Widok
Witam, my mieliśmy na weselu 90 osób dorosłych i kupiliśmy 26 butelek wina. Zostało nam z tego 10 nieotwartych win, a mieliśmy sporo przede wszystkim pań, które piły wino.
Nasze wino to Portada, polecam, goście którzy pili chwalili je, my też bardzo lubimy i dość często pijamy. Z ceną bardzo różnie, nam udało się kupić za 18 z kawałkiem w Selgrosie, natomiast w różnych sklepach widziałam nawet po 25-25zł.
Kuzynka w tamtym roku miała wesele, mieli łącznie 80 osób (w tym kilkoro dzieci) i kupili 18 win. zostało im chyba z pięć win.
Nasze wino to Portada, polecam, goście którzy pili chwalili je, my też bardzo lubimy i dość często pijamy. Z ceną bardzo różnie, nam udało się kupić za 18 z kawałkiem w Selgrosie, natomiast w różnych sklepach widziałam nawet po 25-25zł.
Kuzynka w tamtym roku miała wesele, mieli łącznie 80 osób (w tym kilkoro dzieci) i kupili 18 win. zostało im chyba z pięć win.
u nas było 47 osób, poszło 24 butelki wina, kazdego po 6, wódki z 60 butelek zostało 30, wesele w sierpiniu. Większość gści to ciocie , wujkowie i młodzi kuzyni i kuzynki
U mnie w rodzinie mało kto pije wino - wolą wódkę i drinki, a że wesele skromne, to niedużo trzeba było wina :) Może warto przypomieć sobie wesela innych osób z rodziny, albo zapytać ile alkoholu mieli??
Ja bym proponowała 30 butelek, ale to zależy od preferencji gości
Lepiej kupić więcej niż za mało :D
Ja bym proponowała 30 butelek, ale to zależy od preferencji gości
Lepiej kupić więcej niż za mało :D