Widok

ile śpią Wasze 2 miesięczne maluchy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy na marudzenie i małą ilość snu niemowlaka może mieć wpływ charakter i temperament dziecka? Mój miesięczny syn jest zdrowy (krew, mocz, przybiera na wadze) ale w ciągu dnia ma zaledwie 2 drzemki po ok 40 min. W nocy dobrze spi. Problem może też leżeć po mojej stronie - nie potrafię go usypiać :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę o poradę mam ten sam problem s.matus@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tpv@wp.pl

Proszę podać swój e-mail, skontaktuję się z Panią i podam swój nr telefonu

Bywalo ze jadlam tylko chleb i ryz...bylo to samo...

Bialko odstawilam. Byl czas, kiedy bylam na suchym chlebie i ryzu...co moge zrobic wiecej??

Malutkiej sie nie ulewa, jesli od razu po jedzeniu nie lezy. ...raczej nie ma.

Dziecko sie najada bo z piersi cieknie. Nie jem nabialu od miesiaca.

A może dzieciątko jest uczulone na jakiś składnik Pani pokarmu ?

A może dzieciątko jest uczulone na Pani pokarm ?

A sprawdzaliście pod kątem refluksu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a czy maluch sie na jada?
Ja mam miesieczne karmione piersia. Katastrofa. Przebadalismy mocz nawet na posiew, usg brzucha, dajemy debridat, delicol i sabsimplex....i placze, trzeba nosic, nie spi.
W dzien spi na mnie po 10min. W nocy co godzine pobudka. Tez juz padam. Starsze dziecko zaniedbane. Pomocy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam to samo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, maluchy tak mają za mogą się wybudzac po około pół godziny co nie znaczy że się wyspaly mimo że np mają oczy jak 5 zł. Spróbujcie dac smoczka, pogłaskać, lub położyć się obok i może dalej dziecko zasnie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja mala ma 2 miesiace i tydzien a przesypia praktycznie cale noce, 22/23-5-6 i zaczelo sie od tego ze przeczytalam na jednej ze stron dla mam zeby wieczorem karmic maluszka czesciej, ja karmie o 18, 20 i 22, podczas dnia karmie na zadanie czyli mniej wiecej co 3h, karmie piersia ale gdy jej nie wystarcza to w ciagu dnia dodaje butelke, dwie modyfikowanego
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moje dzieciaczki dopiero co skończyły 5 mies. Po kąpieli zasypiają ok 19 i śpią do 6- 6.30 rano. W dzień śpią w godz. 9-10 i 14-16 (lub 15-17).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja mam z córeczką która zaraz skończy 3 miesiące identycznie tyle że moja nie śpi prawie wcale w dzień może jakieś z pół godz i zasypia często dopiero o 2 w nocy i za jakieś 3 godz budzi się spowrotem, chodziłam już do różnych lekarzy i nikt nie potrafi mi pomóc a ja już nie mam sił, nic nie mogę zrobić w dzień a w nocy o spaniu mogę zapomnieć, pomocy!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
To zależy. Moja córka karmiona piersią, po urodzeniu budziła się 2 razy w nocy na karmienie, potem już raz. Spala bardzo dużo, nawet do fryzjera z nią moglam iść, gdzie przesypiala wizytę. Do 5 roku spala popołudniu kolo 3-4 h. Teraz mam synka i jest odwrotnie. Na początku jeszcze było dobrze, spał ładnie. Po około 4 tyg zaczęło się płakanie, odbijanie po 20 razy, gdy nawet na chwilę nakarmilam go piersią itp. Jestem totalnie zmęczona, teraz wiem co to znaczy nie spa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Z tego co obserwuje i słyszę wydaje mi się, że dzieci na piersi śpią dużo mniej. Mój synek tez bardzo mało spał od urodzenia i przez pierwsze 3 miesiące spał praktycznie tylko przy piersi. Teraz ma rok i nadal karmię piersią, w nocy budzi się co 2 godziny, a w dzień ma 1-2 drzemki po 30 minut...już się przyzwyczaiłam. Czasem troszke zazdroszcze jak słyszę, że inne dzieci przesypiają całą noc. Mi się marzy pospać ciągiem 5 godzin.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry