Widok

mój kotek ma strzelającą sierść

Czy ktoś z Was wie co można zrobić kiedy kot się elektryzuje?
strzela iskrami z uszu przy głaskaniu, w nocy nieraz słychać trzaski i rozbłyski jak się tarza po fotelu. Staram się nawilżać powietrze rozwieszając mokre ręczniki na noc ale to niewiele pomaga. Myślę że to ma związek nie tylko z ogrzewaniem ale też z tym że mam w domu dużo sprzętów elektronicznych, ostatnio kupiłam bardzo duży tv i wydaje mi się że od tego czasu się problem zaostrzył.
Czy są jakieś sposoby na rozładowanie kociej sierści?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aż czekam na rady Stwora, ona się na tym zna :)
też mam ten problem z moim kotkiem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasiliło się bo zima przyszła i kaloryfery grzeją. powietrze się wysusza. kup elektryczny nawilżacz albo syntetyczną wykładzinę wymień na wełniany dywan. a najlepiej oswój się z iskrzącym kotem jeśli jemu to nie przeszkadza
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh proponuje wyprac kota w cocollino nie bedzie sie elektryzowal.))za to bedzie miekki jak kaczuszka.)
To nie kot, to pikaczu. Albo pomiot szatana.

"Domowy sposób na elektryzujące się włosy:
Zmieszaj żółtko jajka i łyżeczkę oliwy z oliwek. Preparat nałóż na godzinę na umyte i podsuszone włosy. Następnie spłucz wodą zakwaszoną sokiem z cytryny".
Ale nie wiem, czy kot Ci wybaczy. Albo jeszcze lepiej, w trakcie zabiegu, zwieje w tym jajku i oliwie, przez panele, dywan, świeże pranie, po kanapie (gdzie się perliście otrząsnie), schować się ZA kanapą. Są pewne plusy tej sytuacji. Kurze. Po pierwsze, kurzowa moc absorpcyjna kota w jajku jest znacząco większa niż kota au naturelle. Po drugie, kot pokryty szczelnie warstwą jajka z kurzem powinien elektryzować się mniej.

A serio, przyczyną mogą być ubrania z syntetycznych materiałów, wykładzina, suche powietrze... pomaga głaskanie kota mokrą ręką. Tylko, ze na chwilę.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
skoro kot do Ciebie strzela - strzel do kota ... ;)
a weź się. sam się szzczel i odpier... się od kotów. głupi jesteś chłopcze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (701 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (26 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (147 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

do góry