Widok

ile wina na 70 osób dorosłych ?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wie cos ktoś odnoscie ile butelek wina na wesele potrzeba? chce kupic wina białe i czerwone, oby dwa półwytrawne. Ile tego trunku, bo z wódeczką wiadomo :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jakie wina kupujecie? ;)
Coś z Ameryki Południowej lub Hiszpańskie. Białe i czerwone półwytrawne.
nasze wesele jest na 75 osób i kupilismy 84 butelki wódki i 30 butelek wina: 12 czerwonych półwytrawnych, 12 białych półwytrawnych oraz 6 różowych półsłodkich dla mniej wytrawnych koneserów ;) wesele za miesiąc, jak zabraknie to napisze :) pozdrawiam
My w pazdzierniku. Więc prosze o info. Pozdro.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, my mieliśmy na weselu 90 osób dorosłych i kupiliśmy 26 butelek wina. Zostało nam z tego 10 nieotwartych win, a mieliśmy sporo przede wszystkim pań, które piły wino.

Nasze wino to Portada, polecam, goście którzy pili chwalili je, my też bardzo lubimy i dość często pijamy. Z ceną bardzo różnie, nam udało się kupić za 18 z kawałkiem w Selgrosie, natomiast w różnych sklepach widziałam nawet po 25-25zł.

Kuzynka w tamtym roku miała wesele, mieli łącznie 80 osób (w tym kilkoro dzieci) i kupili 18 win. zostało im chyba z pięć win.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robiłam wesele na 80 osób i miałam 48 butelek wina. Chyba pół na pół białych i czerwonych - wszystkie półwytrawne. Ku mojemu zaskoczeniu po weselu (bez poprawin) łącznie zostało jakieś 8 butelek. A myślałam, ze kupuje z ogromną rezerwą ;)
u nas było 47 osób, poszło 24 butelki wina, kazdego po 6, wódki z 60 butelek zostało 30, wesele w sierpiniu. Większość gści to ciocie , wujkowie i młodzi kuzyni i kuzynki
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
U mnie w rodzinie mało kto pije wino - wolą wódkę i drinki, a że wesele skromne, to niedużo trzeba było wina :) Może warto przypomieć sobie wesela innych osób z rodziny, albo zapytać ile alkoholu mieli??
Ja bym proponowała 30 butelek, ale to zależy od preferencji gości

Lepiej kupić więcej niż za mało :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry