Widok

ile za zapowiedzi?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, mam pytanie do bardziej doświadczonych narzeczonych/żon :) czy jak dawałyście "na zapowiedzi" płaciłyście księdzu jakąs kase? jeśli tak to ile? nie wiem jak do tego podejść - dziś wybieram sie z tą kartką i nie wiem jak to z kasą - dawać coś czy nie? ślub będzie w innej - nie mojej parafi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my daliśmy po 100 zł w kazdym kosciółku

A mam pytanko, z jaką karteczką trzeba iść na zapowiedzi, bo ja jeszcze nie byłam w kościele, w którym bierzemy ślub, bo chciałam pójść odrazu z wszystkim?

W kosciele w ktorym bierzesz slub dadza Ci kartki z zapowiedziami (u nas dali dwie - jedna do mojej parafii, druga do narzyczonego) - zanosisz je do biura parafialnego swoich parafii, one tam musza wisiec przez 2 niedziele z rzedu i pozniej je odbierasz i zanosisz do kosciola w ktorym macie miec slub.

My dalismy 50 zł u narzeczonego, u mnie za same zapowiedzi 40zł + 250 za cały slub damy i bedzie ok :)
a na zapowiedzi daje sie kase??

od nas ksiądz nic nie chciał,

Co wy macie za kościoły heh...albo cenniki, albo co łaska ale dają tyle i tyle...

Nam proboszcz powiedział, że jemu jest potrzebne 100zł: dla organisty 50 i 50 zł dla kościelnego.... i tyle jeśli chodzi o kasę w kościele

ja wlasnie dzis bylam zamowic i nic nie dalam,tzn zapytalam, to pani z biura parafialnego powiedziala,ze mam dac sobie spokoj z tym :) i tak cos dam, ale przy protokole :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
w mojej parafi gdzie bedzie slub ogolnie za calosc ofiara 200zl a w parafi narzeczonego 30zl w kopercie ;)

U Patryka tez ksiadz nic nie mowil, sami dajac zapowiedzi dalismy mu koperte, a w niej 50zł :D
do góry