Widok

ile wódki na 70 osób?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, mam pytanie, ile wódki kupić na 70 osób licząc jeszcze zapas dla kierowcy, na konkursy itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
średnio liczy się 0.5l na głowę :) my na wesele z poprawinami i tłuczeniem w piątek (wesele na 6o osób) będziemy mieli 100l wódki :)
image
aha, dziękuję za odpowiedź, a co do wina, czy też kupić? i jakie? czerwone czy białe? słodkie, wytrawne?
Zależy od gości ;P
My liczymy 1litra na głowę ale kupujemy w 0,5 litrowych butelkach :P
Plus kilka butelek win i białych i czerwonych :D
image image

tak też zrobię, kupimy i białe i czerwone. a może polecicie jakiegoś dobreo DJ'a? poddałam juz ten watęk na forum ale narazie nikt mi nie odpisał :(
My mamy zamiar liczyć 0,7 na głowę na samo wesele (110 osób), a na poprawiny kupujemy połowę tego, czyli 55 butelek 0,7 ;) Co do wina, myśleliśmy aby kupić 25 butelek białego wina i 25 czerwonego, ponadto na poprawinach będzie też beczka piwa ;) A co? Jak bawić się to na całego :D He, he... Jeszcze dodatkowo myślałam, aby zakupić gdzieś 10 - 15 butelek koniaku ;P W sumie mamy jeszcze sporo czasu, jednak mniej więcej tak to u Nas wygląda :)

Co do poltra (nie wiem, czy tak to się pisze) raczej z tego rezygnujemy ;)

A co do DJ, niestety nie pomogę :(
Beatka skorzystaj z tego http://wesele.plock.pl/wesele-8.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze zgłupiałam, jak liczyć winko? na 70os. w Hotelu podali mi ze 15butelek powinno starczyć, ale wydaje mi się za mało. No i jak podzielić ilościowo wino półwytrawne białe i czerwone oraz półsłodkie.
Wiadomo, ze mniejsza czesc bedzie je piła ale wolalabym zeby nie zabrakło:)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
tak naprawdę to zależy od rodziny... pogadaj z mamą co która ciotka lubi pić i ile i będzie problem z głowy:) My mamy wesele na 70 osób i tylko 55 butelek vodki 0,5l a wina aż 60 butelek ( 30 czerwone półwytrawne i 30 białe półwytrawne) - a czemu tyle bo mama właśnie podpowiedziała mi kto ile pije z rodzinki, przyszłą teściowa też się wypowiedziała i policzyliśmy sobie porządnie aby potem nie było problemów, że za dużo i do odsprzedania będzie po 3 - 4 kartony... Powodzenia:)
Ja na 60 osób liczyłam 8 butelek białego, 8 butelek czerwonego i 4 butelki różowego wina ;P samo wesele bez poprawin ;P
image image

Ok podam raz a porządnie wszytko (dla mnie tam w kalkulatorze wino jest coś nie tak podawane, bo butelka na 7 osób to jedna kolejka, ale jak zbierze się kilka osób które tylko wino będą pić to przez całą noc dużo tego pójdzie ;P)
My liczyliśmy na 60 osób (będzie w końcu więcej więc musimy zrobić korektę przeliczeń ;P) tylko na wesele:
1L wódki na głowę w butelkach 0,5L
3L napoi na głowę (1L wody, 1L soków i 1L napoi słodkich-gazowanych)
8butelek białego wina, 8 butelek czerwonego wina i 4 butelki różowego wina (ewentualnie 11 butelek białego i 11 butelek czerwonego wina ;P)

A na poprawiny wszystkiego połowę :P
image image

no właśnie musze porozmawiac i pozastanawiać się kto co i w jakich ilościach żeby pozniej nie było niespodzianek...

ogolnie wiedziałam jak liczyć a jak przyszło do kupna to zgłupiałam... w restauracji mysle ze wiedza co mowia ale jakos mi to nie pasi do konca. Już powoli doszlam i policzylam po swojemu i kupimy na 70os 24 butelki po 8 z kazdego rodzaju(punktowo co ok 5os.) Najwyzej ktoś pojedzie do sklepu dokupic to pzreciez nie czasy PRLu :D

Słoneczko to prawda, że ten kalkulator napoi oblicza lampki serwowane...tak można liczyć wino musujace czyli szampan.

Dzieki za uswiadomienie :))
mamy juz upatrzone tylko podjedziemy dzis zerknac na ceny w kilka miejsc.
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
image
[/url]
Właśnie wróciłam z wesela gdzie bawiło się ok. 100 i na wesele, poprawiny oraz grilla przed weselem łącznie poszło...100l wódki, 20l bimbru, kilkanaście butelek wina, 9 krat piwa:) A wesele było udane i nikt się "nie skończył" że tak to określę:) Wszystko na wysokim poziomie:) Lepiej jest mieć więcej, zawsze można sprzedać lub na bramy dać lub na nagrody przy konkursach..
Pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry