Widok

jak Wam się sprawdza kojec ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
HEj!

pytyanko do mam używających kojca.Czy sprawdzam Wam się takie rozwiązanie? Czy Wasze dzieci siedzą w nich i bawią się?

Czy to dobre rozwiązanie dla ruchliwego dziecka?
Ile czasu taki kojec można uzyuwać??

dzięki za odpowiedzi!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop hop
jeśli mogę się wypowiedzieć... kojca nie mam. nawet nie przyszło mi do głowy go kupować (no i nie miałabym gdzie wstawić)i w sumie dobrze, bo rehabilitantka również odradzała, bo najzwyczajniej mówiąc ... ogranicza dziecko. jest ono tam zamknięte w malej przestrzeni, a raczej potrzebuje się poruszać tu i tam.
jeśli natomiast musisz zostawić dziecko na jakiś czas w bezpiecznym i zamkniętym miejscu możesz zostawić w łóżeczku. czasem tak robię
no właśnie też nie myślałam o kojcu, ale teraz jak córcia się turla po podłodze, na kocu, często z tego koca "ucieka". zmierza do stołu szafek..liże podłogę;) więc tak pomyślałam o kojcu...ale nie chce bez potrzeby kasy wydawać.
jooo, mój Franek też tak robi...albo dorwie moje kapcie, hihi. jednak "walczę"... wciągam go ponownie na puzzle, kapcie zabieram, od szafek odciagam... jak widać dzieciaczki lubią dążyć do "zabronionych" rzeczy
Majka, kojec jako rozwiązanie bardzo doraźne jest ok - jeśli dziecko nie będzie w nim spędzało połowy dnia to faktycznie może być dużym ułatwieniem. Jeśli natomiast jest to tylko kwestia kilku - kilkunastu minut, żebyś miała tę chwilę, kiedy musisz coś zrobić - wydaje mi się, że szkoda kasy. Równie dobrze w takich sytuacjach spisuje się łóżeczko. :)
Dostaliśmy kojec na chrzciny, jeszcze go nie używamy bo Ami z mała jest. Na początku zastanawiałam się po co nam te ustrojstw :P
Jednak teraz cieszę się z tego prezentu :)
Mamy spory balkon wiec latem będziemy wystawiać go, żeby Mała się pobawiła. Wyjazdy na działkę i tu chyba największy plus posiadania kojca, bo latem będzie w takim wieku, że będzie ciężko ;)
No i wyjazdy nad jeziorko, myślę, że też kojec się sprawdzi.
My mamy taki 110x110 więc spory, super się składa i zajmuje bardzo mało miejsca, wiec do auta wejdzie bez problemu.
Podstawa to korzystać z niego ze zdrowym rozsądkiem, a nie wsadzić dziecko an cały dzień jak do klatki ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
No właśnie jest jeszcze jedno co do mnie przemawia-jak jeżdzimy do moich rodziców-tam też by się przydał, choćby do ogrodu właśnie, czy do salonu gdzie na podłodze są kafle więc zabawa nawet na kocu chyba nie bardzo się sprawdza.

Nie wiem:(

ale dzięki za odpowiedzi:)
eee, może jak jeszcze przyda sie gdzieś indziej, no u teściow, np na balkonie...może warto. nadal do przemyslenia jednak.

no i ja ... nadal nie kupię...nawet na działce, puszczę go na koce na trawie...i będę warować.
Jeszcze jedno mi się skojarzyło - może zamiast kojca warto by było zainwestować w łóżeczko turystyczne? Zawsze przyda się w trakcie wyjazdów, a na takie "doraźne" korzystanie w ciągu dnia w zupełności wystarczy. :)
taaaak, to dobry pomysł. my w sumie mamy turystyczne na stałe i pewnie je zabierać ze sobą będziemy. o tak!
Uważam, ze jak ktoś ma turystyczne to bezsensu wydać kasę na kojec. Jednak gdybym miała kupować na wyjazdy to bym wolała kojec, ale pod warunkiem jego sporych rozmiarów po rozłożeniu ;) Tak jak wspominałam wyżej my mamy 110x 110 i już troszke miejsca jest, zeby w awaryjnych sytuacjach zostawić dziecko na chwilę
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
my dostalismy kojec na chrzciny, taki duzy, kwadratowy, i ja bez niego sobie nie wyobrazam juz funkcjonowania. jest kilka powodow- po pierwsze mamy duzego psa, ktory chetnie "adoptowalby" nasza dzidzie i wylizal ja calutka, wiec kojec jest miejscem fajnym ze wzgledow higienicznych, po drugie nasza mala uwielbia sie tam bawic, od pieciu miesiecy jest to jej ulubiony plac zabaw, oczywiscie jak zaczela raczkowac to puszczamy ja po mieszkaniu pod nasza kontrola i sobie lazi i zwiedza, ale jednak bardzo lubi swoj kojec. Po trzecie- ja polecam taki kwadratowy, duzy ( my mamy 100x100 cm), wprawdzie zajmuje on nam caly pokoj jeden i skaczemy non stop wokol niego, wiec jest to srednio wygodne,ale z drugiej strony jest mega stabilny,bezpieczny i mala moze sie na nim uwiesic, a ja mam pewnosc ze go nie wywroci. No i jak np gotuje obiad, sprzatam, czy robie cokolwiek innego to nie musze sie martwic, ze mala mi sie przeturla gdzies, ze znajdzie na ziemi cos niebepiecznego i to zje, w kojcu jest bezpieczna i widzi mnie a jednoczesnie sie pieknie bawi. Lozeczko mamy drewniane i niunia jak tam jest to raczka przeklada przez szczebelki, gryzie drewno i w ogole ma 1000 pomyslow, ktore sa jednak malo bezpieczne czasem, wiec u nas lozeczko jest do spania, a kojec do zabawy:)
ja mam kojec i jestem bardzo zadowolona.odkad maly zaczal z lezaczkiem uciekac po podlodze to na pare min wkladam go do kojca i moge np wposcic kolesia ktory spisuje licznik.wiem,ze jest w nim bezpieczny jak w swoim lozeczku
jeszcze za czasów panieńskich jak nie miałam swojej córci to nie wyobrażałam sobie wychowania dziecka bez kojca - dziś z perspektywy czasu i własnych doświadczeń ;-) uważam to za zbędny wydatek !

wiem że niektóre mamy posiadające kojec sobie chwalą że wkładają dziecko i maja troszkę spokoju albo mogą wyjść zrobić obiad albo siusiu ;-) ale nam w zupełności wystarczyło krzesełko do karmienia i wiedziałam że mała jest w nim całkowicie bezpieczna

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry