Widok

ile wódki na głowę ?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej wszystkim. mam pytanko. Ile należy mniej więcej liczyć wódki na osobę. j
Jakie macie doświadczenia w tej kwestii ?
z góry dzięki za podpowiedź.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam takie iż mam teraz w piwnicy 3 kartony luksusowej i nie wiem co z nią zrobić.
A kupowaliśmy 0.5 litra na głowę (licząc tylko dorosłych) i wszyscy sie dziwili że tak mało.
Ja radzę dobrze przyjżeć się swoim gością... i ocenić kto będzie pił wódkę a kto wino. I tym co piją wódkę kupić po litrze na głowę, wiecej i tak pewnie nie wypiją.

image
My liczymy 1/2 na głowę, na głowę każdego gościa (nawet dzieci-choć mam nadzieje,ze one pic nie beda;) + wódka na bramy, jakieś dodatkowych 20 butelek (tak na wszelki wypadek)

image
ja tak samo jak Lidzia:)
0,5 litra na głowe powinno starczyc, do tego jakieś winko i ok
dzieki bardzo za odp, liczę podobnie :))
A własnie ! Czy znacie jakieś hurtownie z winami ??
biorac pod uwage wszystkich gosci czyli babcie, dziadkow, abstynentow, sercowcow i innych schorowanych niepijacych plus dzieciaki w zupelnosci wystarczy pol litra na glowe razem z poprawinami !!! bo na samo wesele to na bank za duzo, sporo osob pije wino jezeli wogole jest podane, szczegolnie w porze letniej. lepiej zeby bylo za duzo niz za malo, wodka to nie schabowy, nie zespuje sie a ile radosci daje kiedy jest obecna w naszych lodowkach :)
A my kupilismy jeszcze mniej - na 40 osobowe wesele mamy 27 butelek wodki (pol litrowek) - w tym pewnie ze 2 lub 3 pojda na "bramy". Mamy tez 20 butelek wina.
Tak wlasnie zrobilismy jak ktos tutaj radzil - znamy mniej wiecej alkoholowe preferencje naszych gosci i podejrzewam ze te 27 butelek wodki to bedzie az za duzo... Z tym ze my nie robimy calonocnego wesela, tylko takie mniej wiecej do 2:00 raczej.

[img]image[/img]

Olga- dzięki bogu, że jest ktoś, kto się nie nastawia na całonocne wesele- myślałam że jestem osamotniona na tym forum :)))

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
my liczymy ok. 1 litr an osobę ale to juz z popwrainami oczywiście do tego winko (ale ile jeszcze to nie wiemy)

jak już o bramach mowa - pamiętajcie by kupić jakieś cukierki - często bramy robione są przez dzieci a chyba nie chcecie im wręczać flaszki...??

co do alkoholu - kierowaliśmy się wymienioną zasadą 0,5l na osobę, przy czym nie liczyłam dzieci... do tego 15 win białych i 15 czerwonych (białe zeszły w 100%) i karton żywca 0,33l dla piwoszy :)

na poprawiny starczyło, goście po weselu brali wódkę do domku ze stołu... także spokojnie bez szaleństw - grunt by była porzadnie schłodzona!
O cukierkach pamietalismy - kupilismy ponad 2kg nadziewanych landrynek i lizaki :)

[img]image[/img]

fakt, cukierki sie przydaja :o)
chociaz my mielismy troche na uboczu kosciolek, ale i tak kilkoro dzieci zbieglo. tak czesc cukierkow nam zostala, mamy je dodzisiaj, bo to byla jakas taniocha na kilogramy, odaj 8 zl/kg ;-)

Izak: my też nie robimy całonocnego. Do 22-giej max :-)
Ty też masz 27 sierpnia?

Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Tak. 27.08. Wszystko zależy od zabawy, ale myślę że u nas będzie do 2, max 3. Dalej nie dam rady ;)))

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
To tak jak u mnie (tak mysle) - nie jestem amatorka calonocnych imprez bo nie daje rady - zwlaszcza ze nazajutrz od rana bede musiala normalnie funkcjonowac, bo bede miala gosci w domu.
Pierwotna wersja byla taka, ze mamy miec obiad, tort i jkas kolacje do okolo 22:00 - 23:00, no ale poniewaz zmienilismy sale na taka gdzie mozna (i nawet trzeba) tanczyc i jest jakis posilek po polnocy w menu to juz nie kombinowalam i po prostu poddalam sie temu...
Zobaczymy jak bedzie :)

[img]image[/img]

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry