Widok
Tutaj jagniecina jest bardzo popularna - w roznych postaciach. Ja z racji bycia wegetarianka nie znam przepisow, ale ten wyglada dobrze:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1826/slowcooked-lamb-with-onions-and-thyme
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1826/slowcooked-lamb-with-onions-and-thyme
Ja robię tak: Kroję na grube kotlety (ok 1-1,5 cm) i marynuję całą noc w oleju z przyprawami (czosnek, cebula, pieprz, rozbite ziele angielskie, liście laurowe) i odrobiną octu winnego. Następnego dnia obsmażam, wkładam do garnka i duszę przez około półtora, dwie godziny, zależy od baraniny - trzeba sprawdzać widelcem. Do gotowania dodaję suszone grzyby, trochę koncentratu pomidorowego i łyżeczkę musztardy. Później sos zagęszczam mąką ze śmietaną.