Widok
u nas w kosciele najmniej 100
Ja jestem z Parafii Św. Judy Tadeusza Apostoła (strasznie długa nazwa :) ), dla niezorientowanych to parafia na Pogórzu Dolnym w Gdyni. Fantastyczny ksiądz Adrian i proboszcz Tadeusz. Nie to, żebym biegała do kościoła (niestety, wstyd przyznać, ale brak czasu i często gęsto też chęci). W każdym razie oni nie mówili mi nic kompletnie o jakiejkolwiek jałmużnie czy datku na kościół (tak zwał jak zwał). Ale żeby nie było potem jakiejś plamy na sumieniu, to daliśmy w kopercie 200 zł przed samą mszą z chrztem. Zresztą tak samo zrobiliśmy prawie 3 lata temu z naszym ślubem :-D.
Wiem tylko, że na przykład w Parafii Boboli (to Obłuże centrum) życzą sobie co łaska nie mniej niż 200 zł, mój znajomy dał im 400 zł, ale tylko i wyłącznie dlatego, że tak uważał za słuszne i takie miał przygotowane pieniążki.
Wiem tylko, że na przykład w Parafii Boboli (to Obłuże centrum) życzą sobie co łaska nie mniej niż 200 zł, mój znajomy dał im 400 zł, ale tylko i wyłącznie dlatego, że tak uważał za słuszne i takie miał przygotowane pieniążki.