Widok
Ja z mężem korzystaliśmy z doradcy weselnego mało wziął i mieliśmy wszytsko zapiete na ostatni guzik doradził nam Dj pokazał nam na laptopie jego intro lokal nam polcil tez taniej byl niz normalnie kwiaciarnie fryzjeraa i samochod weselny najlepsze co wam moge powiedziec to ze wybrałam sobeo obsługe naprawde wesele bylo extra polecam ich jak nie wiecie co i jak to wyslijcie im m@ila agecjaimprezowa@wp.pl
Jolaa Pozdrawiam
Jolaa Pozdrawiam
.....
Kurcze mało wam wychodzi, a liczyłyście wszystko?
Ja zrobiłam kalkulacje tydzień tamu, bardzo dokładnie wszyściutko:
urabiania, buty, fryzjera makijaż, kwiaty, dekoracje, formalności, alkohol, napoje, ciasta, tort, zaporszenia, autokar, księdza i cała ekipę fortograficzo- filmową i muzyke i oczywiście opłata lokalu na 70 osób i noclegi dla przyjezdnych z poza Gdańska.
Wyszło mi 32 500zl. Z poprawinami i powiem że jestem w szoku bo nie wiem skod wziąść taka kase. Planujemy ślub na sierpień przyszłego roku. Chyba weżmiemy kredyt.
Ja zrobiłam kalkulacje tydzień tamu, bardzo dokładnie wszyściutko:
urabiania, buty, fryzjera makijaż, kwiaty, dekoracje, formalności, alkohol, napoje, ciasta, tort, zaporszenia, autokar, księdza i cała ekipę fortograficzo- filmową i muzyke i oczywiście opłata lokalu na 70 osób i noclegi dla przyjezdnych z poza Gdańska.
Wyszło mi 32 500zl. Z poprawinami i powiem że jestem w szoku bo nie wiem skod wziąść taka kase. Planujemy ślub na sierpień przyszłego roku. Chyba weżmiemy kredyt.
na 75 osób wesele + poprawiny wstępnie liczylismy jakies 15.000 tys. ale juz teraz widze ze troche przekroczylismy budżet a jeszcze nam zostalo jedzenie do kupienia. Mam cichą nadzieje ze sie zmiescimy w 20 tysiacach... uch co robic takie zycie... a w dodatku wszystko sami sobie organizujemy i płacimy...
Tak to nasza Polska tradycja. Postaw się a zastaw się. Kredyt na wesele to jakaś pomyłka. Wychodzi na to, że niektórzy robią wesele tylko po to aby później z pieniedzy spłacić długi. Tak jak by goście sami ufundowali sobie imprezę. Widze ze niektórzy powariowali. 30 tys za wesle. Rozbawiło mnie to do łez :)
Rozbawiło mnie to, że niektórzy tak zapętlają się w tych przygotowaniach, że stają się one istotą ślubu. Byliśmy niestety świadkami, jak to przygotowania do ślubu i sama chęć jego przeżycia wzięła górę nam zdrowym rozsądkiem.
Nie twierdzę, że robienie wesela to pomyłka, pod warunkiem, że kogoś na to stać. Większość z was uważa, że ślub to najwspanialszy dzień w życiu. Ja jestem innego zdania. Najwspanialsze jest jeszcze przed nami. Jakim było by życie w poczuciu, że przeżyło się już swój najlepszy dzień.
Nie twierdzę, że robienie wesela to pomyłka, pod warunkiem, że kogoś na to stać. Większość z was uważa, że ślub to najwspanialszy dzień w życiu. Ja jestem innego zdania. Najwspanialsze jest jeszcze przed nami. Jakim było by życie w poczuciu, że przeżyło się już swój najlepszy dzień.
hmm jak wy robicie to wesele na ponad 100 osób tak tanio?? ja za sam lokal płace 145zł od osoby - przy 120 osobach plus noclegi (a muszą być bo goście z daleka) wychodzi 20 tys na sama knajpe - a gdzie cała reszta - ciuchy, alkohol, napoje, dj, foto, video itp itd. Nas wesele bedzie kosztowac z 50 tys!!!
Tequilla, nie wychodze z założenia iż to jest najważniejszy dzień w życiu ale jest ważny i nie chce niczego żałować...
Moje wesele na 70 osób ok może wyszło dużo 32 tyś. Ale brałam naprade najtańszy z przyzwoitych lokali po 135 zł no osobe.
Wydaje mi sie że te niskie kwoty są wynikiem nie liczenia wszystkich dupereli, stówka do stówki i sie nazbiera.
A czy to jest polska tradycja... "zastaw się a postaw się... "
Jestem studentką.... nie pracuje bo mam bardzo zajmujące studia, jestem praktycznie na utrzymaniu narzeczonego. Nie jesteśmy w stanie nic odłożyć jak co poniektórzy... Trudno w wieku 23 lat mieć nie wiadomo jakie oszczędności na wesele. Nie którym w życiu nie pomagają rodzice.
Ale czy to ma znaczyć że nie mogę mieć wesela bo mnie na nie nie stać i mam nie wiadomo ile czekać.... trochę błędna założenie....
Za rok w czerwcu powinnam być po obronie wiec akut po weselu znajdę prace i spokojnie pomogę spłacać kredyt... nie wychodze też z założenia iż goście za siebie płacą... To co dostane a bedę prosić o pieniądze, gdyż uważam iż mam inne poczucie estetyki niż goście, chciemy przeznaczyć na podróż poślubna i zestaw porcelany ktory bedzie pamiątką na długie lata, nie na spłate kredytu....
Jasne że można wyprawić obiadek... Ale nie chce za 5, 10 lat żałować że nie miałam wesela... to są wspomnienia których nie da się niczym zastąpić....
Mogę np. te 30 tysięcy przeznaczyć na urządzenie mieszkania, jasne... Ale hmmm.... mieszkanie moge urządziś sobie za 5 , 10 lat... Wesela już nie....
Moje wesele na 70 osób ok może wyszło dużo 32 tyś. Ale brałam naprade najtańszy z przyzwoitych lokali po 135 zł no osobe.
Wydaje mi sie że te niskie kwoty są wynikiem nie liczenia wszystkich dupereli, stówka do stówki i sie nazbiera.
A czy to jest polska tradycja... "zastaw się a postaw się... "
Jestem studentką.... nie pracuje bo mam bardzo zajmujące studia, jestem praktycznie na utrzymaniu narzeczonego. Nie jesteśmy w stanie nic odłożyć jak co poniektórzy... Trudno w wieku 23 lat mieć nie wiadomo jakie oszczędności na wesele. Nie którym w życiu nie pomagają rodzice.
Ale czy to ma znaczyć że nie mogę mieć wesela bo mnie na nie nie stać i mam nie wiadomo ile czekać.... trochę błędna założenie....
Za rok w czerwcu powinnam być po obronie wiec akut po weselu znajdę prace i spokojnie pomogę spłacać kredyt... nie wychodze też z założenia iż goście za siebie płacą... To co dostane a bedę prosić o pieniądze, gdyż uważam iż mam inne poczucie estetyki niż goście, chciemy przeznaczyć na podróż poślubna i zestaw porcelany ktory bedzie pamiątką na długie lata, nie na spłate kredytu....
Jasne że można wyprawić obiadek... Ale nie chce za 5, 10 lat żałować że nie miałam wesela... to są wspomnienia których nie da się niczym zastąpić....
Mogę np. te 30 tysięcy przeznaczyć na urządzenie mieszkania, jasne... Ale hmmm.... mieszkanie moge urządziś sobie za 5 , 10 lat... Wesela już nie....
Wesele na 60 osób, budżet 15000, a dojdzie pewnie do 17000:P
Pytacie jak sie robi wesele w takiej cenie i dlaczego komuś drago wyszło otóż:
Staramy się robic co możemy sami:
- zaproszenia
- wystrój
- samochód własny
- zdjęcia, kamera - znajomi (ale tacy, którzy dobrze się na tym znają)
Natomiast postanowiłam nie szczędzić na strojach i kupię sobie wymarzoną suknię choćby była bardzo droga:P::PPPP
Pytacie jak sie robi wesele w takiej cenie i dlaczego komuś drago wyszło otóż:
Staramy się robic co możemy sami:
- zaproszenia
- wystrój
- samochód własny
- zdjęcia, kamera - znajomi (ale tacy, którzy dobrze się na tym znają)
Natomiast postanowiłam nie szczędzić na strojach i kupię sobie wymarzoną suknię choćby była bardzo droga:P::PPPP
U nas wesele na 80 osób (pewnie będzie mniej bo dużo gości zza granicy). Za osobę płacimy 150 zł.
Koszt:
przyjęcie weselne 12 000
alkohol 2 000
napoje 1 000
tort 500
dzik-prosię pieczone 1 000
dj 1 200
suknia, fryzjer, kosmetyczka 4 000
garnitur + dodatki 3 000
wiązanka 200
autokar 1 000
kościół 300
USC 100
dekoracja kościoła 300
organista 100
zaproszenia 160
obrączki 1 000
inne wydatki 1 000
noclegi 600
W sumie 28 860PLN. Dużo. Więcej niż się spodziewałam.
Koszt:
przyjęcie weselne 12 000
alkohol 2 000
napoje 1 000
tort 500
dzik-prosię pieczone 1 000
dj 1 200
suknia, fryzjer, kosmetyczka 4 000
garnitur + dodatki 3 000
wiązanka 200
autokar 1 000
kościół 300
USC 100
dekoracja kościoła 300
organista 100
zaproszenia 160
obrączki 1 000
inne wydatki 1 000
noclegi 600
W sumie 28 860PLN. Dużo. Więcej niż się spodziewałam.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]