Widok

ile wódki, napoi na wesele...???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hejka.... Forumki, które mają doświadczenie powiedzcie mi ile wódki, napi na 100 osób???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Duzo ludzi daje piwo, i to jest duza atrakcja !
Jak sie poci to stezenie alkoholu we krwi rosnie i czlowiek coraz
bardziej lewituje. Wypij sama na probe pol litra to zobaczymy jaka
mocna jestes ;)
Znam sie bo bylem na roznych weselach i widzialem oraz czytalem duzo opinii :)
ja tez bywam czesto na roznych weselach i wiem ze jak sie duzo bawia ludzie (tanczą) to ich tak nie kosi, bo jakby sie ciagle tylko siedziało i piło to by niezle zawrociło w głowie:) ja sam potrafie wiecej wypic jak duzo tancze niz jakbym miała siedziec tylko i pic......chociaz w sumie to mi za duzo nie trzeba zeby mi sie w głowie zakreciło:)
Zawsze mozesz zaryzykowac i kupic wiecej wodki, tylko po co ?
Co najwyzej zostanie na chrzciny ;)
Lepiej wiecej napoi kupic niz wodki, ale kazdy robi jak umie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
trzeba sie dobrze zastanowic nad tym:) lepij zeby zostało niz miało zabraknac......och z tymi weselami:)
My mieliśmy wesele z poprawinami i liczyliśmy po 0,7 L wódki na osobę, do tego jeszcze 18 butelek wina, jeżeli chodzi o napoje to koło 4 litrów na osobę. ślub był na początku czerwca i było dość ciepło. Wszystkiego po trochu zostało ale nie jakoś specjalnie dużo.
my mamy (wesele+poprawiny) 0,7 wódki, 3 litry napojów, 0,5l wody na osobę :) mam nadzieję, że starczy:P
Ja miałam wesele na 140 osób i poprawiny na tyle samo bo zapraszaliśmy jeszcze innych gości na same poprawiny (od 14 do 21) Wódki miałam 170 butelek (0,5l) Licząc wesele, poprawiny, 12 bramek i nagrody za zabawy weselne, to maksymalnie 90 butelek poszło! Resztę rozdałam gościom praktycznie co druga rodzina albo nawet każda dostała na odchodne i jeszcze mam jeden karton. Z winem jeszcze mniej. Mieliśmy 90 butelek (białego i czerwonego wina) 0,7l i bardzo dużo zostało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aha jeszcze miałam piwo: 2 beczki nie wiem jakie bo lokal dawał. Poczatkowo miało być tylko na poprawiny ale przez małe nieporozumienie pół beczki poszło pierwszego dnia drugiego poszła reszta.
Ale goście pili stosunkowo dużo wina wiec 15 butelek to napewno za mało. U nas poszło gdzieś z 50 -60 butelek 0.7l. My dokupowaliśmy wino dzień przed weselem bo wczesniej 4 koleżanki miały wesele i okazało się że wina idzie stosunkowo najwięcej i rzeczywiście tak jest. Ja miałam dużo gości co zawsze tylko wódkę piją a jednak znaleźli się i koneserzy wina. Nie wiem jak to jest z tym alkoholem może jak goście więcej siedzą niz tańczą to alkoholu z idzie wiecej u mnie parkiet był okupowany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jak ja planuję wesele na 150 osób, a poprawiny do ok 24 na ok 100 osób to ile mam tego kupić??
Ja miaam wesele na 150 osob i poprawiny od 13 do 20 i kupilam 0,5l na osob i zostalo duzo wodki mialam 60 butelek wina i na poprawiny 2 beczki piwa. Na poprawiny mialam zaproszone tez nowe osoby. Wino tez zostalo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
o widze ze wczesniej sie tez wzpowiadalam z czasem dane sie troche zmienija widocznie zacieraja wiec aktualne jest to co wyzej napisane bo teraz to juz tak dobrze nie pamietam a to bylo tylko pol roku temu.
wypowiem się tak: picie zależy od rodziny tak na prawdę. Przykład wesele mojego brata - 70 gości. poszło 30 butelek vódki (wliczając bramy i 3 konkursy) oraz 55 butelek wina. Były poprawiny... na których zeszło wino i piwo tylko. Vódki nie było czasu pić:) wszyscy na parkiecie się bawili a szła praktycznie przy toastach. Taka rodzinka mało pijąca;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej my na 100 osób kupiliśmy 156 butelek 0.5 i zostało około 50 butelek w to wliczone były też poprawiny. Pozdrawiam
Witam piotrusiek ja 0,5 to przez całe wesele sama wypije i niejestem pijana i na codzień niepije alkoholu ani nie imprezuje często na weselu się dużo tańczy i to mi pomaga ide na jednego i to wytańcze jak dla mnie na weselu niemusi być wódki można się swietnie bawić bez niej ale większość naszych rodaków powiedziałaby co to stypa :)
HEJKA, MY MAMY NA 60OSÓB I ILE KUPIĆ WÓDKI ..?
mielismy 51 osób- 60 połówek wodki- zostało 28. 24 wina, zostało 5
czyli 60 osób- 70 połówek

Z mężem podczas planowania własnego wesela także zadawaliśmy sobie pytania: ile wódki na wesele i poprawiny, ile napojów na wesele. Każdy z otoczenia doradzał coś innego. W końcu usiedliśmy przy komputerze i zaczęliśmy szukać. Trafiliśmy na stronę https://kalkulatorpromili.pl/ile-wodki-na-wesele i postanowiliśmy z niej skorzystać. Naprawdę polecamy! Strona przelicza zarówno ilość wódki jak i wina, napoi, soków. Po weselu mogę powiedzieć, że ilość napoi była trafiona w dziesiątkę i zostały nam zwrócone naprawdę niewielkie ilości.

My na 122 osoby kupiliśmy 21 kartonów wodki i 30 litra piwa plus daliśmy 6 win otwarte zostalo jedne ale mieliśmy drink bar zostało nam 11 kartonów.

https://wayoflifestyle.pl/gdzie-kupowac-tani-alkohol-na-przyjecia-zobacz-porady/

Ogólnie polecam zajrzeć sobie tutaj. Na stronie jest wiele porad na temat tego, gdzie kupić tanio alkohol na wesele :)
do góry