Widok
hej tonya,no u nas nawet sala sie zmienila :) tamta okazala sie za mala :) dzis jestem umowiona na zaklepanie terminu w innym miejscu :), mamy sale w takim razie(w sumie to jednak robimy w lokalu bo innej opcji nie znalezlismy :() fotografa,a dj sie nagrywa caly czas :)
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
ja nie wiem jak to robicie??nas wesele bez poprawin na 117 osób wyniesie ok.33000zł-bez ubrań i dodatków....i to wszystko robimy po kosztach.obraczki za darmo ,przystrojenie za 1/3 ceny, bez spiewaczek w kościele, limuzyn, wódka naprawde bardzo tanio załatwiona...no wszystko naprawde załatwiane po cenie producenta.:(itd.

my bedziemy mieli ok 100 osób i zamierzam zmieścić się w 20 000 - 22 000.
Ale nadmieniam że sukienkę szyję, plener zrobimy sobie sami, samochodu nie wynajmujemy, pojedziemy tym co bedzie pod ręką, obrączki w prezencie od babci, zaproszenia : wiem, że umiem zrobic sama, nie mam jazdy z prezentami dla gości a uczesze mnie zaprzyjaźniona fryzjerka na osiedlu.
jestem opymistką :) hihihi !!
Ale nadmieniam że sukienkę szyję, plener zrobimy sobie sami, samochodu nie wynajmujemy, pojedziemy tym co bedzie pod ręką, obrączki w prezencie od babci, zaproszenia : wiem, że umiem zrobic sama, nie mam jazdy z prezentami dla gości a uczesze mnie zaprzyjaźniona fryzjerka na osiedlu.
jestem opymistką :) hihihi !!
Dokładnie - w razie czego istnieje wersja dla mniej zamożnych :)
- żadna wynajmowana sala balowa, tylko kaszubska remiza dla dodania uroku wystrojona przez nas nadmuchanymi i powieszonymi balonami;
- nie robiliśmy żadnych pierdółek typu księga weselna, prezenciki dla gości, winietki;
- zaproszenia i zawiadomienia zrobione własnoręcznie;
- nie bezowata skromna suknia uszyta przez znajomą krawcową;
- buty kupione w promocji na gildii bo na co dzień nie założyłabym białych butów i po co wydać 300 zł... ;
- fotograf znajomy, wziął 50 % kasy za cały dzień - od błogosławieństwa do wesela - obecności z nami;
- dobre stosunki z księdzem i msza bez wzięcia nawet grosza od nas;
- całe przepyszne jedzonko i ciasta zrobione przez sąsiadki; sąsiadki w prezencie dla nas kelnerowały i podczas wesela i poprawin;
- bez orkiestry, nas bracia bawili się w dj-ów;
- rybki ndo jedzenia wyłowione ze stawu teścia;
- kamerzyści zamiennie w osobie wujka i kuzyna;
- auto do ślubu jednej cioci, która była też naszym kierowcą;
itp. itd.
- fryzura i makijaż robione na żywca bez żadnych prób;
- goście rozlokowani w pokojach gościnnych u sympatycznych sąsiadów;
- i 0 % stresu, wszystko załatwione teoretycznie w przeciągu 2 miesięcy za śmiesznie małe pieniądze...
Zrobine to z pełną premedytacją, bo wiedzieliśmy, że rodzice chcą nam pomóc, ale nie chcieliśmy ich zbytnio obciążać.
I udało się.
Impreza była wspaniała.
Wszystko było wspaniałe....
I wspaniałe na zawsze pozostaną wspomnienia na przepięknych zdjęciach...
- żadna wynajmowana sala balowa, tylko kaszubska remiza dla dodania uroku wystrojona przez nas nadmuchanymi i powieszonymi balonami;
- nie robiliśmy żadnych pierdółek typu księga weselna, prezenciki dla gości, winietki;
- zaproszenia i zawiadomienia zrobione własnoręcznie;
- nie bezowata skromna suknia uszyta przez znajomą krawcową;
- buty kupione w promocji na gildii bo na co dzień nie założyłabym białych butów i po co wydać 300 zł... ;
- fotograf znajomy, wziął 50 % kasy za cały dzień - od błogosławieństwa do wesela - obecności z nami;
- dobre stosunki z księdzem i msza bez wzięcia nawet grosza od nas;
- całe przepyszne jedzonko i ciasta zrobione przez sąsiadki; sąsiadki w prezencie dla nas kelnerowały i podczas wesela i poprawin;
- bez orkiestry, nas bracia bawili się w dj-ów;
- rybki ndo jedzenia wyłowione ze stawu teścia;
- kamerzyści zamiennie w osobie wujka i kuzyna;
- auto do ślubu jednej cioci, która była też naszym kierowcą;
itp. itd.
- fryzura i makijaż robione na żywca bez żadnych prób;
- goście rozlokowani w pokojach gościnnych u sympatycznych sąsiadów;
- i 0 % stresu, wszystko załatwione teoretycznie w przeciągu 2 miesięcy za śmiesznie małe pieniądze...
Zrobine to z pełną premedytacją, bo wiedzieliśmy, że rodzice chcą nam pomóc, ale nie chcieliśmy ich zbytnio obciążać.
I udało się.
Impreza była wspaniała.
Wszystko było wspaniałe....
I wspaniałe na zawsze pozostaną wspomnienia na przepięknych zdjęciach...
my narazie wydalismy na:
- kieliszki do szampana do zbicia - 14,50
- poduszka na obraczki - 10,50
- tablice na samochód - 22,50
- figurka na tort - 20,00
- bielizna na noc poslubna - 70,00
- podwiązka - 12,00
- pończochy - 16,00
- bielizna - 70,00
- ramki z naszym zdjęciem dla rodziców - 101,00
- album na kartki od gości - 27,50
- pokrowce na krzesła - 52,30
- dekoracje do sali dwa serca - 41,70
- balony - 103,00
- obrusy - 492,00
- zaproszenia - 64,90
- wódka - 1900,00
- obrączki - 550,00
- torebki na ramki do zdjęć - 4,80
- księga slubna - 19,40
- pudełko na ksiege ślubną - 10,50
- buty moje - 75,00
czyli razem 3660 zł
a wydamy jeszcze na :
zespół 2000
foto i kamerzysta 2400
sukienka 1300
welon 50
bizuteria 60
kwiaty 250
buty dla niego 250
garnitur ok 400
fryzjer ok 100
makijaz 125
paznokcie ok 25
kwiaty swiece na salę ok 75
wystórj samochodu ok 75
opłaty i USC ok400
napoje ok 400
szampan ok 100
jedzenie i zapłata kucharce i kelnerkom, - nie mam pojecia
i inne jeszcze rzeczy o których pewnie zapomniałam , ale policzyłam ze w 20 tys sie zmieścimy, a wesele jest na 103 osoby
- kieliszki do szampana do zbicia - 14,50
- poduszka na obraczki - 10,50
- tablice na samochód - 22,50
- figurka na tort - 20,00
- bielizna na noc poslubna - 70,00
- podwiązka - 12,00
- pończochy - 16,00
- bielizna - 70,00
- ramki z naszym zdjęciem dla rodziców - 101,00
- album na kartki od gości - 27,50
- pokrowce na krzesła - 52,30
- dekoracje do sali dwa serca - 41,70
- balony - 103,00
- obrusy - 492,00
- zaproszenia - 64,90
- wódka - 1900,00
- obrączki - 550,00
- torebki na ramki do zdjęć - 4,80
- księga slubna - 19,40
- pudełko na ksiege ślubną - 10,50
- buty moje - 75,00
czyli razem 3660 zł
a wydamy jeszcze na :
zespół 2000
foto i kamerzysta 2400
sukienka 1300
welon 50
bizuteria 60
kwiaty 250
buty dla niego 250
garnitur ok 400
fryzjer ok 100
makijaz 125
paznokcie ok 25
kwiaty swiece na salę ok 75
wystórj samochodu ok 75
opłaty i USC ok400
napoje ok 400
szampan ok 100
jedzenie i zapłata kucharce i kelnerkom, - nie mam pojecia
i inne jeszcze rzeczy o których pewnie zapomniałam , ale policzyłam ze w 20 tys sie zmieścimy, a wesele jest na 103 osoby
a mi sie nie podoba takie cos tak bylo u beatki.tr tzn to ze rodzina i znajomi sa od obslugi
bylam na takim weselu zrobionym wlasnie po kosztach, gdzie cala prawie najblizsza rodzina obslugiwala wesele itp i zastanawia mnie jak oni mieli uzyc tego wesela...?
I wlasnie dlatego u mnie wszystko bedzie obslugiwane przez zatrudnione osoby i firmy
bylam na takim weselu zrobionym wlasnie po kosztach, gdzie cala prawie najblizsza rodzina obslugiwala wesele itp i zastanawia mnie jak oni mieli uzyc tego wesela...?
I wlasnie dlatego u mnie wszystko bedzie obslugiwane przez zatrudnione osoby i firmy
OSTRO PO KOSZTACH, BO NAS NIE BYŁO STAĆ NA DROGIE WESELE.
A co do obsługi w rodzince - Ciocia była dumna, że była naszym kierowcą :)
Wujek miał złamaną nogę, nie mógł tańczyć, więc szalał z kamerką. Brat nie miał dziewczyny, więc z przyjemnością siedział przy muzyczce.
Nikomu nie zrobiliśmy krzywdy :) :) :)
Ja chciałam pokazać, że nie trzeba mieć powyżej 20.000 żeby zorganizować niezłą imprezę.
Wiele osób się boi, że nie stać ich na wesele. Ale człowiek, jak się postara, to może wiele :)
A co do obsługi w rodzince - Ciocia była dumna, że była naszym kierowcą :)
Wujek miał złamaną nogę, nie mógł tańczyć, więc szalał z kamerką. Brat nie miał dziewczyny, więc z przyjemnością siedział przy muzyczce.
Nikomu nie zrobiliśmy krzywdy :) :) :)
Ja chciałam pokazać, że nie trzeba mieć powyżej 20.000 żeby zorganizować niezłą imprezę.
Wiele osób się boi, że nie stać ich na wesele. Ale człowiek, jak się postara, to może wiele :)
Nie zgadzam się z Tobą... Nikt tak nie napisał, ze jest gorsza, tylko, że mają zypełnie inny pomysł na wesele i wolą pełną obsługę... Kazdy ma swoje priorytety. Myślę, że Beatkę tak samo było stać na wydanie 20 tys. jak wiele innych dziewczyn (bo wiele osób nawet bierze kredyt na wesele), ale nie chciała obciążać finansowo rodziny... Jej wybór, ale też i jej pomysł na imprezę nie musi wszystkim odpowiadać.
beatko.tr, fajna masz rodzinke pozazdrościc tylko, ze tak wam pomagają i rozumieli was ,
w naszej niestety nie ma nikogo kto mógłby nakręcic film(brak kamery) i puscic muzyczkę (brak sprzętu i osoby, która mogłaby to zrobic)
a szkoda, bo najwazniejsze ze wszyscy sie ciesa z waszego szczęścia a nie to ze kiecka była za 5 tys, a sala za 18 tyś,
jak ktos ma na to kase to moze tak robic, ale nie ma co krytykowac innych że nie mieli tyle srodków i musieli zrobic inaczej
(wystarczy postawić sie na miejscu drugiej osoby)
nam jedzonko bedzie robic mojej mamy kolezanka i zobaczymy ile nas wyjdzie, jeszcze nie wiemy , a sale tak jak wy stroimy sami
w naszej niestety nie ma nikogo kto mógłby nakręcic film(brak kamery) i puscic muzyczkę (brak sprzętu i osoby, która mogłaby to zrobic)
a szkoda, bo najwazniejsze ze wszyscy sie ciesa z waszego szczęścia a nie to ze kiecka była za 5 tys, a sala za 18 tyś,
jak ktos ma na to kase to moze tak robic, ale nie ma co krytykowac innych że nie mieli tyle srodków i musieli zrobic inaczej
(wystarczy postawić sie na miejscu drugiej osoby)
nam jedzonko bedzie robic mojej mamy kolezanka i zobaczymy ile nas wyjdzie, jeszcze nie wiemy , a sale tak jak wy stroimy sami
My mieliśmy małe wesele z poprawinami i noclegami na 35 osób + 4 osoby ( zespół i kamerzysta) my wydaliśmy około 12 tys., ale byśmy o wiele więcej zapłacili, bo : fotografa, fryzjera (rodzina) zespól (jako prezent od chrzestnej) obrączki ( dostaliśmy od babci złoto na nasze obrączki) mięliśmy to za darmo.... jak byśmy mieli za to płacić to napewno by nas nie było na to stać
wiem , bo my wiemy że nie chodzi o to za ile ale o to że wszyscy cieszyli się z waszego szczęścia no i wy najbardziej,
tak apropo, niezła jestes , takie butki tanie wyszukać ja szukałam szukałam i udało mi się znaleźć najtańsze za 78 zł, a potem utargowałam jeszcze 3 zł i wyszło 75, pozazdroscic tylko :)
tak apropo, niezła jestes , takie butki tanie wyszukać ja szukałam szukałam i udało mi się znaleźć najtańsze za 78 zł, a potem utargowałam jeszcze 3 zł i wyszło 75, pozazdroscic tylko :)
Pewnie, że każdy ma inne priorytety i nie ma co się obrażać.
Dwa miesiące po mnie wesele miała moja ciocia - za jedzenie płaciła 30 złotych od osoby, impreza była pod kilkoma zdobytymi z róznych miejsc namiotami w szczerym polu, napoje tanie, alkohol po części kombinowany, lał deszcz, było wszędzie błoto i goście przybyli w niezbyt uroczystych strojach (np. ja: grube rajstopy, ciepłe majtki, dwie pary skarpet, dwa podkoszulki, na to jeansy, kalosze i dla piekności - czarna bluzka z cekinami :)) Na początku wysiadł prąd, przez dwie godziny nie było muzyki, a pan młody walczył z elektrycznością i zepsutym wzmacniaczem... Kto żyw pomagał w organizacji i obsłudze. A impreza był rewelacyjna... Moim zdaniem lepsza od mojej... Przynajmniej gorąco nie było :)
Dwa miesiące po mnie wesele miała moja ciocia - za jedzenie płaciła 30 złotych od osoby, impreza była pod kilkoma zdobytymi z róznych miejsc namiotami w szczerym polu, napoje tanie, alkohol po części kombinowany, lał deszcz, było wszędzie błoto i goście przybyli w niezbyt uroczystych strojach (np. ja: grube rajstopy, ciepłe majtki, dwie pary skarpet, dwa podkoszulki, na to jeansy, kalosze i dla piekności - czarna bluzka z cekinami :)) Na początku wysiadł prąd, przez dwie godziny nie było muzyki, a pan młody walczył z elektrycznością i zepsutym wzmacniaczem... Kto żyw pomagał w organizacji i obsłudze. A impreza był rewelacyjna... Moim zdaniem lepsza od mojej... Przynajmniej gorąco nie było :)
agatha zgadzam sie z toba. nikt nie pisze ze ktos jest gorszy czy cos. ja 1,5 roku harowalam zeby odlozyc pieniadze na wesele. podobnie moj narzeczony. moich rodzicow ani jego nie byloby stac na zorganizowanie nam wesela. ewentualnie mogliby sie dorzucic a;le kategorycznie im tego zabronilismy bo nie chcemy ich na koszta narazac. mnie normalnie tez nie blyoby stac na wesele, ale oboje pracowalismy na to i pracujemy i co miesiac odkladamy. rezygnujemy z wielu przyjemnosci.... ale jesli para odklada co miesiac pieniadze przez 1,5 czy 2 lata to moze zorganizowac takze wspaniale wesele. Poza tym to odkladanie uczy nas takze czegos...
i kazdy tu moze to krytykowac ale na tym polega to forum prawda? Takze mozecie wysmiac teraz nasze odkladanie ale i tak uwazam ze robimy dobrze :))
i kazdy tu moze to krytykowac ale na tym polega to forum prawda? Takze mozecie wysmiac teraz nasze odkladanie ale i tak uwazam ze robimy dobrze :))
zdziwiłybyście się Kochane ile my wydamy na wszystko łącznie z każdą pierdółką :) oczywiście nikt by nie powiedział że za taką kwotę można cokolwiek wyprawić
dodam, że nie oszczędzaliśmy na fotografie np., wszytko umiarkowanie
nie chcę jednak pisać ile wydaliśmy/wydamy gdyż nie chce mi się potem czytać głupich komentarzy :)
piszę tylko dla otuchy osobom które nie mają kasy :)
poza tym ślub to sakrament i przysięga na całe życie a nie suknia za 4500zł
pozdrawiam
dodam, że nie oszczędzaliśmy na fotografie np., wszytko umiarkowanie
nie chcę jednak pisać ile wydaliśmy/wydamy gdyż nie chce mi się potem czytać głupich komentarzy :)
piszę tylko dla otuchy osobom które nie mają kasy :)
poza tym ślub to sakrament i przysięga na całe życie a nie suknia za 4500zł
pozdrawiam
szczerze - aż mi się odechciało, naprawdę
a potem się ktoś dziwi, że nikt nikomu tu już nie pomaga, forum zamiera, nie ma odzewu
ludzie - każdy robi jak chce i jeśli było pytanie, była odpowiedź,
o co Wam chodzi z tymi przechwałkami?
nawet, gdyby ktoś tu napisał, że wydał 80-100 tys. lub więcej na wesele, to chyba jego sprawa, tylko i wyłącznie, podał informację i to wszystko
trochę wiary w ludzi, a nie tylko ich złośliwości
pozdrawiam
a potem się ktoś dziwi, że nikt nikomu tu już nie pomaga, forum zamiera, nie ma odzewu
ludzie - każdy robi jak chce i jeśli było pytanie, była odpowiedź,
o co Wam chodzi z tymi przechwałkami?
nawet, gdyby ktoś tu napisał, że wydał 80-100 tys. lub więcej na wesele, to chyba jego sprawa, tylko i wyłącznie, podał informację i to wszystko
trochę wiary w ludzi, a nie tylko ich złośliwości
pozdrawiam