Widok

ile za chrzest

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam ile teraz wynosi "co laska" na chrzest? ile dawalyscie bo ja nie mam pojecia ile sie teraz daje dlatego pytam..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W każdym kościele inaczej;)
Ja za ślub dałam 300zł inne pary nawet 800zł; ale chrzest będziemy mieli w innej parafii niż ślub i wiem, że tu za chrzest bez 500zł nie podchodź....
image

image
no cos Ty!? 500 zl ja nie moge a w jakim kosciele tak jest? no masakra normalnie jestem zaskoczona niesamowicie ;/
Ja nie jestem z Trójmiasta; kościół jest za Elblągiem, a więc się nie martw; ale takie są fakty; ksiądz nie chciał pochować babci - zażyczył sobie 1000zł
image

image
a kiedy płaci się za chrzest? przed sama ceremonia, czy w dniu kiedy rezerwuje sie termin?
chyba placi sie jak sie rezerwuje termin ja tak zrobie dlatego sie pytam o ceny ;] bo zamierzam sie jutro wybrac i ustalic termin
asienka a Ty ile chcesz przeznaczyc dla ksiedza? przepraszam ze pytam ale zbieram informacje :)
aha no to troche sie uspokoilam :) ale to naprawde niepojete jakie sa ceny wszystkich "uslug" to teraz naprawde sie powoli przestaje dziwic dlaczego coraz wiecej ludzi narzeka na to ile ksieza zycza sobie kasy za ich obowiazek w sumie.. niepojete
ja dałam w kopercie 50zł....a ksiadz nawet jej nie wzioł,powiedział ze to jego obowiazek i nic od nas nie wezmie
imageimage
my dalismy przed ceremonia 50 zł

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tez wlasnie tak myslalam 50-100 dlatego wielkie bylo moje zdziwienie ze utaj 500 zl sie znalazlo..
Poli bo tak jak napisałam w każdym kościele jest inaczej- zależy na jakiego księdza trafisz.
Ja wiem, że to ich obowiązek i powinno być faktycznie co łaska, ale co powinno być, a co jest to dwa różne fakty;)
image

image
Nie więcej jak 100 zł... tylko jeszcze nie wiem, kiedy dac kopertę.
My daliśmy 100zł tuż przed ceremonią. Zawsze idzie się najpierw z rodzicami chrzestnymi do zachrysti-podpisuje się potrzebne dokumenty- i właśnie wtedy jest okazja, żeby dać koperte
Nam ksiądz powiedział - dają 200 zł - i tak dostał,ale mieliśmy chrzest małej na oddzielnej mszy.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
100zl przed msza
image
image
my dalismy 300, ale tak wlasnie chcialam msza byla sprawowany w intencji naszego syna

image
image
my dalismy 50 zł tuz przed ceremonią i powiedzieli ze to wystarczy:)
Ja dałam 300 zł, ale to dlatego, że kościół jest w remoncie i wiem, że pieniążki się przydadzą.
Moj brat tez dal 100 w kopercie i ja bylam chrzestna i ksiadz z wszystkimi rodzicami podisywal papiery na zachrystii i tam podal koszyk wiec wszyscy wrzucili.
image

image
20 lipca 2007
max 50 zł.albo nic.jeszcze się zastanowię.
image
100 zl i uwazam ze to tak w sam raz :)
my też daliśmy 50zł przed samą mszą.
ja bylam wyznaczyc termin i nie bylqm zupelnie przygotowana na to aby teraz zaplacic kase a ta baba do mnie ze mam teraz zlozyc ofiare ze tak akurat jest u mnie w parafii nie mialam zadnej koperty w portfelu mialam 20 i 100 zł wiec juz nie wypadalo dawac tych 20 zł:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a gzie to tak sie trzeba przygotowywac? normalnie masakra co sie dzieje w niektorych parafiach.. u mojego meza to jest cennik normalnie za zapowiedzi zazyczono sobie 350 zl ;/ to ciekawe ile za chrzciny by wzieli ;]
wywieszony cennik??? hehehhehehehheheh bez komentarza..... Tym bardziej nie zwrocilabym na niego uwagi i poszła gdzie indziej.Cenniki to moga wisiec w sklepach albo barach.../tak bym ksiedzu powiedziala :P
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

do góry