Widok

ile mniej wiecej ciast na 50 osob?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) z alkoholem i napojami to jakos jest w miare proste- bedziemy miec 0,5 wodki na osobe- czyli na 50 osob 60 polowek- chyba styknie... napoje- liczymy litr gazowanego i 0,5 soku na łeb :) ale za cholercie nie wiem ile ciast? nie chce za duzo- bo wiem ze one podczas wesela "nie schodza" a poprawin NIE mamy!! wiec ile mniej wiecej liczyc ciast na te 50 osob?? tak zeby NIE bylo za duzo:) help...

image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja slyszalam o przeliczniku - 1 blacha na 10 osob...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
1 BLACHA WYDAJE MI SIE ZE MAŁO,MY ROBIMY NA 70 OSOB I JEST DUZY TORT -3 PIETRA ORAZ 27 BLACH CIAST Z TYM ZE NASZE RODZINKI BARDZO LUBIA JESC CIASTA...:))

ja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Osiem kawalkow ciasta na osobe to zdrowa przesada chyba ze z paczuszkami .blache domowa ciasta kroi sie na 25 kawałków z czego na klosze karzdy kawałek kroi sie na pół na jedno dniowe wesele 70 osob trzeba 6 ciast na klosze to jest policzone z zapasem pozdrawiam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wsumie 1 blacha styknie na 10 osob :) watpie zeby i to zeszlo:) kto do wodki je ciasta ?:D chyba samobojcy:D

image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mysle, ze jesli nie masz poprawin i nie chcesz gosciom po weselu rozdawac ciasto to 6 blach powinno byc OK + tort :)

my na 40 osob mamy 4 blachy ciasta i tort. wydaje mi sie, ze powinno wystarczyc. natomiast martwi mnie wasza ilosc soku na osobe.... 1 litr to chyba za malo? w naszej knajpce tez standardowo daja 1 litr soku, ale my i tak dokupujemy.... soki to nie duzy koszt, a jak zabraknie to bedzie lipa.
:) my chcemy 1 litr gazowanego i 0,5 litra soku- w zapasie i tak pewnie bedzie.. czy to za malo???1,5 litra na osobe????????????????

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
raczej wzięłabym pod uwagę 2,5 l/os, zwłaszcza że wesele jest w lato, lepiej więcej policzyć, napoje sie nie zmarnują :)

też słyszałam 1 blacha na 10 osób,

ja mysle, ze za malo... zwiekszylabym do 2 litrow - lepioej, ze by zostalo niz zabraklo!! :)

A jaki jest przelicznik ciasta w kilogramach na ok. 50 osób? Jeśli chodzi o blachę, to o jakiej wielkości? Też zastanawiam się, ile ciasta zamówić. Moja rodzina nie przepada za ciastami na weselu, ale rodzina narzeczonego uwielbia. Wesele mam na ok. 100 osób. Zatem ile tego ciasta?

image
w kilogramach ciezko powiedziec, bo wiadomo, ze ta sama blacha np sernika i biszkoptu z bita smietana i galarateka beda mialy rozna wage...

zgadzam się z tobą, lepiej liczyć w blachach :)

W sumie lepiej 2.5 litra na osobe - te 0.5 l na osobe to wode bym wziela.
Cos nie-slodkiego tez musi byc!!

to zrobie 1 litra gaz i 1litr soku na leb no i troszke H2O:)))

image

:)

w zeszlym tygodniu bylam na weselu, gdzie przelicznik na soki byl taki, ze soku bylo 5 razy tyle co wodki na osobe i wyobrazcie sobie, ze ZABRAKLO!!! 2 litry na osobe, to moim zdaniem ABSOLUTNE MINUMUM. ale mowie ci amsta, soki to nie jest duzy koszt, a nie bedzie za ciekawie, jak zabraknie... lepiej dokup, soki przeciez sie nie zmarnuja.
hej ja ostatnio milam wesele na 50osob+poprawiny i mialam 10blach
a cos się zostało?

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry