Widok
ile za protokół???
Kobitki! Dziś dowiedzialam się ,że od księdza ktory będzie udzielał nam ślubu,ze możemy juz spisywać protokół! Największym problem w tym,że po 1- to znajomy ksiądz,po 2-bardzo Go lubimy! Ile dać w kopertę ?! hmmm....... może ktoraś z was ma to juz za sobą? A może bierze lub brała już ślub w kościele św.Bernarda w Sopocie?
Basia.B
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
słuchajcie, a ten protokół to się spisuje w kościele, którym bierzemy ślub, czy tym gdzie dają nam licencję? bo już mi się miesza... znaczy, że i za licencję przyjdzie nam zapłacić -w moim kościele -i za protokół w kościele gdzie się pobieramy.....??
Czy ktoś wie ile "chcą co łaska" w kościele garnizonowym w Sopocie?
Czy ktoś wie ile "chcą co łaska" w kościele garnizonowym w Sopocie?
Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Alice -mężatka :-)
Kurcze ja się juz pogubilam...
Ja wzielam od ksiedza z mojej parafii licencje (pozwolenie, zebym mogla brac slub w innym kosciele) - 20 zł "co łaska", potem jeszcze z innego kosciola swiadectwo chrztu - (0 zł), w czerwcu zaczynamy (4 dni) nauki i ksiadz powiedzial ze zanim zaczniemy spiszemy licencje. Nasz ksiadz jest tez znajomy i calkiem juz nie wiem czy mam placic pieniadze za ślub wlasnie przy spisaniu protokolu, czy placi sie ksiedzu czy siostrze i czy to jest jednoznaczne z zaplata za slub ? Czy mam osobno placic za udzielenie slubu jeszcze jakies 200 zł "co łaska" ? Moja znajomowa w naszym koscióku (Okrąglak na Przymorzu) zaplacila wlasnie za ceremonie slubu nie przy spisaniu protokolu ale w dniu slubu jak podpisywali papiery (50 zł)...nikt nie robil problemu...
Ja wzielam od ksiedza z mojej parafii licencje (pozwolenie, zebym mogla brac slub w innym kosciele) - 20 zł "co łaska", potem jeszcze z innego kosciola swiadectwo chrztu - (0 zł), w czerwcu zaczynamy (4 dni) nauki i ksiadz powiedzial ze zanim zaczniemy spiszemy licencje. Nasz ksiadz jest tez znajomy i calkiem juz nie wiem czy mam placic pieniadze za ślub wlasnie przy spisaniu protokolu, czy placi sie ksiedzu czy siostrze i czy to jest jednoznaczne z zaplata za slub ? Czy mam osobno placic za udzielenie slubu jeszcze jakies 200 zł "co łaska" ? Moja znajomowa w naszym koscióku (Okrąglak na Przymorzu) zaplacila wlasnie za ceremonie slubu nie przy spisaniu protokolu ale w dniu slubu jak podpisywali papiery (50 zł)...nikt nie robil problemu...
[img][/img]