielismy wesele w Hotelu Antracyt na kamiennej gorze w gdyni (na 45 osob), ale ostrzegam sala nie jest za duza , choc mozna otworzyc druga obok. Terz byly 2 miesa na obiad na jedna osobe , i wystarczylo a nawet zostalo do nastepnego dnia, ale pozniej byly jeszcze 3 cieple posilki no i oczywiscie zimne zakaski i deser po obiedzie.
polecam- duzy wybor i smacznie a przy tym elegancko
my placilismy w 2003 roku 135 zl/ osobe
hello
Ja też mam wesele za rok w czerwcu. W menu mam 4 rodzaje mięsa - każde w 100% porcji. Będę miała też poprawiny, więc mięsa musi zostać na drugi dzień. Sądzę że 3 porcje mięsa na wesele bez poprawin jest bardzo ok. Chodzi o to, aby na sotłach nie było pusto. Jeśli są 2 porcje mięsa na osobę, to panowie spokojnie na obiad zjedzą te 2 sztuki i na kolację już nie podadzą mięs z obiadu na ciepło, bo mięs nie będzie...
Ja też mam wesele za rok w czerwcu. W menu mam 4 rodzaje mięsa - każde w 100% porcji. Będę miała też poprawiny, więc mięsa musi zostać na drugi dzień. Sądzę że 3 porcje mięsa na wesele bez poprawin jest bardzo ok. Chodzi o to, aby na sotłach nie było pusto. Jeśli są 2 porcje mięsa na osobę, to panowie spokojnie na obiad zjedzą te 2 sztuki i na kolację już nie podadzą mięs z obiadu na ciepło, bo mięs nie będzie...