Widok

imię dla chłopca - pomożecie? :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej Kobietki. Oczekuję synka... Dla dziewczynki miałam już tyle imion wybranych, a dla chłopca - brak pomysłu.
Nie chcę nazwać dziecka żadnym z najpopularniejszych imion - czyli na pewno odpadną: Jaś, Antoś, Franek, Kuba, Filip, Wojtuś.
Akurat te imiona całkiem mi sie podobają, aaaaale nie chcę żeby po nazwisku wołali mojego syna (tym bardziej, że nazwisko słabe).
Podajcie proszę jakies propozycje, pomysły :) Będę bardzo wdzięczna!

Przeglądałam imienniki ale jakoś nic mi nie rzuciło się w oczy. Podoba mi się Iwo ale to mąż się nie zgadza, bo "Iwko, Iwko, skocz po piwko" :P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Masz mądrego męża.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Och dziękuję, panno lukrecjo. Widzę, że intensywnie sie pani udziela w każdym wątku i wszędzie kąśliwe uwagi.
Zazdroszczę pani tak ogromnej ilości wolnego czasu :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ciężko tak podać, jest cały alfabet imion;) Mi się podobają dla chłopca takie-lecę alfabetycznie:
Adrian
Dawid, Dominik,Dorian
Jacek
Krystian, Kacper
Łukasz,
Marcel, Marek
Oskar
Patryk
Robert
Sebastian,
Tomek
Wiktor
Te mi ładnie brzmią:) Może weź kilka jakiś i zapisuj z nazwiskiem jak wyglądają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A dla chłopaków, to akurat miałam łatwo ;)
Grzegorz - mocne, dźwięczne, ładne zdrobnienia Grześ, Grzesiu; znane mi Grzesie są czarujące chłopaki, trochę może dranie, ale czarujące, ujmujące i zdolne,
Robert - mocne, ponadczasowe, międzynarodowe, ciężko zdrabniać, ale to imię krótkie, więc właściwie nie potrzeba zdrobnień; znane mi Roberty to uparciuchy, ale wrażliwe,
Mateusz - miękkie, wręcz aksamitne imię, ładnie zdrabniane Mateuszek, Mati; znane Mateusze to zdolne bestie, nieco zarozumiałe, ale wrażliwe i czułe,
Piotr - klasyk, wraca ostatnio do łask, ale nie nachalnie, ładne zdrobnienia Piotruś, Piotrek; zdolni, uparci, kapryśni, ale bardzo uczynni, z dużą wyobraźnią i wdziękiem,
Gabriel - nieco nietypowo, pełne wdzięku i melancholii, ładne do zdrabniania Gabryś; Gabrieli nie znam, ale zawsze mi się podobało to imię :).
Powodzenia!
Nie szukajcie imienia nazbyt poważnie, bo ja np. pozmieniałam chłopakom, gdy ich zobaczyłam, bo to co wybrałam wcześniej, nie pasowało :)

Ps. Mia, powyżej przypomniała jeszcze jedno super imię:
Tomasz - ładne, zgrabne i Tomusie to fajne chłopaki :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja mam Mikołaja w skróćie mówimy Miki nie ma osoby która by się nie uśmiechnęła po usłyszeniu imienia wszystkim dobrze się kojarzy:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja mam akurat Dawida i Dominika hehe :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marceli ,Dominik ,Stanisław (Staszek ) ,Kajetan ,Pascal (Paskal) ,Denis .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Tomasz. Tomek. Tomcio. Tomus. Tomaszek
Marcel. Igor. Patryk
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szymon, Piotr, Kajetan, Adam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nasz synek to Bartosz. Imie bardzo nam sie podobalo i podoba. Zdrabniamy Bartoszek i Bartek.
Podobno Bartek to zdrobnienie tylko od Bartlomieja. Nie wiem czy nie jest teraz na czasie bo dosc czesto je slysze .
Maciek tez ladne imie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

T.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój synek ma na imię Remigiusz, wybraliśmy to imię, ponieważ jest oryginalne, ani starodawne, ani nowoczesne, ma wiele zdrobnień, na synka mówimy Remcio, Remek, Remiś .Nie byliśmy do końca przekonani dokonując wyboru a teraz nie wyobrażamy sobie, żeby mógł nazywać się Staś, jak planowaliśmy na początku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dariusz - zawsze mi się podobało i tak nazwałam syna - imię rzadko spotykane - zwykle był jedynym Darkiem w szkole/przedszkolu :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
Tadeusz - Tadzio, piękne imię dla synka. Ma wiele zdrobnień i świetnie pasuje dla małego słodziaka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pascal (Paskal) ,Denis .

zapomniałaś o Brajanie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

a mój jest Leonard :) mały leoś duzy Leon a oficjalnie Leonard :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hm... widać wg własnej kąśliwości oceniasz Krysiu :)
Mnie imię Iwo nie podoba się i skomplementowałam zdanie Twego męża.

Ps
Jestem multitaskowcem i mój czas NIGDY nie będzie upływał jak Twój. Nie masz czego "zazdroscić".
Podpisuj wątki "Krysia" to z pewnością opinia moja w nich nie postanie ~8)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Eryk twarde męskie imię dla FACETA z charakterem a zdrobnien tysiace od eryczka po erusia czy ERYSIA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja uwielbiam imiona Piotr, Wojtek, Hubert i Krystian.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry