Widok

mój wątek

Nic na to nie poradzę.
Też chcę mieć chociaż jeden założony wątek.
Ale jak zwykle nie mam nic konstruktywnego do powiedzenia.
No to może chociaż pokażę Wam, co mnie śmieszy:

http://pl.youtube.com/watch?v=eEPJyeULAaI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@skowroniasta "tak mnie niejednokrotnie zastanawia, czy ateista jest szczęśliwy nawet chciałabym poznać takiego ateistę"

nie za bardzo rozumiem ? chciałabyś poznać "szczęśliwego ateistę" ?

odpowiem od razu na pytanie - ateiści są szczęśliwi i nieszczęśliwi tak samo jak wierzący w boga. W sumie poznanie szczęśliwego ateisty prawie wcale nie różni się od poznania szczęśliwego wierzącego nie wiem czy w ogóle byłaby dla ciebie jakaś dostrzegalna różnica pomiędzy nimi.

Tak w ogóle to ciekaw jestem jakbyś zdefiniowała tego swojego ateistę...
Kościół Katolicki twierdzi że tylko ludzie wierzący są szczęśliwi. W przypadku ludzi niewierzących pustka związana z brakiem wiary uniemożliwia osiągnięcie szczęścia. Myślę że o to właśnie chodziło Skowroniastej gdy pisała o szukaniu szczęśliwego ateisty.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
hm ;] jaki pragmatyczny imperatyw ;D
hm ;] jakie trudne słowa ;-)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Porządki zacząłem. W garażu. Wykopałem cała stertę filmów, co w ogóle o nich nie pamiętałem, że je mam. I nie mniejszą stertę płyt. Dzisiaj słuchałem Griega. Mega cool. Koncert fortepianowy w a-moll jeszcze mi się kołacze po głowie.

Znalazłem "Delikatessen" Sadylu :-)

Dzisiaj wieczorem coś sobie odpalę. Do paru dobrych piwek i pizzy z grzybami. "Delikatessen" raczej nie.

Ale jutro .... Jutro oglądam 'Deathproof". I zajadam się grand nachos jak Kaskader Mike. Kupiłem dziś avocado (20 zł kg - ło matko) do guacamole, a wieczorem upiekę pomidory, papryki, cebulę i czosnek na ostrą salsę. Nachos też już nabyłem. I ser pecorino. Bardzo mnie teges chrupanie nachos równolegle z Majkiem :-)

A tak w ogóle jakby Wam się chciało robić przedzimowe porządki, a natrafilibyście na zbędne i niepotrzebne nikomu płyty z muzyką klasyczną, etniczną lub dżezową, to przyjmę w każdej ilości. Noce zimowe bez tv zapowiadają się długimi :-) Mogę się zrewanżować wsiowym chlebem, uwarzyć piwa albo ostrym sosem czy grzybami suszonymi lub w occie. Jeszcze mogę urządzić ognisko z wyżerką.
No cóż,niestety nie posiadam pożądanych przez Ciebie pozycji i z żalem godzę się z faktem nie spróbowania specjałów Twoich i nie ogrzania się przy ognisku...chlip chlip chlip...;)
Mam takie czteropłytowe wydanie Best Classics Ever, ale go nie oddam ;) Mogłabym natomiast odstąpić równie obszerne wydawnictwo muzyki Ennio Morricone, to prawie jak muzyka klasyczna ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie zawężam mych słów do koscioła katolickiego
jego idee są daleko od mych
aczkolwiek się tam udzielam, ze względów różnych - ideologicznych najmniej

bardziej pisałam pod kątem wiary w nienamacalną moc, do której odnieść można się, gdy już wszystko co w twej mocy i co ludzkie zawodzi

i w tej perspektywie zastanawiałam się czy ateiści są szczęśliwi
czy mają własnie w takich sytuacjach zawierzyć komuś/czemuś swoją nicość, niemoc
miało się podpiąć pod Crossa, a wyszło jak zawsze :)

i jak zawsze Manson kusi i kusi i kusi
Byłam szybsza ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wrrr Vi
;)
Następnym razem będę pisać wolniej ;)
Ennio wielce lubianym kompozytorem jest.
Ja jednak w miejsce wydań kompaktowych zdecydowanie preferuję płyty, jako całości.

Ale gdybym miał szansę wybrać sobie jakieś niespełniające się życzenie do spełnienia, to chciałbym przez miesiąc mieszkać w studiu Vangelisa. Prawdziwie podziwiam człowieka za talent i za podejście do życia. Facet, który może mieć wszystko na skinienie ręką, a od lat pracuje nad swoimi projektami we własnym domu i ich ie publikuje. Podczas, gdy wszyscy chcą to kupować bez względu na cenę. Tak postrzegam wielkość :)

We wrześniu kupię sobie dwa albo trzy wiosła. I wrócę do rnb.
Ale w tym wydaniu są aż cztery płyty ;)
nie wiem Manson, czym dla Ciebie są wiosła
dla mnie wiosło to gitara

a że wspominasz o trzech ... wimiatacz, by grać na trzech naraz
W moim zwykłofonie, co bardziej znaczące osoby mają dedykowany dźwięk dzwonka. Poza wbudowanymi w tel, mam dwa inne:
- Ciacho ma melodyjkę "Cupcakes" odręcznie skomponowaną w Nokiowym edytorze
- Mamusia ma temat przewodni z Blade Runnera autorstwa Vangelisa. Po pijaku ściągnąłem go z Netu i przypisałem Mamusi. Do dzis nie wiem, co mną kierowało :D

GDZIEŚ (naprawdę, nie wiem, gdzie) mam ze 2 kartony VHS-ów, na których jest parę perełek. Delikatessen z pewnościa również. Kiedy (jeśli?) odremoncę i odgracę chatę na tyle, że nastanie Czas Wielkiego Wypaku Kartonów.. zastanowię się, co z nimi zrobić. Widelca nie mam. Poszedł do piachu. Po co mi widelec bez TV? ;)

A tak jeszcze btw Vangelisa, dzisiaj wspominałem przedostatni raz w życiu (ostatni był Allen), kiedy oglądałem film na dużym ekranie (choć nie w kinie a w kościele :D
Był to "Metropolis" Friza Langa. Niemy film z 1927r, którego fragmenty są wplecione w teledysk "Radio GaGa" Queen'ów.
Podkład muzyczny do filmu robił na żywo Władysław Komendarek.
Szkoda, że w kościołach nie można palić. Brakło jedynie ziół do pełni multiwymiarowej percepcji :D
Metropolis, widziałam. Bez ziół czy innych wspomagaczy ;)
Nie wiem czy wiesz Skowron ale John Paul Jones przećwiczył to już lata temu: http://www.guitarplayer.com/news/1024/which-led-zeppelin-guitar-riff-was-written-by-john-paul-jones/50065
Ja po prostu potrzebuję różnie nastrojonych i z różnymi strunami.
Grzybów nadal brak.
>Grzybów nadal brak.

Dobrze wiedzieć ;)
Grzybów nadal brak.
i tym całe kuszenie diabli wzięli

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (261 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Vibracje (42 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry