Widok

ile za chrzest

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam ile teraz wynosi "co laska" na chrzest? ile dawalyscie bo ja nie mam pojecia ile sie teraz daje dlatego pytam..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wywieszony cennik??? hehehhehehehheheh bez komentarza..... Tym bardziej nie zwrocilabym na niego uwagi i poszła gdzie indziej.Cenniki to moga wisiec w sklepach albo barach.../tak bym ksiedzu powiedziala :P
a gzie to tak sie trzeba przygotowywac? normalnie masakra co sie dzieje w niektorych parafiach.. u mojego meza to jest cennik normalnie za zapowiedzi zazyczono sobie 350 zl ;/ to ciekawe ile za chrzciny by wzieli ;]
ja bylam wyznaczyc termin i nie bylqm zupelnie przygotowana na to aby teraz zaplacic kase a ta baba do mnie ze mam teraz zlozyc ofiare ze tak akurat jest u mnie w parafii nie mialam zadnej koperty w portfelu mialam 20 i 100 zł wiec juz nie wypadalo dawac tych 20 zł:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my też daliśmy 50zł przed samą mszą.
100 zl i uwazam ze to tak w sam raz :)
max 50 zł.albo nic.jeszcze się zastanowię.
Moj brat tez dal 100 w kopercie i ja bylam chrzestna i ksiadz z wszystkimi rodzicami podisywal papiery na zachrystii i tam podal koszyk wiec wszyscy wrzucili.
Ja dałam 300 zł, ale to dlatego, że kościół jest w remoncie i wiem, że pieniążki się przydadzą.
my dalismy 50 zł tuz przed ceremonią i powiedzieli ze to wystarczy:)
my dalismy 300, ale tak wlasnie chcialam msza byla sprawowany w intencji naszego syna
100zl przed msza
Nam ksiądz powiedział - dają 200 zł - i tak dostał,ale mieliśmy chrzest małej na oddzielnej mszy.
My daliśmy 100zł tuż przed ceremonią. Zawsze idzie się najpierw z rodzicami chrzestnymi do zachrysti-podpisuje się potrzebne dokumenty- i właśnie wtedy jest okazja, żeby dać koperte
Nie więcej jak 100 zł... tylko jeszcze nie wiem, kiedy dac kopertę.
Poli bo tak jak napisałam w każdym kościele jest inaczej- zależy na jakiego księdza trafisz.
Ja wiem, że to ich obowiązek i powinno być faktycznie co łaska, ale co powinno być, a co jest to dwa różne fakty;)
no tez wlasnie tak myslalam 50-100 dlatego wielkie bylo moje zdziwienie ze utaj 500 zl sie znalazlo..
my dalismy przed ceremonia 50 zł

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dałam w kopercie 50zł....a ksiadz nawet jej nie wzioł,powiedział ze to jego obowiazek i nic od nas nie wezmie
asienka a Ty ile chcesz przeznaczyc dla ksiedza? przepraszam ze pytam ale zbieram informacje :)
chyba placi sie jak sie rezerwuje termin ja tak zrobie dlatego sie pytam o ceny ;] bo zamierzam sie jutro wybrac i ustalic termin

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry