Widok
My mamy zamiar liczyć 0,7 na głowę na samo wesele (110 osób), a na poprawiny kupujemy połowę tego, czyli 55 butelek 0,7 ;) Co do wina, myśleliśmy aby kupić 25 butelek białego wina i 25 czerwonego, ponadto na poprawinach będzie też beczka piwa ;) A co? Jak bawić się to na całego :D He, he... Jeszcze dodatkowo myślałam, aby zakupić gdzieś 10 - 15 butelek koniaku ;P W sumie mamy jeszcze sporo czasu, jednak mniej więcej tak to u Nas wygląda :)
Co do poltra (nie wiem, czy tak to się pisze) raczej z tego rezygnujemy ;)
A co do DJ, niestety nie pomogę :(
Co do poltra (nie wiem, czy tak to się pisze) raczej z tego rezygnujemy ;)
A co do DJ, niestety nie pomogę :(
kurcze zgłupiałam, jak liczyć winko? na 70os. w Hotelu podali mi ze 15butelek powinno starczyć, ale wydaje mi się za mało. No i jak podzielić ilościowo wino półwytrawne białe i czerwone oraz półsłodkie.
Wiadomo, ze mniejsza czesc bedzie je piła ale wolalabym zeby nie zabrakło:)
Wiadomo, ze mniejsza czesc bedzie je piła ale wolalabym zeby nie zabrakło:)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]

[/url]

[/url]
tak naprawdę to zależy od rodziny... pogadaj z mamą co która ciotka lubi pić i ile i będzie problem z głowy:) My mamy wesele na 70 osób i tylko 55 butelek vodki 0,5l a wina aż 60 butelek ( 30 czerwone półwytrawne i 30 białe półwytrawne) - a czemu tyle bo mama właśnie podpowiedziała mi kto ile pije z rodzinki, przyszłą teściowa też się wypowiedziała i policzyliśmy sobie porządnie aby potem nie było problemów, że za dużo i do odsprzedania będzie po 3 - 4 kartony... Powodzenia:)
Ok podam raz a porządnie wszytko (dla mnie tam w kalkulatorze wino jest coś nie tak podawane, bo butelka na 7 osób to jedna kolejka, ale jak zbierze się kilka osób które tylko wino będą pić to przez całą noc dużo tego pójdzie ;P)
My liczyliśmy na 60 osób (będzie w końcu więcej więc musimy zrobić korektę przeliczeń ;P) tylko na wesele:
1L wódki na głowę w butelkach 0,5L
3L napoi na głowę (1L wody, 1L soków i 1L napoi słodkich-gazowanych)
8butelek białego wina, 8 butelek czerwonego wina i 4 butelki różowego wina (ewentualnie 11 butelek białego i 11 butelek czerwonego wina ;P)
A na poprawiny wszystkiego połowę :P
My liczyliśmy na 60 osób (będzie w końcu więcej więc musimy zrobić korektę przeliczeń ;P) tylko na wesele:
1L wódki na głowę w butelkach 0,5L
3L napoi na głowę (1L wody, 1L soków i 1L napoi słodkich-gazowanych)
8butelek białego wina, 8 butelek czerwonego wina i 4 butelki różowego wina (ewentualnie 11 butelek białego i 11 butelek czerwonego wina ;P)
A na poprawiny wszystkiego połowę :P
no właśnie musze porozmawiac i pozastanawiać się kto co i w jakich ilościach żeby pozniej nie było niespodzianek...
ogolnie wiedziałam jak liczyć a jak przyszło do kupna to zgłupiałam... w restauracji mysle ze wiedza co mowia ale jakos mi to nie pasi do konca. Już powoli doszlam i policzylam po swojemu i kupimy na 70os 24 butelki po 8 z kazdego rodzaju(punktowo co ok 5os.) Najwyzej ktoś pojedzie do sklepu dokupic to pzreciez nie czasy PRLu :D
Słoneczko to prawda, że ten kalkulator napoi oblicza lampki serwowane...tak można liczyć wino musujace czyli szampan.
Dzieki za uswiadomienie :))
mamy juz upatrzone tylko podjedziemy dzis zerknac na ceny w kilka miejsc.
ogolnie wiedziałam jak liczyć a jak przyszło do kupna to zgłupiałam... w restauracji mysle ze wiedza co mowia ale jakos mi to nie pasi do konca. Już powoli doszlam i policzylam po swojemu i kupimy na 70os 24 butelki po 8 z kazdego rodzaju(punktowo co ok 5os.) Najwyzej ktoś pojedzie do sklepu dokupic to pzreciez nie czasy PRLu :D
Słoneczko to prawda, że ten kalkulator napoi oblicza lampki serwowane...tak można liczyć wino musujace czyli szampan.
Dzieki za uswiadomienie :))
mamy juz upatrzone tylko podjedziemy dzis zerknac na ceny w kilka miejsc.
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]

[/url]

[/url]
Właśnie wróciłam z wesela gdzie bawiło się ok. 100 i na wesele, poprawiny oraz grilla przed weselem łącznie poszło...100l wódki, 20l bimbru, kilkanaście butelek wina, 9 krat piwa:) A wesele było udane i nikt się "nie skończył" że tak to określę:) Wszystko na wysokim poziomie:) Lepiej jest mieć więcej, zawsze można sprzedać lub na bramy dać lub na nagrody przy konkursach..
Pozdrawiam
Pozdrawiam