Widok
ile napojów na osobę
witam
pewnie juz z tysiąc razy byl taki post ale niestety nie mam czasu na szukanie, a bardzo potrzebnajest mi informacja jak liczyliscie napoje. Ile dokładnie napojów na osobę, tzn ile gazowanych, wody i soków. Prosze o wypowiedzi szczegolnie dziewczyn które juz są po weselu. Bardzo dziekuje za odpowiedz.
pewnie juz z tysiąc razy byl taki post ale niestety nie mam czasu na szukanie, a bardzo potrzebnajest mi informacja jak liczyliscie napoje. Ile dokładnie napojów na osobę, tzn ile gazowanych, wody i soków. Prosze o wypowiedzi szczegolnie dziewczyn które juz są po weselu. Bardzo dziekuje za odpowiedz.
w sumie 3l na osobę (kupowaliśmy na 120 osób, z obsługą - zespół, fotografowie, kamera było 95 osób)
1l gazowanego (50% typu cola - zostało jakieś 10%, po 25% typu mirinda i sprite - praktycznie zeszły całe), myśmy do tego dali ekstra 25% toniku (i zostały 2 butelki)
1l wody (70% bez gazu - nic nie zostało, 30% z gazem - parę butelek zostało)
1l soku (50% pomarańcza - zeszło w 98%, 25% jabłko - tu nam została połowa + 25% grejfrut - zeszło w całości) inni zamiast grejfrutu dają porzeczkę - ja nie chciałam, bo zawsze boję się o plamy (i nie lubię);)
czyli sumując na osobę (i dorosłą i dziecko) mieliśmy:
- 0,7l pepsi (zwykłej) - wytarczyłoby po 0,5-0,6l
- 0,35l 7up (zostało kilka butelek)
- 0,35l mirindy (kilka butelek zostało, mniej niż 7upa)
- 0,9l wody bez gazu (z cytryną podawane, nie zostało)
- 0,3l wody gazowanej (poszła prawie cała - ludzie brali na noc do pokojów)
- 0,7l soku pomarańczowego - zszedł
- 0,35l soku jabłkowego - połowa została
- 0,35l soku grejfrutowego (zostały 2-3 kartony)
+ 50l piwa na poprawiny
ślub mieliśmy 7 sierpnia - było ciepło, ale nie upalnie, padał deszcz
mieliśmy poprawiny
żałuję, że nie kupilismy po np. butelce półlitrowej wody do pokoi, chociaż ludzie sobie radzili
część gazowanego było zabrane, jak goście odjzedzali "na drogę"
1l gazowanego (50% typu cola - zostało jakieś 10%, po 25% typu mirinda i sprite - praktycznie zeszły całe), myśmy do tego dali ekstra 25% toniku (i zostały 2 butelki)
1l wody (70% bez gazu - nic nie zostało, 30% z gazem - parę butelek zostało)
1l soku (50% pomarańcza - zeszło w 98%, 25% jabłko - tu nam została połowa + 25% grejfrut - zeszło w całości) inni zamiast grejfrutu dają porzeczkę - ja nie chciałam, bo zawsze boję się o plamy (i nie lubię);)
czyli sumując na osobę (i dorosłą i dziecko) mieliśmy:
- 0,7l pepsi (zwykłej) - wytarczyłoby po 0,5-0,6l
- 0,35l 7up (zostało kilka butelek)
- 0,35l mirindy (kilka butelek zostało, mniej niż 7upa)
- 0,9l wody bez gazu (z cytryną podawane, nie zostało)
- 0,3l wody gazowanej (poszła prawie cała - ludzie brali na noc do pokojów)
- 0,7l soku pomarańczowego - zszedł
- 0,35l soku jabłkowego - połowa została
- 0,35l soku grejfrutowego (zostały 2-3 kartony)
+ 50l piwa na poprawiny
ślub mieliśmy 7 sierpnia - było ciepło, ale nie upalnie, padał deszcz
mieliśmy poprawiny
żałuję, że nie kupilismy po np. butelce półlitrowej wody do pokoi, chociaż ludzie sobie radzili
część gazowanego było zabrane, jak goście odjzedzali "na drogę"

zapomniałam o najważniejszym: 8 butelek piccolo (na 4 dzieci) skończyło się ok 22-23:00
dzieci nie dały się oszukać spritem (piccolo miało być przy nich otwierane - z hukiem rzecz jasna)
na poprawiny kolejne 10 butelek dojechało i 3 zostały
czyli w sumie 4 dzieci wypiła jakieś 15 butelek piccolo - poszłoby więcej, gdyby było wystarczająco na weselu...
dzieci miały gdzieś pepsi czy inną mirindę - miało być piccolo i tyle!
dzieci nie dały się oszukać spritem (piccolo miało być przy nich otwierane - z hukiem rzecz jasna)
na poprawiny kolejne 10 butelek dojechało i 3 zostały
czyli w sumie 4 dzieci wypiła jakieś 15 butelek piccolo - poszłoby więcej, gdyby było wystarczająco na weselu...
dzieci miały gdzieś pepsi czy inną mirindę - miało być piccolo i tyle!