wywieszony cennik??? hehehhehehehheheh bez komentarza..... Tym bardziej nie zwrocilabym na niego uwagi i poszła gdzie indziej.Cenniki to moga wisiec w sklepach albo barach.../tak bym ksiedzu powiedziala :P
a gzie to tak sie trzeba przygotowywac? normalnie masakra co sie dzieje w niektorych parafiach.. u mojego meza to jest cennik normalnie za zapowiedzi zazyczono sobie 350 zl ;/ to ciekawe ile za chrzciny by wzieli ;]
ja bylam wyznaczyc termin i nie bylqm zupelnie przygotowana na to aby teraz zaplacic kase a ta baba do mnie ze mam teraz zlozyc ofiare ze tak akurat jest u mnie w parafii nie mialam zadnej koperty w portfelu mialam 20 i 100 zł wiec juz nie wypadalo dawac tych 20 zł:)
Moj brat tez dal 100 w kopercie i ja bylam chrzestna i ksiadz z wszystkimi rodzicami podisywal papiery na zachrystii i tam podal koszyk wiec wszyscy wrzucili.
My daliśmy 100zł tuż przed ceremonią. Zawsze idzie się najpierw z rodzicami chrzestnymi do zachrysti-podpisuje się potrzebne dokumenty- i właśnie wtedy jest okazja, żeby dać koperte
Poli bo tak jak napisałam w każdym kościele jest inaczej- zależy na jakiego księdza trafisz.
Ja wiem, że to ich obowiązek i powinno być faktycznie co łaska, ale co powinno być, a co jest to dwa różne fakty;)