Widok

ile osób Wam odmówiło

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ile osóbWam odmówiło przyjścia na wesele? Bo u mnie tak z dnia na dzień liczba wzrasta, a w dniu wesela to chyba zostną Państwo młodzi z Rodzicami. Na dzień dzisiejszy 24 osoby odmówiły, a jak u Was?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie jest podobnie!!!
Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę i najbliższych znajomych - wychodzi ok. 90 osób!
Teraz się przestraszyłam, bo w ogóle nie brałam pod uwagę, że ktoś z nich mógłby odmówić przyjścia na ślub, wesele!!!

o kurcze, niezły odsiew! po pierwszych rozmowach lista naszych gosci to ok100 osób , wyszło sprawiedliwie, po połowie z każdej strony i szczerze mówiąc zapraszam tylko najbliższą rodzinę , tą z którą się "trzymamy" i odwiedzamy i najbliższych przyjaciół. (ładne grono, co nie?:) ) Szczerze mówiąc nei wyobrażam sobie, żeby mieli zacząc odmawiać obecności na weselu.

hmmmm temat do przemyślenia i przedyskutowania.
Jedna.
miało być "miał weselicho"
sorki

U nas odmówilo około 20 ze 100 zaproszonych. Z tych 20 osób odmawiajacych około 6 od razu powiedziało, ze nie przyjdzie, ale 4 odmówily na tydzień przed slubem z powodu pobytu w szpitalu jednej z nich (ojca).

Na szczęście wszyscy zdeklarowani przyszli.

Tydzień po nas miał weselich brat cioteczny męża.

Ze 124 zdeklarowanych przyszło 136 osób, a więc o 12 osób więcej niż planowano.
Nieźle, co????????????

już coś w tym stylu usłyszałam...
Mieliśmy dobre chęci chcieliśmy zamówić autokar spod Kościoła na salę i rano, ale chcieliśmy się podpytać gości czym przyjadą czy warto zamawiać autokar spod Kościoła czy moze lepiej taxi, gdyby nie było duzo chętnych. No cóż najgorzej to byc dobrym w jednej rodzinie mnie zatkało, gdy zapytali czym mają wrócić do domu z wesela, bo zostawią swój samochód pod salą, a autokar napewno będzie o określonej godzinie, a oni mogą chcieć wyjść wcześniej. Zatkało mnie.
NIE MA AUTOKARU!!!

my też doprosiliśmy znajomych ale z tych doproszonych też nie wszyscy przyszli

zaproszonych 100, bylo 80

po prostu olewaj tych ludzi

można cos ustalać, można prosić, a i tak goście jakby na impreze otwarta sie szykują, najlepiej, byś im wszystkim taksówke zamówiła, by przyszła...

nas kilka osob zawiodlo i odmówiło, z osób które w ostatniej chwili nas wykiwały to byly trzy osoby, dla dwóch z nich nie znajduję zadnego usprawiedliwienia.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
No nam odmówilo 26 osób,ale zrobilismy tak jak Beata doprosiliśmy poprostu znajomych o których wiedzieliśmy że chcę być z nami tego dnia.I było super!!!!

no to mnie pocieszyłaś, u nas było 112, na razie jest 88, a przynajmniej 10 jescze niepewnych a najgorzej mnie wkurzają ci co nie wiedzą jeszcze. Kurcze rozdaliśmy zaproszenia 2,5 m-ca przed weselem, pewne sytuacje mogę zrozumieć, ale większość to po prostu żenada...

ja wysłałam zaproszenia do 65 osób a było na weselu dokłądnie 47-też dosyc sporo, głównie z powodu pobytu za granicą lub choroby

oj dużo
ale my dość wczęśnie zaczeliśmy zapraszać
jak pare osób oodmówiło, zaprosiliśmy kolejnych
znów ktos odmówił, zaprosiliśmy znajomych

sama sie przeraziłam po podliczeniu ile w sumie było zaproszonych osób mianowicie:
108 zaproszonych
72 obecnych na weselu

ale fakt jest taki, ze nie chcieliśmy robic na więcej niz 80 osób, wiec gdyby nam nikt z "pierwszej listy " nie odmówił, to byśmy juz nie dopraszali :)

do góry