Widok

mój muzyczny kącik

Sobie tu będę wrzucał co mi aktualnie w duszy gra.
Jeśli ktoś ma wenę i swą nutkę, to chętnie jej posłucham.

Mile widziane rozbudowane teksty emocjonalno-psychodeliczne
nawiązujące i zachęcające do słuchania prezentowanego kawałka.

http://w809.wrzuta.pl/audio/2u1kV8wKt7r/
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
(buahahahahaha nie mogłem się powstrzymać)
a jak mi się nie uda i zaoctuje to Manson chętnie weźmie.

Charles Bukowski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Egzorcystą nie.
Ale potrafię zamienić moszcz winogronowy w wino.
Do tego punktu, w którym wodę przemienia się w wińsko to mi trochę brakuje.
A jak łyknę to chodzę po wodzie.

Charles Bukowski.
he he ej no co Ty ja? wow ej jestem tylko radosnym misiem który chce uczynic świat lepszym o 1 tone cukierków;) Charyzmaty kurcze..powiedz coś wiecej o tym? Jesteś egzorcystą?
Z tego co wiem to ludzie parający się egzorcyzmami wg kościoła k. posiadają tzw. charyzmaty. Jeśli się rzeczywiście tam dostałeś i nikt Cię nie odesłał widocznie klecha uznał, że swą obecnością nie przeszkadzasz, a nawet pomagasz. I wcale Cię pytać nie musiał, ani tym bardziej łapać z Tobą kontakt wzrokowy. Trochę to znam.

Charles Bukowski.
ej ha ha! COMA!!!!;) Bedą grali w koloni artystów chyba 28 z lipali i acidami;)
Oł je - niech Pan Ciemnosci niczym marzanna opadanie w odmęty świeckiej wody;)
Dobra kochani, idę zobaczyć czy wiosna przyszła już.

http://www.youtube.com/watch?v=VRET6Q1va_E&feature=related

Charles Bukowski.
No ja znam 4 osoby które mówiły że były opentane. 1 z nich ma nie pokolei w głowie ale reszta to wyksztłacone i racjonalne zuchy. Jee i opowiadali naprawde kosmiczne rzeczy. Raz tez przypadkiem ( bo jestem wścibskim osłem) znalazłem się na real egzorcyzmach. heh no powiem wam że nie wygladało to tak jak na filmie egzorcysta ale ksiądz wrzeszczał "jak sie nazywasz demonie" oraz " w imie Jezusa Chrystusa nakazuj ci.." Jee miałem wtedy 17 lat długie hery i koszulke Danziga ( tą z czachą barana) i jeee byłem psikany ze starchu. Trzymałem kogoś za ręke i naprawde sie modliłem hahaha. Ale tam były naprawde dziwne rzeczy. A to okno przez które wlazłem było tak kusząco otwarte ale mnie jakoś nie wyrzucili, dziwne co? hehe;)))
Ależ ja tam w moce wierzę :)), ale, że ich i doświadczałem i czytałem o nich trochę to już mnie to specjalnie nie podnieca jak większość społeczeństwa, które to nagle odkrywa, że poza materialnym światem istnieje metafizyka. Wolę pobielić wapnem drzewka.
Malachi Martin ( jezuita) poczynił kiedyś dosyć ciekawą książkę pt: "Zakładnicy Diabła" na podstawie własnych przeżyć i nagrań audio.
Jak byłem mały ;) i to czytałem przechodził mnie dreszcz.
Malachi to dość kontrowersyjna postać, ale ja to kumam, jezuici są najbardziej wykształconymi ludźmi w kościele kat. więc w tych czaszkach czasem fermentuje. Mawia się, że wśród jezuitów jest tyle heretyków co świętych i znowu powracamy do równowagi z mego poprzedniego wątku.
Pewno jakiś kapłan zarzucić mógłby mi, że w Apokalipsie "stoi" zdanie cyt 'Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust' ale tutaj to się Jasiu od Apokalipsy musiał walnąć w widzeniu ;))
Heh Tak gdy sie zamyśle to staje się mistrzem literówek;) Jeżeli jednak ktoś zrozumiał mój niebanalny hiper przekaz to fajno;)) Czas by wypowiedział się smutny raper Stefan wiec już milcze i wracam do siebie;)
Zło heh..nie jestem Stforkiem wiec nie wiem czy mam tu prawo głosu ale cos wam pwiem z tymi bleckami. W swoim dziwnym życiorysie zetknołem się z rzeczami typu "modlitwa o uwolnienie" i egzorcyzmy, Mówcie co chcecie ale TO JEST. Widziałem jakie dziwne rzeczy sie dziaja z ludżmi gdy ksiądż sobie coś tam pokrzykuje hehe. Wiec gdy widze dzieciaki z panagramem to mi sie śmiac chce bo gdyby naprawde doświadczyli szaleństwa duszy to wierzcie stali by sie ministrantami na drugi dziań. Inne zło to niewiedza i brak wyobraxni - my nie wiem że statystycznie umiera z głodu niemowle w Somali. I znowu przystawmy do tego chłopców kszyczących szatan. Gdyby te misie nagle znalazły się w liberii, Czadzie, rawandzie i zobaczyły prawdziwe zło - kobiety z odcinanymi piersiami, dzieciaki z bronią pojone opium to wtedy doświadczyli by dopiero prawdziwego jądra ciemnosci. Swego czasu widziałem też ludzi ze schorzeniami psychicznymi i wierzcie mi że nie ma chyba gorszego cierpienia. Gdyby zimy z odwróconymi krzyżami to wszystko widzieli, znali, byli świadomi napewno nie śpiewali by że szatan ich poprowadzi hehe. Dlatego prawdziwe zło to wąski umysł, czyli głupota. Z drugiej strony black metal może ieświdomie śpiewać o człowieczeństwie pograzonym w ciemności, może być krzykiem desperacji, ale przeczy temu Buzrm podpalający jakiś mały kosciuł w Norwegii ( śmieć sie chce;) Sam już nie wiem;)
http://www.youtube.com/watch?v=GEeH9cVbu1E
hahaha na 100% do Stworka.

Łaziłem ostatnio po lesie w okolicach Pustek Cisowskich. I znalazłem zło.
Na śniegu, na skraju lasu nieopodal osiedla dla tzw. klasy średniej, ktoś porzucił elegancko spreparowaną czaszkę barana lub kozy. Piękne zakręcone w tył rogi posiadała. Nie miała na sobie grama śniegu, więc pewno przed moim przyjściem jakiś tata dziecku odebrał i dalekim rzutem z okna do lasu posłał zło. Nawet chciałem ją zabrać przez chwilę i w ogrodzie na domek gwoździem przybić, nawet jeśli przywołuje złe moce to mam przecież poroże renifera z Spitsbergenu, co jak gadają starzy Norwegowie szczęścia kupę przynosi jeśli je powiesić nad drzwiami domostwa. By się siły dobra i zła równoważyły a w przyrodzie równowaga to ważna rzecz.
Ale pomysł porzuciłem przypomniały mi się bowiem słowa jokera z Mrocznego Rycerza głoszące iż" szaleństwo jest jak grawitacja wystarczy jeden ruch".

http://plicata1.wrzuta.pl/audio/5Cgj8tfYnIn/illusion_-_blazen

Charles Bukowski.
Stworek, o tym głupawym źle to było do Ciebie.
oł je to jest ból straszliwy wiec szczerze wspł ( na trygława!)
Napisałbym coś mądrego ale znowu ząb mnie n*********.
heh;) no prosze takie kwiatki tu idą. Ja tam tam czasem lubie metal choć dla mnie wielu tych black coś tom to no dobra eh;) No nie kumam tylko ludzi gloryfikujących głupawe zło. Często patrze na tych misiów z pentagramami i myśle sobie "boshe ludzie wy nie wiecie że prawdziwe zło to głupota w was samych. Jee ale nawet czasem taki dimu borgir czy in flames potrafi cos mlasnąc porywającego. Lubie rock stary i rock n roll ale tki deicide z wokalistą co dał synowi na imie demon albo grupa slayer co śpiewa o dr mengele to gorzej niż pozerzy bo bardziej biznesmani;) Ale to bardzo subiektywne zdanie;) Anthrax jest ok bo żartobliwie lookają na stan rzeczy. A teraz powieje grozą - ja chodziłem na koncerty rokowe metalowe folkowe ale też wiele razy byłem na dobrych impreach techno i nie mówie tu o jakimś dresiarskim dicho ale real transowym psychodelicznym graniu nawiązujacym chociazby do gratefull dead. Ta muza to też część zjawiksa rock n rolla i w sporej częsci dla wielu niepoznana ( różne gatunki itd) dlatego plach ( pewnie tez pujdzie na złom;):

http://www.youtube.com/watch?v=7nXMLyOBGoA

Wszelki metal na złom w czwartkowy wieczór się udaje.
Takie są moje dyrektywy. Bo tak.

Ten utwór do grobu zabiorę, odkryłem go w jednym z najstarszych norweskich miast Kabelvåg u podnóża góry, której szczyty (dwa charakterystyczne) zwą się król i królowa.

http://prometeusz88.wrzuta.pl/audio/7YbWjTselU5/joe_satriani_-_rubina

Charles Bukowski.
No to ja tez choć nikt z was w tych klimatach raczej ale co mi tam:P

http://www.youtube.com/watch?v=GiHdr4rWG98&feature=fvst
To nie byłby "mój muzyczny kącik" gdyby nie byłoby tu tego:

"Przez miliony lat człowiek żył, jak zwierzę
Nagle stało się coś, co uwolniło siłę naszej wyobraźni
Nauczyliśmy się mówić
Wokół mnie cisza
Wydaje mi się, że nie myślę jasno
Siedzę w kącie
Nikt nie jest w stanie mnie zmartwić
Myślę, że powinienem mówić. Dlaczego ze mną nie rozmawiasz?
Wydaje mi się, że powinienem mówić. Dlaczego ze mną nie rozmawiasz?
Moje słowa nie zabrzmią właściwie. Co sobie myślisz?
Czuję, że tonę. Co czujesz?
Czuję się słaby. Nigdy ze mną nie rozmawiasz.
Nie mogę pokazać słabości. Co sobie myślisz?
Czasem się zastanawiam, co sobie myślisz.
Dokąd zmierzamy?
To nie musi wyglądać jak teraz
najważniejsze, żebyśmy umieli rozmawiać
Dlaczego ze mną nie rozmawiasz, czuję, że tonę
Nigdy ze mną nie rozmawiasz. Nie mogę oddychać
Co sobie myślisz, zmierzamy donikąd
Co czujesz, zmierzamy donikąd
Dlaczego ze mną nie rozmawiasz?
Nigdy do mnie nie mówisz
Co myślisz?
Dokąd zmierzamy?
To nie musi tak wyglądać
wystarczy, że nauczymy się rozmawiać"

http://www.youtube.com/watch?v=j0dpf8UhFos&feature=related

pseudoteledysk debilny, ale posłuchać warto wg mnie,

Charles Bukowski.
i link:)
http://www.youtube.com/watch?v=N9z1xRM04DE

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (348 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (792 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Kawa czy Herbata - rano (225 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry