Widok

firma ALCO- uwaga

Chcialam przestrzec wszystkich, ktorzy mileliby zamiar odpowiedziec na ogloszenie o pracy na stonach trojmiasta pod linkiem: http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/ogloszenia.phtml?id_kat=41
2 lata temu pracowalam dla tych ludzi jako ankieter, wszystko bylo piekne, obiecywali grube peniadze, choc ja chcialm dorobic troche na wakacje. Gdy po miesiacu pracy przyszlam do nich po wyplate, nie dosc ze potraktowali mnie jak calkiem obca osobe i nie chcieli wpuscic do swojej firmy, to jeszcze zaplacili mi 65 zlotych, oznajmiajac wpsanialomyslnie, ze reszy nei trzeba (po miesiacu pracy wyliczyli mi jakeis 64 zlote do zpalacenia) Wyszlam neizle wkurzona, tym bardziej ze nagle moja szefowa musiala i pilnie gdzies isc i nawet nikt nie mial dla mnei czasu, bo wszysty byli wyjatkowo zajeci i potraktowali mnei jak intruza. To tez troche moja wina, ze tak szybko sie poddalam i nie probowalam odzyskac zarobionych przeze mnie pieniedzy, ale zaraz nastepnego dnia wyjezdzalam na caly miesiac na wakacje, no i rozeszlo sie po kosciach.
W kadym razie przestrezgam wszystkich przed ta "wspaniala firma". Gdybym ja 2 lata temu posluchala tych przestrog ( a przestrzegano mnie, nawet osoby, ktore zaczepialam na ulicy, by przeprowadzic z nimi ankiety) na pewno oszczedzilabym sobie wiele nerwow i rozczarowan.
I tyle,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie z ciekawości szukałam info czy ta firma jeszcze funkcjonuje. "Pracowałam" tam dobre 5 lat temu. Wytrzymałam niecałe dwa tygodnie. Było dokładnie tak jak pisał drewniak. Stówa kaucji i lipne szkolenie. Wydzwanialiśmy po ludziach z "bazy danych" (czyt. książka telefoniczna) z ankietami. Siedziało się w piwnicy w biurze i co jakiś czas ktoś do nas schodził. Miejsce nie było wcale takie złe. Pamiętam jednak, że ten starszy facet potrafił być bardzo nieprzyjemny i czasem na nas bluzgał. W pracy wciąż się mówiło o tej umowie o pracę. Były osoby, dla których miało to być źródło utrzymania, ale problem w tym, że nawet grosza tam nie zarobiłam. Odeszłam jak tylko udało mi się zdobyć podpis na tym kwitku szkoleniowym, bo bałam się, że pociągną mnie do odpowiedzialności i będę musiała opłacić koszty szkolenia. Reszta z moich współpracowników też potem odeszła. Chcieli iść z tym do Inspekcji Pracy, ale nie wiem jak to się w końcu skończyło.

Do dziś chce mi się śmiać, że dałam się w to wrobić. Ale tak czy inaczej, czegoś się tam nauczyłam. Trochę z telemarketingu i tego, żeby zawsze dokładnie czytać umowy zanim cokolwiek podpiszę. Szkoda mi ludzi, którzy siedzieli tam po kilka miesięcy i stracili tyle czasu nic nie zarabiając.
Czy chodzi o tę firmę z Redłowa ? Badania marketingowe itp ?
Też miałem małą przygodę ;) Rekrutacja była chyba o 16.
Oczywiście wykazałem się czymś wyjątkowym i przeszedłem do 2 etapu...
Następnego dnia miał być dzień próbny (jeszcze wogóle nie wiedziałem na czym to ma polegać) .
Pojechaliśmy (kilka osób i Karolina bodajże która się nami opiekowała przeprowadzła szkolenie itp ) SKM do Wejherowa . Było rano więc zachciało się jej śniadania zajdła tyle co rosły mężczyzna na obiad, ale nie o tym. Później poszliśmy na parking przed UM i biedronkę i wciskaliśmy ludziom perfumy ... oczywiście super gadka była gotowa ... MASAKRA !
Po godzinie stwierdziłem że mam to w .... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
WYZYSKTO MAŁO GRABIEZ BIEDNYCH EMRYTÓW ONI NIE MA SUMIENIA BÓG GO UKARZE
PANI NAZYWA TYCH PANÓW DELIKATNIE TO ZMORY KRWOPIJCY NA NAIWN BUDUĄ GRUB DLA SIEBIE PAN BUG ICH NIEDŁUGO ZABIERZE BO NIE WYTRZYMA I NIE GODNOSCI JUZ NIE DŁUGO IM PAN POKAZE AKOPKLIKSE AMEN PAN MILOSIERDZA NASZ OCHRONI PRZED NIE UTCIWYM JA DAJE NAMSZE ABY TO SIE SPEŁNILO
widze ze pan jest niedawnym oszukanym kontakt prosze szybko
oszukany przez alco
mie okradli sądze się do dzis
JA MIAŁEM OKAZIE I DAŁEM NACIĄGNĄCN NA 2800 ZŁ SĄDZE SIĘ Z ALKO SĄDY SPRAWY ODRZUCAJ . ON ALCO WNIESLI DO SĄDU O ZAPŁATE ZA UMOWE KTÓRA ZERWAŁEM SĄD PO PARU SPRAWACH ORZEK ICH RACIE I TERAZ SZUKAM POKRZYWDONY DO WSPÓLEGO OSKARZENIA DO SĄDU NAJWYSZEGO
TAK PRÓBUJĘ OD TRZECH LAT SPRZEDAŻ WLASNOŚĆ TYGODNIA WCZASOEEGO.
BRAK MOŻLIWOŚCI KONTAKTU Z FIRMA ALCO (POD ADRESEM W GDYNI JEST PREDSZKOLE). LISTY POLECONE Z POTWIERDZENIEM ODBIORU WRACAJĄ.
MIMO POBRANIA SPOREJ OPLATY NIKT Z ALCO NIE INFORMUJE O STANIE SPRZEDAŻY.
UWAGA NA TREŚĆ UMOWY SPRZEDAŻY.
NIE GODZIĆ SIĘ NA MOŻLIWOŚĆ WYSYLANIA EWENT. NABYWCY NA DARMOWY TYDZIEŃ TZW. POWITALNY BEZ ZGODY SPRZEDAJĄCEGO( WLAŚCICIELA TYGODNIA).
DO UMOWY WPISAĆ MAX TERMIN SPRZEDAZY PO KTÓRYM ( JESLI BRAK SPRZEDAZY ) ZWROT WPLATY BEZ JAKILKOLWIEK KOSZTÓW.
WPISAĆ DO UMOWY OBOWIĄZEK INFORMOWANIA O STANIE SPREDAŻY CO N.P. 3 MIESIĄCE POD RYGOREM ODSTĄPIENIA OD UMOWY ( PRZY ZWROCIE WPLATY BEZ JAKICHKOLWIEK OPLAT ).
RADZĘ Z UMOWĄ UDAC SIĘ DO PRAWNKIKA.MACIE PAŃSTWO DO CZYNIENIA Z WIELKIMI, DOBRZE USTOSUNKOWANYMI ,CAWANIAKAMI
JA PRÓBOWAŁEM I PODPISAŁEM UMOWE GDY ZORIENTOWAŁEM ZE FIRMA ALKO TO OSZUSCI ZERWAŁEM UMOWE A ON ZĄDAJOM ZAPŁATY ZA TO ZE NIE SPRZEDALI 2600 ZŁ TERAS TYLKO SĄDY I PROBLEMY
czy ktoś z was sprzedawał w tej firmie swoją własność wczasową???
prosze o infoo
Jezeli pozew byl napisany tak jak ten post to sie nie dziwie, ze go udrzucono. Co sie dzieje z ortografia u ludzi???

Taki post nie swiadczy za dobrze o nas - oszukanych przez Alco.
Bardzo prosze popraw, jesli mozesz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
uwaga oszust malaga znimy dawno zerwała umowe duzo przekretów oszukany
to nie tylko złodieje chamy a podejrzewam mafia straciłem peniądze nerwy firma alco skorópowane sądy w gdyny pozew sądowy trzy razy odalony za blache błędy praw konsumenta nie respektuią do sądu podają ododatkowe nie nalezne zerwane umowy prawnie wymuwione uwaga na firme alco tonie oszusci to spóla braci kombinatorow i na ciongaczy wypowiwc pana kowalskiego tu na forum osobiscie go ostrzegałem onaciongaciach braci lipskich ale tego pana stac natakie wygurowane ceny zsufitów wzięte ostrzega 100 krotnie przed alco firma tylko dla na iwnych j a zostalem oszukany na duzom sume wstyd mi tu okreslac ale w sądzi i winej prokoratuze niz gdynia nie będe pisał oskarzen tagze w sądzie gdyni oszukani cierpi emeryt pokrzywdzony
Szanowny Panie Marku

Dzis przeczytalem Dziennik Baltycki, w ktorym stronie 11 wypowiada sie Pan zupelnie inaczej. Czy to czas zmienil Pana zdanie, czy to co zostalo tutaj napisane to nie Panskie dzielo? Bardzo jestes ciekaw prawdy. Z drugiej strony bardzo mnie to cieszy, ze ktos w koncu zdecydowal sie zawalczyc z tymi oszustami. Ja stracilem tylko 2tyg czasu i 100 zl, nie liczac paliwa na dojazdy do tej firmy, wiec odpuscilem sobie, zwazywszy, ze nie chcialem miec nic wiecej wspolnego z firma Alco i jej wlascicielami bracmi Lipińskimi.
odzywajcie się tutaj....podając namiary....kontakt.....sprawa ważna!
Przekonałem się na własnej skórze, że ALCO to nieuczciwi ludzie...
wyjątkowo nieuczciwi!!!
proszę o kontakt ze mną wszystkie osoby pokrzywdzone przez tą firmę...
nie no ciesze sie. szkoda, ze wtedy nie czytalam wiadomosci o pracodawcach jak szukalam pracy,,, teraz znowu szukam, ale juz czytam... no i generalnie nie napawa to optymizmem...
Nie ma sie co przejmowac, Adam Lipinski znany jest z tego, ze probuje swoje kompleksy leczyc w ten sposob. Na twoim miejscu cieszyl bym sie, ze nie nawiazalas z nimi wspolpracy.
moja przygoda z alco wyglądała tak:

Asystenta managera do spraw sprzedaży

Idę, chociaż myślę, że to telemarketing.
Firma w budynku mieszkalnym. Hmmm dziwne…
Standardowa rozmowa – Pani wady, pani zalety, co pani umie, jaka pani jest. Odpowiadam pewnie i stanowczo. Odezwiemy się w poniedziałek.
Tego samego dnia dostaję maila – proszę przyjść w poniedziałek w sprawie szczegółów i warunków. Wysyłam maila: Czy coś mam przygotować, przynieść?”
Dostaję odpowiedź: Prosze zabrać ze sobą dowód osobisty, miły uśmiech i dobre chęci.

Ohohoho chyba mnie chcą przyjąć.

26 września – CD.

„Pewnie się pani zorientowała, ze jesteśmy na panią zdecydowani. Co prawda była jeszcze jedna pani, ale jak powiedziała, że jej dziś nie pasuje, to od razu z niej zrezygnowaliśmy.”
Szczerze mówiąc to mi też nie bardzo pasował termin, bo tak jak panu już mówiłam, do końca tego tygodnia jeszcze pracuję…
„Ahh a ja myślałem, że już dziś zacznie pani pracować. To w takim razie powiem pani o warunkach. Trzeba stworzyć bazę klientów i wysyłać do nich maile, popularny spam. Potem zadzwonić i spytać się czy go dostali, czy się z nim zapoznali i zaprosic ich na rozmowę do nas. Sprzedajemy im bezpłatny voucher. Koszty manipulacyjne to 150 euro i od tego ma pani prowizje. Jeśli przedłużą umowę, wtedy również dostaje pani prowizję. Podstawa to minimum państwowe. Ale prowizje Są bardzo duże.
Proszę pana, proszę mi się pozwolić zastanowić nad ta praca dobrze?
Dobrze. Proszę wysłać do mnie maila z odpowiedzią.
Ma drugi dzień wysyłam maila: „Przepraszam bardzo, ale nie podejmę się pracy w Państwa firmie.”
Po chwili dostaje odpowiedź:
Nie ma za co przepraszać, po wczorajszej rozmowie i tak stwierdziłem, że się Pani nie nadaje.
Aż mi słów brak…
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

do góry