Widok

ile śpią wasze 2,5 latki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
i czy śpią w dzień? Moja córa już od jakiegoś czasu nie chce spać w dzień a w nocy przesypia ok 11 godz... czy to nie za mało? Ciekawa jestem jak to jest u rówieśników?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W dzień nie śpi od ponad pół roku ,no chyba że zaśnie w aucie jak wracamy w godz popołudniowych ale też nie zawsze .Noc -idzie spać tak o 21 a teraz jak te upały to i po 22 zdarzało mu się zasnąć chodź leżał w łóżku , wstaje tak o 7 a jak zaśnie po 22 to wstaje koło 9 .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój w nocy śpi 10h w ciągu dnia 1,5h
image image
Moje w wieku 2,5 lat spało tylko w nocy od 20-8 rano,spać w dzień już nie chciało a jak zdarzyła się jakaś drzemka dzienna to miało później problem z zaśnięciem i potrafiło sie tłuc do 22 w łóżku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój jeszcze przed 2 urodzinami przestał spać w dzień. Do lata spał tak od 20 do 8-9, a nawet dłużej. Teraz zasypia przy dobrych wiatrach o 21 i śpi do ok9, choć dziś już na nogach był po 6. W dzień wcale nie marudzi, biega cały czas na pełnych obrotach.
u mojego synka- 2l i 9 m-cy też od jakiegoś czasu nagle spadło zapotrzebowanie na sen..nie wiem czy to dłuższe dni, czy tak po prostu jest w tym wieku..
jak idzie do żłobka to śpi w nim ok, 1,5 godz, wstaje o 6, idzie spać koło 20
ale jak jest w domu to nie ma szansy żeby zasnął w dzień, wstaje koło 7, a zaśnie koło 21
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MOJ mały to róznie idzie spac 22czasem 23 wstaje o 9. a jesli chodzi o spanie w dzien t nadal potrafi tak 3godz czasem 4godz
image

ma 2,6miesiecy
image

Mój synek ma 2 i 10 miesięcy i zazwyczaj śpi w dzień.Średnio 1,5-2h.W nocy śpi 10-11h.Zasypia ok 21:30-22.
W dzień tylko w samochodzie, w nocy 9-10h. Wczoraj zasnal o 22,a dzis już od 6:30 na nogach.
mam 2 synow w wieku 2 i 4 lat, spia mi w ciagu dnia po 3 ,4 godziny,a w nocy po 9,10 godzin.Takze nie dadza mamie pospac,pobudki o 6, 5 rano! masakra probowalam,kłasc ich pozniej niz 20-21 ale bez wiekszych sukcesow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
3-4 godz. snu w ciągu dnia to zdecydowanie za dużo i nic tu nie pomoże przesuwanie godz. snu nocnego jeżeli nie skrócisz im długości drzemek dziennych .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie śpi w dzień, w nocy 8-9 h,
raz na 2 tygodnie odsypia hurtem i śpi wtedy w dzień 3-4 h - lubię te dni ;)
Moja ma 2,10 msc i też już nie spi w dzień, chyba że w aucie, ale wtedy biega czasem nawet do 24 :/ a tak w nocy śpi 11/12h czasem 10 więc jest ok, czasem wstaje o 7:30 ale przeważnie 8:30-9:3o wstaje kladzie się 21/22. Ostatnio byłam w szoku jak wstała o 10:30 :D
do paula 2411
ja ja ci zadroszcze,ze ci tak pozna wstaja!!
do re
nie będę im skracać godzin spania w ciągu dnia,bo jak mam ich polozyc na godzinę,badz 1,5 to bezsensu, przez ten czas co spią,to mogę dużo zrobić w domu, a i mam jeszcze czas dla siebie,zeby nawet się napić ta przysłowiowa kawę w spokoju. nic to nie da,ze mi dluzej będą spały w nocy,juz to przerabiałam,nie spały w ciągu dnia,a i tak obudziły się o tej 6 rano.Takie już z nich ranne ptaszki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mój spi ok. 3 godzin w dzień, w nocy od ok. 22-9. Poki co nie narzekam :]
zartujesz? 2 i 4 latki spia w ciagu dnia codziennie 3-4 godziny, potem w nocy jeszcze po 9-10 godzin i ty narzekasz????? sory dziewczyno, ale za dobrze chyba masz , dlatego marudzisz:) dziwi mnie wogole sypiajacy w ciagu dnia 4ro latek, a juz na pewno po 3-4 godz.-szok

u mnie ani jedno ani drugie dziecko nie spało od urodzenia( w okresie noworodkowym nawet) po tyle jednym ciagiem w ciagu dnia, starszy przestał sypiac w dzien mając 1,5 roku, młodszy ma 2 lata i tez juz praktycznie w ciagu dnia nie sypia, i dopiero od pol roku zaczał normalnie w nocy sypiac ,bo jeszcze pół roku temu po scianach chodziłam bo robil sobie przerwy w srodku nocy( po tym jak usypiany w trudach zasypial 22-23) i nie spal sredno od 2ej do 5ej, generalnie dramat byl z tym jego spaniem od urodzenia

chcesz miec spokój w ciagu dnia i szybko wieczorem,to masz dosc wczesne pobudki- w pewnym sensie twój wybór, nie zawsze mozna miec i akwarium i rybki:P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic dziwnego,skoro w dzien tak duzo spia
mój 2,5-latek śpi w nocy 11h, a w dzień od 1 do 3 h - w zależności od tego, jak aktywnie spędzi pierwszą część dnia :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

do góry