Widok

ile śpią wasze 2,5 latki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
i czy śpią w dzień? Moja córa już od jakiegoś czasu nie chce spać w dzień a w nocy przesypia ok 11 godz... czy to nie za mało? Ciekawa jestem jak to jest u rówieśników?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W dzień nie śpi od ponad pół roku ,no chyba że zaśnie w aucie jak wracamy w godz popołudniowych ale też nie zawsze .Noc -idzie spać tak o 21 a teraz jak te upały to i po 22 zdarzało mu się zasnąć chodź leżał w łóżku , wstaje tak o 7 a jak zaśnie po 22 to wstaje koło 9 .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój w nocy śpi 10h w ciągu dnia 1,5h
image image
Moje w wieku 2,5 lat spało tylko w nocy od 20-8 rano,spać w dzień już nie chciało a jak zdarzyła się jakaś drzemka dzienna to miało później problem z zaśnięciem i potrafiło sie tłuc do 22 w łóżku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój jeszcze przed 2 urodzinami przestał spać w dzień. Do lata spał tak od 20 do 8-9, a nawet dłużej. Teraz zasypia przy dobrych wiatrach o 21 i śpi do ok9, choć dziś już na nogach był po 6. W dzień wcale nie marudzi, biega cały czas na pełnych obrotach.
u mojego synka- 2l i 9 m-cy też od jakiegoś czasu nagle spadło zapotrzebowanie na sen..nie wiem czy to dłuższe dni, czy tak po prostu jest w tym wieku..
jak idzie do żłobka to śpi w nim ok, 1,5 godz, wstaje o 6, idzie spać koło 20
ale jak jest w domu to nie ma szansy żeby zasnął w dzień, wstaje koło 7, a zaśnie koło 21
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MOJ mały to róznie idzie spac 22czasem 23 wstaje o 9. a jesli chodzi o spanie w dzien t nadal potrafi tak 3godz czasem 4godz
image

ma 2,6miesiecy
image

Mój synek ma 2 i 10 miesięcy i zazwyczaj śpi w dzień.Średnio 1,5-2h.W nocy śpi 10-11h.Zasypia ok 21:30-22.
W dzień tylko w samochodzie, w nocy 9-10h. Wczoraj zasnal o 22,a dzis już od 6:30 na nogach.
mam 2 synow w wieku 2 i 4 lat, spia mi w ciagu dnia po 3 ,4 godziny,a w nocy po 9,10 godzin.Takze nie dadza mamie pospac,pobudki o 6, 5 rano! masakra probowalam,kłasc ich pozniej niz 20-21 ale bez wiekszych sukcesow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
3-4 godz. snu w ciągu dnia to zdecydowanie za dużo i nic tu nie pomoże przesuwanie godz. snu nocnego jeżeli nie skrócisz im długości drzemek dziennych .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie śpi w dzień, w nocy 8-9 h,
raz na 2 tygodnie odsypia hurtem i śpi wtedy w dzień 3-4 h - lubię te dni ;)
Moja ma 2,10 msc i też już nie spi w dzień, chyba że w aucie, ale wtedy biega czasem nawet do 24 :/ a tak w nocy śpi 11/12h czasem 10 więc jest ok, czasem wstaje o 7:30 ale przeważnie 8:30-9:3o wstaje kladzie się 21/22. Ostatnio byłam w szoku jak wstała o 10:30 :D
do paula 2411
ja ja ci zadroszcze,ze ci tak pozna wstaja!!
do re
nie będę im skracać godzin spania w ciągu dnia,bo jak mam ich polozyc na godzinę,badz 1,5 to bezsensu, przez ten czas co spią,to mogę dużo zrobić w domu, a i mam jeszcze czas dla siebie,zeby nawet się napić ta przysłowiowa kawę w spokoju. nic to nie da,ze mi dluzej będą spały w nocy,juz to przerabiałam,nie spały w ciągu dnia,a i tak obudziły się o tej 6 rano.Takie już z nich ranne ptaszki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mój spi ok. 3 godzin w dzień, w nocy od ok. 22-9. Poki co nie narzekam :]
zartujesz? 2 i 4 latki spia w ciagu dnia codziennie 3-4 godziny, potem w nocy jeszcze po 9-10 godzin i ty narzekasz????? sory dziewczyno, ale za dobrze chyba masz , dlatego marudzisz:) dziwi mnie wogole sypiajacy w ciagu dnia 4ro latek, a juz na pewno po 3-4 godz.-szok

u mnie ani jedno ani drugie dziecko nie spało od urodzenia( w okresie noworodkowym nawet) po tyle jednym ciagiem w ciagu dnia, starszy przestał sypiac w dzien mając 1,5 roku, młodszy ma 2 lata i tez juz praktycznie w ciagu dnia nie sypia, i dopiero od pol roku zaczał normalnie w nocy sypiac ,bo jeszcze pół roku temu po scianach chodziłam bo robil sobie przerwy w srodku nocy( po tym jak usypiany w trudach zasypial 22-23) i nie spal sredno od 2ej do 5ej, generalnie dramat byl z tym jego spaniem od urodzenia

chcesz miec spokój w ciagu dnia i szybko wieczorem,to masz dosc wczesne pobudki- w pewnym sensie twój wybór, nie zawsze mozna miec i akwarium i rybki:P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic dziwnego,skoro w dzien tak duzo spia
mój 2,5-latek śpi w nocy 11h, a w dzień od 1 do 3 h - w zależności od tego, jak aktywnie spędzi pierwszą część dnia :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry