Widok

ile wódki, napoi na wesele...???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hejka.... Forumki, które mają doświadczenie powiedzcie mi ile wódki, napi na 100 osób???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajny ten kalkulator, przyznam, że zapomniałam, że jest taka wódka jak Pan Tadeusz - bardzo elegancko wygląda. musimy się z moim narzeczonym nad nią zastanowić.
skoro temat wodki, to chcialbym sie zapytac jakie macie doswiadczenia, czy przy takich ilosciach goscie sie upijaja? bylam w sobote na weselu i wodka lala sie strumieniami, goscie dosc mocno sie wstawili, szczerze mowiac malo elegancko to wygladalo
niestety wesele weselu nie równe ale zeby ci nic nie zbrakło to w lato z poprawinami policz 0,7 wódki i 4l napoi
powiem Ci, ze przy mojej ilości którą podałam powyżej goście bawili się bardzo przyzwoicie....oczywiście mieli w sobie troche procentów ale nie było obrzydliwie, nikt nie szalal i burd nie robil
hmmm a razem z poprawinami czy bez? Bo ja już sama nie wiem... wydaję mi się, że 0,7 (jak proponują inni) nawet z poprawinami to raczej sporo...
naprawde sporo zależy od gości - na weselu na któym byliśmy ostatnio zeszło wódki prawie 2 razy wiecej niz na naszym (w przeliczeniu na osobe)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lepiej żeby zostało niż ma zabraknąć
a dokładnie nigdy nie wyliczysz sama znasz soją rodzinę najlepiej i wiesz ile piją:)
my nie robilismy poprawin
u nas na 80 osób zeszło:
0,5 l wódki/os.
ok. 12 butelek wina

Sama osobiście rozmawiałam z przedstawicielem na którego namiary znalazłam właśnie w tym serwisie i nie dość, że cenę niezłą nam dał, to jeszcze kilka litrów dostaliśmy gratis
hmm a mi się wydaje,że nie ma co przesadzać z tą wódką. Za każdym razem okazuje się,że zostaje niemal połowa. chyba,że wesele jest drętwe i ludzie tylko siedza przy stołach, no to wtedy piją wiecej ;-) Poza tym, z tego co ja widziałam na weselach to kobitki wypijaja kilka kontrolnych kielonków na toasty,ale wola raczyc sie winem, więc raczej powinno sie mniej wódki "przeznaczać" dla prawei połowy gości. no i ważne też są wielkości kieliszków. Wiadomo,że dla Panów to wstyd nie wypic jednym łykiem toastu, nawet jak kieliszki maja pojemność połowy szklanki ;-))) Oj wtedy to szybko goście zalegają ;-)))
my mamy kupione 1 l wodki na osobe, musi wystarczyc na poltra, wesele i poprawiny. wiem ze to duzo, ale w tej sprawie nie mialam nic do powiedzenia. jak zostanie to sie sprzeda albo bedzie na inne okazje. wesele na okolo 100 osob planujemy. a z tego co wiem to towarzystwo, ktore u nas bedzie lubi sobie wypic, wiec lepiej sie zabezpieczyc. nie wiem jeszcze ile i jake napoje kupic. pora roku to koniec pazdziernika.

z 3 litry na każdy litr wódki myślę że wystarczy
0,5 litra na glowe, bez wzgledu nawet czy beda to dzieci. Dobrze jest postawic tez wino na poczatku, zeby jak ktos woli pil wylacznie wino :)
hm ja myslalm ze liczy sie 1l wodki na głowe....... a wino nie wiem jak liczyc????
Bez przesady, w ciagu paru godzin nikt tyle nie wypije.
Wino to musisz mniej wiecej wiedziec kto lubi, zeby nie przesadzac
z kosztami. 1 butelka na 5 (doroslych licz i raczej kobiety) osob, to mysle, ze maks.
paru godzin????hmmm to nie wiem ile u was trwa wesele bo u mnie przewaznie masz jest w okolicy najpuzniej na 16 i o 17 juz na sali i wesele gdzies tak do 3/4 rano no to to chyba nie jest pare godzin tylko liczac ze o 18 zacznie sie pierwszy toast to 10/11 godzin jest.......
Napierw jest obiad i sie wszytko przeciaga. To i tak maks 8-9 godzin wesela. Jak by kazdy wypil swoje 0,5 litra to by od stolu nie wstal :)
Napierw schodzi troche wodki, ale po 2-3 godzinach wszyscy maja juz dosc. Dokup najwyzej troche piwa i jak zmieszaja to z wodka to ich zetnie i tak, a ty nie ogolocisz sie finansowo ;)
eeee piwo na weselu? nie.....na poprawiny piwo to tak ale na weselu to nie bardzo..... mysle ze wiecej wypija bo jak ktos sie bawi to wypoci to co wypił i dalej pije wiec napewno wiecej zejdzie niz ty przewidujesz....chociasz byłam na weselach gdzie młodym duzo wodki zostało.....to zalezy od gosci jak sie bawia.....cieszka sprawa......a ty jestes juz po weselu ze taksie znasz? czy z jakiejs firmy jestes?
do góry