Widok

indywidualny pakiet medyczny swissmed

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś się na niego zdecydował? Wygląda ciekawie ale wcześniej nie miałam styczności ze Swissmedem więc się zastanawiam czy warto akurat tam.

Jakiś pakiet na pewno wybiorę do prowadzenia ciąży ale może gdzieś jest lepszy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem, ze masz na myśli pakiet rozszerzony, za 200 zł/m-c?
Za mniej niż 100 zł (dokładniej: 94 zł/m-c) mogę Ci zrobić ubezpieczenie zdrowotne, o takim samym zakresie świadczeń, z dostępem do wielu placówek medycznych (w tym także SwissMedu:)
Zajrzyj: http://dobra-polisa.pomorskie.pl/kalkulacja-zdrowotne#
(pakiety XD i LM)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na czym to konkretnie polega?

Szczerze mówiąc wolałabym pakiet np swissmedu zamiast firmy niewiadomego pochodzenia. Nie chcę tu nikogo obrazić ale nie mam zaufania do takich reklam na forum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to fajna opcja sporo różnych placowek w Gdańsku , co za różnica komu płacisz te 100 zl wazne , że mozesz korzystać ze współpracujących placówek zdrowia (teraz wiele jest takich ofert z różych TU)
Mi robi różnicę komu płacę. Lubię mieć zaufanie do firmy.

Takie łączone oferty wydają mi się przekombinowane - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Może się mylę ale wcale mi nie zależy na dostępie do niewiadomo ilu placówek. Wystarczy mi jedna w której będą specjaliści których potrzebuję.

Konkretnie interesuje mnie Swissmed. Ktoś ma/miał z nimi doświadczenia w ramach abonamentu?
ja byłam kiedyś w takim łączonym i to jest dużo lepsze, mi to zależało na swissmedzie i lux medzie. Ale to było od męża z pracy teraz juz nie mam oj, cieżko bez tego bo przyzwyczaiłam sie do wygód:) Jak ktoś cos poleci to poczytam chętnie.Bo generalnie bardzo drogie te prywatne są jak się orientowałam
Jestem właśnie w takiej samej sytuacji, miałam pakiet luxmedu od męża z pracy teraz zmienił pracę i skończyło się:(

Rozglądam się więc za inną możliwością.
> Jak ktoś cos poleci to poczytam chętnie

Wejdź na stronę, której adres podałem powyzej
Różnica jest taka, że kupując pakiet w Swissmedzie skazujesz się na współpracę tylko ze Swissmedem po ich cenach.
Kupując pakiet medyczny w firmie ubezpieczeniowej, masz większy wybór placówek medycznych (bo firma ubezpieczeniowa podpisuje umowy z wieloma placówkami) i masz niższe ceny (bo firma ubezpieczeniowa, jako "hurtowy" nabywca usługi, negocjuje jej cenę z partnerami medycznymi).
Dlaczego "skazuję się"?:) mi właśnie zależy na swissmedzie. Nie potrzebuję pakietu z dostępem do miliona placówek skoro i tak chcę do swissmedu chodzić.

Byłam na tej stronie, a gdzie jest objaśnienie skrótów CC,LX itd?
ah, zapomniałam dodać, że chcę kontynuować prowadzenie ciąży więc wszelkie okresy karencji odpadają.
> wszelkie okresy karencji odpadają.

W pakietach o których pisałem (XC i LM) nie ma karencji. Może Pani być w ciąży, podpisując umowę.
> Dlaczego "skazuję się"?:) mi właśnie zależy na swissmedzie. Nie potrzebuję pakietu z dostępem do miliona placówek skoro i tak chcę do swissmedu chodzić.

1. W pierwszym wpisie napisała Pani, że nie korzystała jeszcze z tego pakietu - skąd zatem taka determinacja?
A jeśli się okaże, że coś Pani tam nie pasuje, to co?
Będzie Pani szukała kolejnej placówki, żeby wykupić ICH pakiet?
2. Zalety dostępu do wielu placówek doceni Pani, będąc np. na wakacjach poza Trójmiastem
3. Skoro może Pani mieć dostęp do "tej jedynej" placówki na różne sposoby - to chyba sposób, w którym ma Pani większe możliwości jest lepszy? Czy może u mnie logika szwankuje?

> Byłam na tej stronie, a gdzie jest objaśnienie skrótów CC,LX itd?

Nie ma i nie będzie.
Firmy ubezpieczeniowe płacą mi (jako pośrednikowi) za sprzedaż ich produktów - a nie za ich reklamę. Dlatego sprzedaję a nie reklamuję.
Jeśłi jest Pani zainteresowana szczegółami - zapraszam na priv.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
"1. W pierwszym wpisie napisała Pani, że nie korzystała jeszcze z tego pakietu - skąd zatem taka determinacja?
A jeśli się okaże, że coś Pani tam nie pasuje, to co?"

Szukam info o swissmedzie ponieważ jest tam lekarz u którego chciałabym prowadzić ciążę. A jeśli nie będę zadowolona wypowiem umowę - czyli jak wszędzie taki urol wolnego rynku jak klient jest niezadowolony szuka kogoś innego

A jeśli nie spodoba mi się w pakiecie z dobrejpolisy to co? Czeka mnie bieganie i testowanie miliona placówek?

Przyglądałam się już swissmedowi i ich oferta mnie przekonuje natomiast nie widzę korzyści z ubezpieczenia w dobrejpolisie. Być może dlatego że nie znam szczegółów ale w tym momencie chciałabym poznać opinię innych pacjentek swissmedu zamiast szukać innego abonamentu.
Ja mam pakiet rozszerzony w Swissmedzie - korzystam z niego juz 3 lata-filia w Gdyni. Generalnie jestem zadowolona-szybkie terminy umawiania wizyt(internista 1-2 dni), specjalista - max 7 dni. Lekarze kompetentni - zawsze odpowiedza na wszystkie pytania, dobiora dobry lek-i nie najdrozszy w aptece i co najwazniejsze wylecza. Wszystkie badania sa robione na miejscu - USG, badania krwi, jedynie RTG robiony jest w pobliskiej przychodni spec.
Mialam prowadzona ciaze w Swissmedzie -i to naprawde polecam -mozna zawsze podejsc do lekarza w razie jakis watpliwosci. Niestety lepiej miec lekarza z polecenia - ja zdazylam juz sie naciac na poprzednim gin. Drugi wybrany przeze mnie za to okazal sie strzalem w 10tke.
Szkoda jedynie, ze pakiet nie obejmuje szkoly rodzenia i samego porodu w szpitalu.

Niestety wada Swissmedu jest:
-rotacja lekarzy
-czeste awarie syst. komputerowego
> Szukam info o swissmedzie ponieważ jest tam lekarz u którego chciałabym prowadzić ciążę.

No przecież będzie Pani miała dostęp do tego lekarza bez względu na to, czy kupi Pani pakiet bezpośrednio w Swissmedzie - czy w firmie ubezpieczeniowej, wspólpracującej ze Swissmedem. A poprzez firmę ubezpieczeniową jest znacząco (o ponad połowę) taniej - przy identycznym (na ile się zorientowałem) zakresie swiadczeń (dostęp do specjalistów i badań).

> A jeśli nie będę zadowolona wypowiem umowę - czyli jak wszędzie taki urol wolnego rynku jak klient jest niezadowolony szuka kogoś innego

Jasne. Tylko wówczas straci Pani kolejne dni na szukanie innej placówki i podpisywanie kolejnej umowy.
Mając ubezpieczenie - jednego dnia idzie Pani do Swissmedu, drugiego np. do Invicty - bez żadnych formalności (oprócz telefonu na infolinię celem umówienia wizyty).

> nie widzę korzyści z ubezpieczenia w dobrejpolisie

Dobra Polisa to nazwa mojego serwisu WWW. Nie jestem firmą ubezpieczeniową - nie ubezpiecza się Pani u mnie, tylko za moim pośrednictwem. Drugą stroną umowy jest firma ubezpieczeniowa, a nie ja.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sadyl doceniam zaangażowanie ale ja naprawdę nie chcę się ubezpieczać w takiej formie jak proponuje to dobrapolisa.

Magdalenka dzięki za info. Rozumiem, że korzystałaś z wizyt u różnych specjalistów nie tylko prowadzenie ciąży?

Jeśli możesz napisz mi proszę na priv u kogo prowadziłaś ciążę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Yooki, ale Sadyl proponuje ci, że dostaniesz Swissmed plus inne placówki, za kwotę o połowę niższą, to po co ty chcesz przepłacać, bo nie rozumiem?
image
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
> nie chcę się ubezpieczać w takiej formie jak proponuje to dobrapolisa

W pierwszym wpisie napisałaś:

> Jakiś pakiet na pewno wybiorę do prowadzenia ciąży ale może gdzieś jest lepszy?

Sądząc, że chcesz usłyszeć RÓZNE opinie - przedstawiłem Ci jedną z możliwości.

Trzeba było od razu napisać, że jesteś zdecydowana na 100% na zakup pakietu w Swissmedzie - i chcesz jedynie, aby inni potwierdzili, ze dokonałaś trafnego wyboru.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Takie moje dziwactwo:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Korzystalam z uslug: ginekologa, internisty, lek. medycyny pracy, okulisty, pediatry dla dziecka. Moj maz, ktory ma rowniez tam abonament i korzystal jeszcze z uslug: ortopedy.

Ciaze prowadzil mi dr Tomasz Raba - zloty czlowiek. Tutaj mozesz poczytac opinie o nim:
http://www.znanylekarz.pl/tomasz-raba/ginekolog/gdynia
szkoda jednazke, ze zwolnil sie na pocz. roku, bo napewno bym do niego chodzila dalej.

Polecam rowniez dr Stukan - do niego trafilam pod koniec ciazy-gdy mialam infekcje pecherza - jakoze nie znal historii ciazy zrobil komplet badan. Bardzo skrupulatny - na usg sprawdzil chyba wszystko co mozliwe rowniez przeprowadzil b. wnikliwy wywiad. Moze troche malomowny w trakcie badan-ale generalnie polecam. Dobrze rowniez, ze ma doadatkowa spec. z onkologii.
http://www.znanylekarz.pl/maciej-stukan/ginekolog/gdansk-gdynia
Sadyl mógłbyś napisać mi na meila ciacho@ny.pl więcej informacji na temat ubezpieczenia?
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
To ja jeszcze podpytam sadyl, czy ubezpieczenie na życie też oferujesz?
Sadyl ja też bym prosiła o oferte na @ agaell@wp.pl
pozostaje jeszcze opcja w banku bgz - jest pakiet zdrowotny za ok 60zł. Wykaz placówek jest na ich str. Ubezpieczenie jest w allianz i bez problemu można prosić o wizyty w swissmedzie. Sadyl - chyba że masz coś bardziej atrakcyjnego to czekam na ofertę jozia58@wp.pl
@Carolajna:

Oczywiście
@jozia:
> opcja w banku bgz - jest pakiet zdrowotny za ok 60zł

BYŁ
"Pakiet Zdrowotny dostępny jedynie dla Posiadaczy kont osobistych, którzy przystąpili do ubezpieczenia do 20 kwietnia 2012 r. włącznie."

vide: http://www.bgz.pl/dla_ciebie/ubezpieczenia/pakiet_zdrowotny_w_obsludze/pakiet_zdrowotny.html

Dużo banków ma w ramach konta ubezpieczenie zdrowotne i nawet tańsze - widywałem i za 30-40 zł. Jednak po bliższej analizie okazuje się, że jest to naprawdę podstawowa opieka zdrowotna i specjalistów jest może z 4-5. Badań też niewiele.
Oddając sprawiedliwosć - większości ludzi więcej nie potrzeba, bo prawie wcale nie chodzą do lekarzy. Tyle, że po co im wówczas taki pakiet - nawet tani?
Ja zupełnie świadomie "olałem" najprostsze i najtańsze pakiety i ich nie sprzedaję. Nie chcę sprzedawać ludziom zatkajdziury dla sumienia.

Swego czasu jedna z firm miała bardzo niezłe ubezpieczenie zdrowotne za 39 zł. Ale miała....i już nie ma. Trochę popłynęłi na tym ubezpieczeniu finansowo i się szybko z tego wycofali.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze jedna uwaga, sądzę, że istotna dla osób, które noszą sie z zamiarem wykupu abonamentu medycznego.

Zacznę od dygresji:
Nie mam obecnie wykupionego abonamentu medycznego. Miałem przez ok. roku jakieś 2-3 lata temu. Powodem, dla którego go wykupiłem było uświadomienie sobie faktu, ze przez poprzednie 20 lat u lekarzy (takich na NFZ) bywałem sporadycznie - i najwyższy czas (w końcu ma się te 4x lat) zrobić sobie jakiś gruntowny przegląd techniczny.
Przez okres trwania tego ubezpieczenie przebadałem sobie wszystko co możliwe (hipochondrykiem nie jestem :) łącznie z holterem RR, TK, RMI i zdiagnozowałem PORZĄDNIE wszystkie moje dolegliwości.
Po czym uznałem, że w zasadzie nic więcej z mojego ubezpieczenia nie wycisnę - bo już nie mam co wymyśleć :) - i dałem sobie spokój.
Korzystałem z LuxMedu (w zasadzie - LuxMedów, wszystkich trzech gdańskich) a badania, których LuxMed nie ma (np. RMI), kierowali na Polanki (w ramach mojego ubezpieczenia oczywiście).
Kiedyś sobie przeliczyłem koszty wszystkich moich badań i konsultacji specjalistycznych (bazując na cenniku LuxMedu) i wyszło mi, ze naciągnąłęm firmę ubezpieczeniową jakieś 10x więcej, niż zapłaciłem wszystkich składek.

I tu właśnie wracam do meritum mojego wpisu.
Spora część moich klientów (nie tylko moich - innych pośredników takze. Nie jestem "wyjątkowy") podchodzi do ubezpieczenia medycznego dokładnie tak jak ja (syndrom macho: "wykorzystać i porzucić" :).
Jest to niestety złą wiadomość dla rynku ubezpieczeń zdrowotnych - bo koszta Ubezpieczycieli będą rosły, co oznacza z czasem niechybne podnoszenie składek (pewnie po trochu, ale konsekwentnie).

Naprawdę dobry biznes firmy ubezpieczeniowe robią tylko na ubezpieczeniach dużych zakładów pracy - gdzie abonament zdrowotny jest bonusem nie obciążającym kieszeni pracownika - zatem nie ciśnienia na jego maksymalne wykorzystanie. Ale tu rynek jest nasycony i dużych firm nie przybywa.

Reasumując: jeśli ktoś się zastanawia, czy kupić abonament teraz, czy kiedyś, to moja sugestia brzmi: im prędzej tym lepiej (taniej).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Logika szwankuje! Ślepo i po ostatnim poście widać, że nawet agresywnie broni Pan łączonych pakietów. Sprzedaje Pan takie przekombinowane pakiety?
I tak, są przekombinowane. Ja korzystałam z takiego pakietu i byłam bardzo bardzo niezadowolona (pakiet z zakładu pracy).
1. trudno dodzwonić się na infolinie
2. infolinie była droższa od standardowego telefonu do wybranej placówki medycznej. W przekombinowanym pakiecie miałam infolinie 800 coś a dzwoniąc do pojedynczej placówki medycznej, dzwoniłam na stacjonarny. To ma znaczenie. Miałam miesiąc, gdzie umawiałam się do trzech różnych specjalistów i potem miałam ładny rachunek.
3. Po przekazaniu propozycji terminów musiałam czekać kilkanaście godzin, czasami dopiero po dwóch dniach oddzwaniali i informowali, czy lekarz jest dostępny w odpowiadającym mi terminie. Zdarzało się, że jak rejestrowałam się do dwóch specjalistów, to po dwóch dniach dostawałam telefon, iż zarejestrowali mnie do jednego specjalisty, a do drugiego jeszcze nie udało im się. Jak dzwoniłam dwa dni później, to była wielka panika, bo zupełnie o tym zapomnieli.
4. I co najważniejsze, chodząc do jednej placówki, mam tam uzupełnioną kartę pacjenta i lekarz wie, co było miesiąc, pół roku, rok temu. A to jest bardzo istotne.
Nie polecam przekombinowanych pakietów ubezpieczeniowych. Denerwująca obsługa i koniec końców, trzeba by jeździć z własną teczką z wpisami do różnych lekarzy z różnych placówek, żeby kolejny lekarz wiedział jaka jest historia pacjenta.
Pozdrawiam.
Ja mam pakiet vision silver w inter polska i sobie chwale, w zwiazku z chorobą przewlekłą płace 220zł, normalnie jest 200, jest i luxmed i swissmed i endomed który akurat mnie interesuje, nie trzeba dzwonic na zadną infolinie, tylko umawiasz sie w placówce.
Sadyl a wyślij mi jakieś info dotyczące takiej polisy na życie. Mój mail: bzyczek20@wp.pl
Nie wiem, co miałaś w pracy, zatem trudno mi się do Twoich słów ustosunkować.

> 1. trudno dodzwonić się na infolinie

NIGDY nie miałem z tym problemów. Za każdym razem (a dzwonię o najróżniejszych porach, nawet w nocy), dodzwaniam się za pierwszym razem.

> 2. infolinie była droższa od standardowego telefonu

O ile wiem, numery na 801 (a takie numery ma chyba większosć infolinii) kosztuje ze stacjonarnego 1 (słownie jeden) impuls, bez względu na długość połączenia. Nie mam natomiast pojecia, ile kosztuje z komórki. Nigdy mnie to nie interesowało.
Nigdy też nie spotkałem się z podobnym zarzutem ze strony moich Klientów.

> 3. Po przekazaniu propozycji terminów musiałam czekać kilkanaście godzin, czasami dopiero po dwóch dniach oddzwaniali i informowali, czy lekarz jest dostępny w odpowiadającym mi terminie.

Rzeczywiście, dziwna procedura.
Kiedy ja, lub moi klienci dzwonią na infolinię, to umawiają się albo do pierwszego lepszego lekarza, albo do pierwszego lepszego w danej placówce, albo do konkretnego. W każdym przypadku natychmiast jest informacja, kiedy jest najbliższy wolny termin.

> 4. I co najważniejsze, chodząc do jednej placówki, mam tam uzupełnioną kartę pacjenta i lekarz wie, co było miesiąc, pół roku, rok temu. A to jest bardzo istotne.

No przeciez nikt Ci nie zabroni chodzić do tego samego lekarza w tej samej placówce. TO, że możesz skorzystać z wielu innych lekarzy czy placówek - nie oznacza, że musisz.
Poza tym - dokumentacja medyczna jest Twoja własnością. Zawsze możesz ją zabrać z jednej placówki do drugiej.
A praktycznie wszystkie wyniki badań i tak dostajesz do ręki (w formie papierowej lub np. na CD). Kopie tych wyników są oczywiście w systemie placówki i nie musisz ich mieć przy sobie, aby iść do innego specjalisty w danej placówce.

> Logika szwankuje!

A konkretnie gdzie?

> Ślepo i po ostatnim poście widać, że nawet agresywnie broni Pan łączonych pakietów.

Nie bardzo rozumiem pojęcie "ŁĄCZONYCH" pakietów. Łączonych z czym?
I gdzie widzisz w moich postach agresję?

> Sprzedaje Pan takie przekombinowane pakiety?

Żyję ze sprzedaży ubezpieczeń. Także zdrowotnych, choć jest to finansowy margines mojej pracy.
Nie rozumiem jednak co tu jest "przekombinowane"?
Pakiety są proste jak budowa cepa - za określoną składkę dostaje się dokładnie to, co jest w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia. Ni mniej ni więcej.
@Pat89

Pakiety Vision z Inter Polska są rewelacyjne - ale relatywnie dosyć drogie. Też je sprzedaję, choć bardzo sporadycznie.
Większość moich Klientów woli zapłacić o połowę mniej, niż za Vision, godząc się z tym, że jak będą musieli kiedyś tam zrobić jakieś badanie, którego moje "standardowe" (tzn. te, które są na moim www) pakiety nie obejmują, to zrobią je prywatnie i oczywiście za to zapłacą w własnej kieszeni. I tak im się to opłaci bardziej, niż dużo droższe Vision, z którego pełnych możliwości być może nigdy nie skorzystają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ogolnie pakiety są fajne ale trzeba też wspomnieć o karencjach np na ciąże, na dentyste (u mnie 8 miesięcy) więc ciężko je wykorzystac w pełni, ja wiziełam vision bo zależało mi na endomedzie bo mam tam i endokrynologa i gina, pociągne przez 2 lata umowe, bo chcemy się starać o 2 dziecko a poźniej też podziękuje. Jak sobie tak przekalkulowałam to mnie w ten sposób wyjdzie taniej, nawet za 220zł miesięcznie.
sadyl ale sie gimnastykujesz, napisz wprost ze masz prowizje od umowy i tyle.
:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
To wiadomo że ma, w końcu to jego praca, aczkolwiek nie można powiedzieć ze te pakiety są złe. Są tak samo dobre jak inne, to czemu ma ich nie polecać?
> napisz wprost ze masz prowizje od umowy

Chyba czytasz trochę "po łebkach". Dwa dni wcześniej napisałem:
"Żyję ze sprzedaży ubezpieczeń. Także zdrowotnych, choć jest to finansowy margines mojej pracy."

A Ty pracujesz za darmo?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Weszłam na ten wątek, bo również interesuje mnie pakiet w Swissmedzie, myślałam, że się czegos dowiem, tymczasem jeden rzeczowy komentarz i kilkadziesiąt postów dyskutowania o umowach, które nie byly przedmiotem pytania...

Jeśli ktoś korzystał z pakietu w SWISSMEDZIE, przyłączam się do pytania autorki wątku, ponieważ też sie nad nim zastanawiam.
Magda, jak widzisz odpowiedź na moje pytanie uzyskałam od jednej osoby. Pytałam też znajomych i ogólnie z poziomu obsługi, dostępności lekarzy wszyscy byli zadowoleni. Nie spotkałam się z ani jedną złą opinią.

Co do samych lekarzy za minus uważam bardzo dużą rotację. Chodzi mi o ginekologów. Rozważałam ten pakiet z uwagi na konkretnego lekarza ale okazuje się, że nie współpracuje już ze Swissmedem.

Ostatecznie zdecydowałam się na kontynuację pakietu w LuxMedzie.
@Yooki:

> odpowiedź na moje pytanie uzyskałam od jednej osoby

Troszke to nielogiczne:
Na początku pytasz o pakiet Swissmedowy a może jakiś inny, bo się zastanawiasz, co wybrać. Potem twardo obstajesz, że tylko Swissmed - i nic innego Cię nie interesueje. Po czym informujesz, ze lekarz, który Cię interesował, nie pracuje już w Swissmedzie.

Zapewne pracuje w innej placówce - ale odrzucałaś inne placówki, jako Ci niepotrzebne - bo Ty chciałaś tylko Swissmed :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
i jeszcze:

> Ostatecznie zdecydowałam się na kontynuację pakietu w LuxMedzie.

a wcześniej:

> Jestem właśnie w takiej samej sytuacji, miałam pakiet luxmedu od męża z pracy teraz zmienił pracę i skończyło się:(

To sie w skończyło, czy nie?
Tak pakiet który miałam jest na "końcówce" więc zaczęłam rozglądać się za innym. Jak napisałam na samym początku zainteresował mnie Swissmed z uwagi na cenę i przede wszystkim na lekarza.

Nie interesowały mnie od początku cuda na kiju które proponujesz co też napisałam wcześniej.

"Na początku pytasz o pakiet Swissmedowy a może jakiś inny, bo się zastanawiasz, co wybrać."
Dokładnie tak, na początku nie byłam do końca zdecydowana.

"Potem twardo obstajesz, że tylko Swissmed - i nic innego Cię nie interesueje." To też prawda z czasem coraz bardziej skłaniałam się do Swissmedu.

"Po czym informujesz, ze lekarz, który Cię interesował, nie pracuje już w Swissmedzie.
Zapewne pracuje w innej placówce - ale odrzucałaś inne placówki, jako Ci niepotrzebne - bo Ty chciałaś tylko Swissmed :)"

Pewnie pracuje ale lekarz o którym mowa był jednym z czynników którymi się kierowałam. Nie opisywałam wszystkich moich potrzeb szczegółowo min dlatego żeby nie otwierać Ci drogi do prezentowania swojej oferty. Interesowały mnie opinie "żywych pacjentów". Na forum otrzymałam niewiele opinii ale na szczęście nie jest to moje jedyne źródło informacji.

Po rozważeniu całości postanowiłam zostać w LuxMedzie niezależnie od tego co Sadyl o tym myśli:P
Nie rozumiem tylko po co zadajesz takie pytanie na forum, ja nie obchodzi Cię co inni o tym myślą. Moim zdaniem też jest to bez sensu płacić za sam luxmed albo sam swissmed np. 200zł jak w tej cenie np. w inter polska masz i luxmed i swissmed, i endomed i inne, do tego zwrot 70zł w placówkach niekontraktowanych za wizyte u lakarza i za większość badań. To jest dla mnie po prostu bez sensu i nie mogę jakoś zrozumieć po co ktokolwiek miałby się przy tym upierać, no ale jak widać można.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wiem skąd wniosek że nie obchodzi mnie co inni myślą. Zadałam pytanie by poznać zdanie innych w temacie który mnie interesował.

A dlaczego dokonałam takiego nie innego wyboru to wybacz Patrycja ale wyłącznie moja sprawa. Nie muszą się nikomu tłumaczyć ze swoich decyzji.

Masz prawo mnie nie rozumieć i się ze mną nie zgadzać ale nie masz prawa mnie oceniać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja Cię nie oceniam, napisałam że dla mnie jest to dziwne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam!
Zainteresował mnie abonament na pakiet podstawowy w swissie.
Czy orientujecie się........

Jak często w ramach pakietu przysługuje wizyta u ginekologa?
Na jaki czas podpisuje się umowę?

Jestem w ciąży i chciałabym jeszcze wiedzieć czy jest jakiś okres karencji?
Obawiam się że teraz jest wszędzie karencja, ja w swoim pakiecie mam 8 miesięcy (INTER POLSKA) i to chyba wszędzie tak mniej więcej. Chyba że sadyl może mieć jakieś bez karancji, odezwij się do niego bo w swissmedzie na 99,9% jest karencja.
Aha i umowa jest na rok, chyba wszędzie. Jak nie zerwiesz to się przedłuża automatycznie na kolejny rok.
o ile się orientuję w Swissmedzie nie ma karencji, korzystać można od razu po podpisaniu umowy. Umowa na rok, tak jak napisałaś. bez limitu wizyt.
a czy z tymi badaniami w pakiecie to jest tak że sobie można w każdej chwili pójść i zrobić cały zestaw tych badań czy jednak potrzebne jest skierowanie od lekarza który uzna że badanie jest potrzebne?

Bo jak mam płacić co miesiąc stówę lub dwie to chciałbym przebadać się profilaktycznie po całości i wykorzystać wszystko co jest możliwe w pakiecie a nie tylko to co konieczne.
Musisz mieć skierowanie ale żaden lekarz nie odmówił mi skierowania na określone badanie raczej dają chętnie bez żadnego marudzenia
Jeżeli chodzi o wizyty u specjalistów to nie musisz miec skierowania ,natomiast jeżeli chodzi o badania labolatoryjne i t.p. to musisz mieć skierowania od specjalistów lub internisty który uzna ,że takie badanie jest ci potrzebne.No chyba ,że masz jakiś specjalny pakiet .
Sayl, czy jeszcze zajmujesz się ubezpieczeniami/polisami??
"Sadyl" miało być ;)
jasne
> można w każdej chwili pójść i zrobić cały zestaw tych badań

Jak juz kilkukrotnie tłumaczyłem na forum: nie mozna.
Wszelkie badania, od najprostszych, po najbardziej skomplikowane (a zatem i drogie) są wykonywane wyłącznie na zlecenie lekarza w ramach abonamentu.
Tyle że, w przeciwieństwie do lekarzy NFZ-owych, lekarze "abonamentowi" zlecenia takich badań dają bez najmniejszego problemu. A często nawet na "widzimisię" pacjenta (sam miałem taką sytuację, kiedy poprosiłem o badanie krwi pod kątem jej grupy - badanie zupełnie nieuzasadnione medycznie).
Dlaczego? To banalnie proste - za każde badanie placówka dostaje konkretne pieniądze z firmy ubezpieczeniowej.
I w tym również jest przewaga ubezpieczenia zdrowotnego nad abonamentem w konkretnej placówce medycznej. W przypadku abonamentu, nikt z zewnątrz nie płaci za badania - czyli siłą rzeczy, placówki nię są tak skore do robienia badań.

Z drugiej strony - w grę wchodzi również odpowiedzialność lekarzy i raczej nie będą zlecać badań w jakimś stopniu inwazyjnych na podstawie li tylko zachcianki pacjenta.
I też przykład z autopsji: robiłem sobie dosyć dokładną diagnostykę kręgosłupa. I wkurzyłem się, kiedy lekarz co 2 tyg zlecał badania RTG któregoś jego odcinka.
Zrobiłem awanturę - czemu nie zrobią wszystkiego za jednym zamachem? Po co marnuja mój czas na ileś wizyt?
Zgasił mnie krótko: "Chcesz Pan świecić po nocy?"
sadyl - napisz mi proszę na maila szczegóły oferty pakietu zdrowotnego - weszłam na stronę, którą podałeś, ale nie za bardzo orientuję się w tych wszystkich skrótach!
Z końcem maja kończy mi się pakiet w enel Medzie i szukam czegoś, czym mogłabym go zastąpić - niestety tym razem indywidualnie, a nie z pracy :-(
martunia33@wp.pl
image
WITAM, zapraszam do zapoznania się z ofertą: http://www.oferta.om....pl/monikawinke.
Oferujemy pakiet usług medycznych, dzięki któremu pozbędziesz się stresów związanych z pójściem do lekarza- czekania w kolejkach i dodatkowych kosztów.
Poświęć chwilę, wejdź w link i sprawdź, to nic Cię nie kosztuje, a możesz się przekonać, że naprawdę warto.
Pozdrawiam
Marpil,

a nie ejstes zadowolona z Enel Medu?

ja mam pakiet rodzinny w Medica Polska, ale z dzieciakami i tak bardzo duzo jezdze do Enel Medu, mimo ze z gdyni, maja swietnych specjalistow, i jak sobie podsumowalam to oplacaloby mi sie anwet indywidualnie wykupic pakiet w Enel Medzie, ale maz krzywo patrzy ze tyle kasy.
image image
Byłam zadowolona jak płaciła mi firma - jeśli chodzi o pakiety indywidualne, to jakoś nie znalazłam nic :-( może źle szukałam :-( Poza tym wolałabym mieć dostęp do kilku różnych placówek - najbliżej mam bowiem Swissmed :-)
image
Link nie działa!
image
Wiam Sadyl

Czy nadal pan ma w swojej ofercie ubezpieczenia medyczne? W jakiej firmie so te najbardziej optymalne?
jestem zainteresowana takim ubezpieczeniem, ale ne moge nic rozszyfrować z pana www!
@agas:
> Czy nadal pan ma..

Na Forum obowiązuje formuła "Ty" :)
Poszło info na priv.

@marpil:

Do Ciebie też poszło info, choć z drobnym (dwumiesięcznym) poślizgiem :]

A gdyby ktoś kiedyś jeszcze odgrzebał ten wątek i chciał się ze mną skontaktować, to prościej będzie skorzystać z formularza na mojej stronie: http://dobra-polisa.pomorskie.pl/kontakt lub po prostu zadzwonić :D

Zobacz https://kancelaria-domena.pl/co-oferuja-pakiety-ubezpieczen-lekarskich-oc/ dla mnie to dobra decyzja.
Proszę o info na priv
renatazoc@gmail.com
Dobre pakiety oferowane są na zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne. Zarówno dla firm jak i osób prywatnych. Jeśli ktoś szuka dal siebie takiego pakietu, warto zapoznać się z ich ofertą.

Zerknij na nowe pakiety enel med z terminami na już i to gwarantowanymi https://pakietymedyczne.enel.pl/prywatna-opieka-medyczna/?utm_source=_forum&utm_medium=post_buzz&utm_campaign=prywatne_pakiety

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kuchnia (40 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry