Widok
ile płacicie za osobę?
Wybaczcie,że takie bezpośrednie pytanie,ale sie nie znamy, więc chyba wypada się tutaj zapytac. Jestem ciekawa jak się prezentują ceny w Trójmieście i okolicach. Zacznę więc od siebie. My płacimy 180 zł od osoby za wesele (w tym tort, ciasta i dzik).Dodatkowo jakies 14 zł od osoby za poprawiny. Gości bedzie ponad 100 więc wyjdzie niemało :( no i jeszce noclegi ,bo wesele będzie na Kaszubach. a jak jest u Was?
My mamy w Wieniawie i płacimy 220 zł/os ale w tym mamy:
- soki niegaz. bez ograniczeń
- woda mineralna bez ograniczeń
- kawa i herbata podana w dzbankach na podgrzewaczach bez ograniczeń
- wystrój sali
- owoce
- ciasta
- tort piętrowy
Więc myśle że, cena wydaje sie na początku kosmiczna ale później jak się tak wszystko dokładnie policzy to korzystnie wychodzi .
- soki niegaz. bez ograniczeń
- woda mineralna bez ograniczeń
- kawa i herbata podana w dzbankach na podgrzewaczach bez ograniczeń
- wystrój sali
- owoce
- ciasta
- tort piętrowy
Więc myśle że, cena wydaje sie na początku kosmiczna ale później jak się tak wszystko dokładnie policzy to korzystnie wychodzi .
dziewczyny, moja rada pytajcie o wszystkie koszty dodatkowe. Wiele miejsc jest malo uczciwych podajac tylko cene od osoby a potem dodatkowo licza sobie za: obsluge, wynajem sali, napoje, wystroj, kwiaty na stolach, tort i ciasta, korkowe, itp. My mielismy to wszystko wliczone w cene i placilismy 195 zl od osoby, 50% tej stawki za dzici.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
My placimy 170 zl/os, w tym sa ciasta (bez tortu), owoce, przystrojenie sali, poza tym standardowo wino musujace na wejscie, chlebek, pokoj dla nowozencow. Tutaj cena rowniez moze wzrosnac do 10%, tak mamy w umowie. Brak dodatkowych kosztow typu wynajem sali czy tzw. korkowe.
Koszt poprawin to 2000 zl za 6h (szwedzki stol z tego, co zostalo po weselu).
Koszt poprawin to 2000 zl za 6h (szwedzki stol z tego, co zostalo po weselu).
[url="http://www.whenismywedding.com/"]
[/url] 

betinka - zgodnie z prośbą zostałaś zaspamowana.
Ja sama wysyłałam maile jak leci do sal/ośrodków/reastauracji/gospodarstwa jakie znalazłam w googlach na pierwszsych 20 stronach po wpisaniu "sala weselna pomorskie" "sala weselna Kaszuby" i jeszcze jakiś dwóch innych wersji
W sumie wysłałam ok 140maili - to co dostałam w odp to przesłałam
Nie wysyłałam, a dzwoniłam do:
- Gospodarstwo Agroturystyczne Rychert w Kiełpinie
- Sala Złota Róża
- Sala w Lublewie
- Lukullus (tawerna grecka)
i wszystkiego innego, co było pod Śłupskiem, czy Sulęczynem, bo uznałam, że to już daleko
Ja sama wysyłałam maile jak leci do sal/ośrodków/reastauracji/gospodarstwa jakie znalazłam w googlach na pierwszsych 20 stronach po wpisaniu "sala weselna pomorskie" "sala weselna Kaszuby" i jeszcze jakiś dwóch innych wersji
W sumie wysłałam ok 140maili - to co dostałam w odp to przesłałam
Nie wysyłałam, a dzwoniłam do:
- Gospodarstwo Agroturystyczne Rychert w Kiełpinie
- Sala Złota Róża
- Sala w Lublewie
- Lukullus (tawerna grecka)
i wszystkiego innego, co było pod Śłupskiem, czy Sulęczynem, bo uznałam, że to już daleko
My co prawda dopiero rozglądamy się za salą weselną. Odwiedziliśmy już parę ciekawych miejsc. Ceny wahają się od 130 zł do ponad 200zł (oczywiście czasem już za 155zł masz jedzenie, picie, ciasta, owoce itp. , a czasem za 180 zł masz tylko samo jedzonko)
''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"