Widok

jak ćwiczyć mięśnie brzucha u 1,5 rocznego dziecka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mamy pilnie ćwiczyć mięśnie brzucha u Zośki ale w sumie nie wiem jak to robić u takiego dziecka... macie jakieś doświadczenia?

jutro będziemy się umawiać na rehabilitacje ale na pewno trochę poczekamy, a nie chciałbym marnować czasu na czekanie..
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
sorki, że trochę nie na temat..ale czemu akurat mięśnie brzucha? cos się dzieje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, mała ma przeprost kolana i jest to związane ze słabymi mięśniami brzucha, mała od urodzenia ma wiotkość mięśni zwłaszcza na brzuszku
imageimage
Na rehabilitacji panie z moim dzieckiem robiły tak,że siadaly na krzesle, małego sadzały sobie bokiem na kolanach (tak,że nogi są razem po jednej stronie) jedną ręką podtrzymywały delikatnie plecki a druga trzymały dziecku kolana. I teraz rehabilitantka obniżała swoje kolano (to gdzie były plecki dziecka) tak,że dziecko "lecialo) do tyłu. pani delikatnie podtrzymwała plecki a dziecko samo "ciagneło" by uzyskac pozycje siedzacą. Mam nadzieję ,że napisałam to tak,że mozna to zrozumiec.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dyta dzięki! zrozumiałam:) jutro będę ćwiczyć:)
imageimage
Ciesze się,że mi sie udało pomóc:)
może ktoś jeszcze coś podpowie?
ćwiczenie naświetlone przez Dyta świetnie wychodzi;)
imageimage
To ćwiczenie jest najlepsze. Generalnie - sadzaj sobie na kolanach, trzymaj za bioderka i pozbawiaj równowagi, w różnych kierunkach.

Dobre jest łaskotanie :)

Kładź małą na brzuchu, kładź coś ciekwego na samej granicy zasięgu, przytrzymaj pupę, niech mała mocniej napnie się sięgając.

Wiosną dla naszego słabego brzuszka kupimy trampolinę, podobno skakanie jest świetne.
super:) dzieki za rady:)
ćwiczenia mamy dopiero 12 grudnia i nie chcę marnować czasu:)

Agatha mówisz trampolina? super poszukam zaraz na all:)
imageimage
a myślicie, że taki osiołek to dobry pomysł?
http://allegro.pl/konik-osiolek-skoczek-pilka-do-skakania-gratis-i1921360714.html
imageimage
hops:) ktoś doradzi z tym skoczkiem?
imageimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry