Widok

ile kosztuje chrzest???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile trzeba dac w kosciele, bo niby co łaska, ale jak to wyglada w praktyce? mozecie poradzic:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O chętnie też się dowiem. Bo już nie dlugo bede robic chrzciny.

u nas w kosciele najmniej 100
image

Uploaded with ImageShack.us
a niby co laska u nas w kosciele 250 bo kolezanka teraz miala

image
my mielismy chrzest w kosciele pw sw.Mikolaja w Gdansku i dalam co laska 100 zlotych.

Ja dałam 100zł, ale jeszcze dodatkowo 100zł, żeby msza była w intencji naszej Juleczki.

Ja jestem z Parafii Św. Judy Tadeusza Apostoła (strasznie długa nazwa :) ), dla niezorientowanych to parafia na Pogórzu Dolnym w Gdyni. Fantastyczny ksiądz Adrian i proboszcz Tadeusz. Nie to, żebym biegała do kościoła (niestety, wstyd przyznać, ale brak czasu i często gęsto też chęci). W każdym razie oni nie mówili mi nic kompletnie o jakiejkolwiek jałmużnie czy datku na kościół (tak zwał jak zwał). Ale żeby nie było potem jakiejś plamy na sumieniu, to daliśmy w kopercie 200 zł przed samą mszą z chrztem. Zresztą tak samo zrobiliśmy prawie 3 lata temu z naszym ślubem :-D.
Wiem tylko, że na przykład w Parafii Boboli (to Obłuże centrum) życzą sobie co łaska nie mniej niż 200 zł, mój znajomy dał im 400 zł, ale tylko i wyłącznie dlatego, że tak uważał za słuszne i takie miał przygotowane pieniążki.

image
image
250zł za chrzest moim zdaniem to lekka przesada. !!!
My mielismy w Sw. Mikołaju w Gdańsku i 95% ludzi dawała 50zł!!!!

image
Ja w kwietniu 2007 dałam na Witominie 50 zł kopercie. Daje się tyle ile uważacie i na ile Was stać, przecież i tak ksiądz w kopertę zagląda po Waszym wyjściu. Nie zadaje się pytania w stylu ile kosztuje chrzest, tylko po ustaleniu wszystkiego dajecie kopertę.

[url=http://bejbej.pl/]
image
[/url]
my daliśmy 120zł i u nas tak się podobno daje:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

do góry