Widok

ile trwal wasz polog po cc?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem 10 dni po cc i juz nic nie wydalam, czy to mozliwe by polog sie juz skonczyl?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Możliwe :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak,możliwe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przepraszam, po przeczytaniu poniższych postów muszę sprostować, że moja odpowiedź "możliwe" odnosiła się do zakończenia krwawienia, a nie końca połogu. To kwestia indywidualna, ale po pierwszym cc miałam długo trwające i bardzo obfite krwawienie, a po drugim bardzo skąpe i krótkie, chyba tak jak u autorki. Więc możliwe jest krwawienie przez 10 dni, a nie np. 4 tygodnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest jak najbardziej normalne, ale połóg to nie tylko oczyszczanie się macicy i trwa tyle samo co po porodzie naturalnym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiem, za co dostałaś minusy - to, że skończyły się odchody poporodowe nie oznacza, że szyjka macicy jest już zamknięta. Więc mimo braku odchodów wstrzymałabym się ze współżyciem, kąpielami w morzu czy innymi atrakcjami niewskazanymi w połogu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
wydalanie odchodow to nie to samo co połóg, jest tylko jego składową. rodzicie dzieci i takich oczywiistych rzeczy nie wiecie? szok.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
po przestoju znowu zaczęłam krwawić na czerwono..czy takie rzeczy tez są normalne..kiedy są powody do niepokoju?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Są normalne, może zrobiłaś coś, co wymagało wysiłku? Ja po pierwszym dziecku za szybko zabrałam się za gimnastykę - skutek był taki, że na nowo pojawiło się plamienie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja bym poszła do gin...krwawienie po 10 dniach i przerwie, to nie to samo co plamienie...krwawa wydzielina raczej tyle dni po porodzie już nie powinna się pojawić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Po pierwszym cięciu krwawiłam znacznie dłużej niż 10 dni, myślę, że to bardzo indywidualna kwestia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

do góry