Widok

internet stacjonarny w Baninie

Witam,
jako, że w niedalekiej przyszłości zamieszkam w Baninie zależy mi na możliwości podłączenia się do internetu stacjonarnego bez limitu pobierania danych i gwarantowaną prędkością. Niestety odkryłam, że na chwilę obecną nie ma takiej możliwości.
Jako, że pracuję w firmie Orange dopytałam o możliwość inwestycji w Baninie.
Jednak, żeby takowa inwestycja mogła powstać potrzebuję wykazać, że jest zainteresowanie usługą.
Podkreślam słowo ZAINTERESOWANIE, a nie deklaracja.
Szukam osób zainteresowanych korzystaniem z usług internetu stacjonarnego w Baninie. Na początek z osiedla Rodzinnego i Familijnego.
Kabel jaki będzie mógł zostać doprowadzony do naszych domów daje możliwość korzystania zarówno z internetu, jak i telewizji i telefonu. Przewidywalny przesył danych do 20Mb/s.
Jeśli ktoś z Państwa jest zainteresowany proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.
Najwyższa pora wyciągnać Banino z internetowego dołka :)
tel do mnie 503 175 132
@ izabela.szczepanska@orange.com

Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie chcę narzekać jak to na banińskim forum jest w zwyczaju ale dopytam coś: w orange dalej jest tak, że żeby mieć internet trzeba płacić abonament za telefon? Zawsze tak było, jeszcze 2 lata temu jak się dowiadywałem na temat internetu do firmy, że zawsze trzeba płacić te 30 czy 35zł za linię + dopiero cena internetu co często podwajało miesięczne koszty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko nie orange. . dokładnie trzeba płacić za potrzymanie linii :)

ja mam internet za 35 zł do 30 mb/s i wszystko pięknie działa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jaki masz limit transferu? :)
Nie pytałam kto nie chce i co mu przeszkadza :)
Niekoniecznie. Jeśli jednak chodzi o szczegóły oferty polecam kontakt z infolinią, salonem lub www.
Nie zajmuję się ofertą, niemniej zanim oddamy inwestycję minie conajmniej 9 mcy a oferta się zmienia. Wszystko zależy od tego na co i na ile pozwala telekomom regulator :) taki twór, dzięki ktoremu np. jakiś czas temu musieliśmy podtrzymywać łącze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bez urazy ale oferta lokalnych dostawców jest znacznie lepsza. Nie jest tutaj problemem operator, a brak infrastruktury. Więc czy ta propozycja jest związana z budową nowej sieci??
Czy raczej dalsze oczekiwanie cudu na starej centrali?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mówimy o nowej inwestycji i tylko wyrażeniu zainteresowania.
Nie chcę wchodzić w dyskusję o cenach i ofercie innych operatorów. Dobrze widzicie po podpisie i @, że pracuję w Orange, więc czego bym nie napisała zostanie poczytane jako chwalenie swojego.
Mnie zależy na podłączeniu się do sieci kablowej, znam, używam od lat i nie wyobrażam sobie inaczej. A biorąc pod uwagę, że jestem internetowym manikiem brak kabla na moim osiedlu w Baninie był jedynym znakiem zapytania, czy chcę tu mieszkać ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Volta ma 5x szybszy transfer za te same $$ co oragne. Limitu nie ma i jest to oparte na swiatlowodzie.
Poco przeplacac w oragne z kiepska obsluga ? Ja chce oddac wlasnie taki internet kablowy i nr tel. Jak ktos zainteresowany zapraszam
Problem internetu stacjonarnego w Baninie nie jest spowodowany
brakiem okablowania. Centrala telefoniczna jest "wysycona" jak nie oficjalnie stwierdził jeden z serwisantów. Czyli wydolność centrali
dawno temu została osiągnięta a nawet przekroczona. W godzinach
szczytu skandalicznie niskie transfery danych. Nie ma znaczenia czy
operator nazywa się Orange, Netia albo inny Dialog.
Bez modernizacji centrali nic się nie zmieni. Przeprowadziłem wiele rozmów z operatorem większościowym. Wniosek jest jeden.
Wymiana lub modernizacja centrali nie leży w interesie strategii firmy.
Basta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
iśka chciala zaistniec, normalne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie, iska nie ma potrzeby zaistnienia na forum :) spełnia się gdzie indziej, mając odwagę podpisać się imieniem i nazwiskiem :)
Jedni wolą siedzieć i narzekać, inni coś zrobić dla innych i siebie :) bez działań nie zmodernizujemy ani centrali, ani nie okablujemy Banina.
Na chwilę obecną mamy już 32 zgłoszenia w ciągu 12h, dla mnie bomba, a lejacym jad nienawiści pozostaje współczuć.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Izo,

Mam linię TP od ponad 5-ciu lat w Baninie.
W ciągu tych 5 lat pojawiło się w Baninie lepsze wyjście na świat (wbrew temu co pisze ktoś powyżej nie ma od kilku lat problemów z prędkościami wieczorami).
Pojawiły się też porty VDSL w centrali, jednak z uwagi na odległości, długość i jakość kabli większość klientów Orange ma transfery w okolicach 10mbit i ADSL2+ a VDSL się nawet nie synchronizuje.
Kilka lat temu Orange zbierał chętnych na skracanie pętli tak abyśmy wszyscy mogli mieć VDSL 40-80mbit+ Jednak z jakiegoś powodu odstąpiono od realizacji.

Chętnie bym zamówił lepsze łącze od Orange 80mbit VDSL lub FTTH 300mbit (supernova). Podejrzewam, że takich jak ja znalazłoby się więcej. Ale póki co czekam podobnie jak inni na koniec umowy i korzystam z innych (tańszych i lepszych) opcji.
jeśli Orange chce pozyskać klientów to niech zainwestują i zrobią sieć a potem dobrą oferta pozyskają klientów. teraz jest taki wybór dostawców, że należy wyjść przed konkurencję aby pozyskać klienta. Orange jest jeszcze na etapie ery monopolisty ( TPSA) tylko nazwa się zmieniła
poniżej internet radiowy- też kiedyś obawiałem się internetu po radiu le teraz internet radiowy działa bardzo dobrze to nie to co 10 lat temu

image
a iśka tylko chciala zrobic nam dobrze..... nie poddawaj sie. jestesmy z tobą. parafianie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój ty smutku
Możesz powiedzieć skąd masz internet? Ja mam JMT i na prawdę mam już dość. Da się normalnie korzystać tylko o porannych porach. Szukam czegoś innego.

pzdr
amelek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Michał,
Amelek ma dostępną ofertę na 20 Mb/s? Jaki koszt łącza? Od kiedy jest taka oferta?
do 30 mb/s nie wiem zadzwoń do niech i si e dowiedz co i jak. ja płace ok cos ok 35 zł
Witam,

Pani Izo jaki jest sens wchodzenia do Banina z miedzią?
Nie można od razu FTTH?
Jeśli realizować inwestycję to porządne -przyszłościowe :)

Pozdrawiam

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry