Widok

jak długo może wytrzymać profesjonalny makijaż?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Będę miała makijaż robiony już o 7 rano ( bo w ostatniej chwili udało mi się tylko to zorganizować) u Eleny Viza, dopiero potem na 8 fryzjer a ślub dopiero na 15. Czy ten makijaż przeżyje tyle godzin? To cały dzień, no i cała noc.
Niestety z przyczyn losowych moja makijażystka nie może robic mi make-upu :/

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez mnie to zastanawia:))

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mialam makijaz o 10 i trzymal sie cala noc- dostalam blyszczyk od pani Eli skoczen i puder wrazie blyszczacej skory ale nie bylo potrzebne.
One maluja profesjonalnie i maja takie kosmetyki.
Bez obaw bedzie sie trzymal

image

image
20 lipca 2007
a ja mam mieszaną cere i mam wrazenie ze po 3-4 godzinach juz bede brzydko swiecic....

image
image
Bedzie sie trzymal, na pewno...Z tego co slyszalam, niektore dziewczyny twierdza, ze trzyma sie nawet 2 dni. Mnie jednak szkoda byloby tak "potraktowac" swoja twarz...

image

Spokojnie:) Ja miałam robiony makijaż o 12, zmywałam go po weselu o 5 rano - trzymał się i wyglądał tak samo jak kilkanaście godzin wześniej:) A kępki sztucznych rzęs miałam aż do poniedziałku:)

image
image
Cytrynkaaa to zafunduj sobie kriolift dzień wcześniej - zamyka pory i tak zmatawia skórę, że szok. Mnie też malowała pani Ela, była pod wrażeniem, że mam tak matową skórę (a widziała mnie 2 tyg wcześniej na próbnym i sama stwierdziała, że przy mojej cerze boi się, że szybko zacznie się świecić:))

image
image
dziewczyny po makijazach u p.Skoczen czy u Wizy mowily ze przetrwał cała noc az do rana :))

moją kolezanke (2 lata temu) tez malowala p.Wiza - wygladala pieknie, ale o 6 rano prawie nie bylo sladu po makijazu - fakt - duzo tancowali, byl cieply dzien, mieli sesje foto

nie wiem od czego to zalezy....

image
image
a czy p. Ela daje jakies kosmetyki do poprawy??

image
image
Powinien wytrzymać... Ja mam bardzo tłustą cerę, Elena malowała mnie ok. 15, a nad ranem zmywałam makijaż, który wygladał nadal dobrze.
Agatha to mnie tez uspokoiłas;)

image
image
:)

I muszę dodać, że wesele mieliśmy w warunkach bardziej zbliżonych do sauny, niż profesjonalnego lokalu weselnego :)
p.Ela Skoczeń daje puder i błyszczyk, ja tylko raz użyłam błyszczyka w czasie wesela, puder przeleżał w torebce:)

image
image
heh to dobrze...zawsze a razie ,,awarii,, może sie przydać

image
image
Agusp,
wysłałam Ci maila. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam :)
"rz" - to długa historia

Mi makijaż robiła Ela Skoczeń i bardzo ładnie się trzymał, drobne poprawki pudrowe naniosła moja swiadkowa po sesji. Parę razy użyłam błyszczyku :) Nie ma się co martwić, makijaż przetrwa :)
image

image

mi robila pani Ania Sykutera,i naprawde mi sie trzymal,a w kosciele plakalam jak bóbr,nic mi nie splynelo,na sali skakalam do bialego rana i tez nic tam sie dzialo,okolo polnocy,przypudrowalam spocony nosek i to bylo tyle
rzaba odpisałam:)

image
image
Dzięki :)
"rz" - to długa historia

mnie malowala Elena - Wiza, makijaz trzymal sie swietnie. dostalam troszke pudru i blyszczyka do poprawy makijazu, ale jakos nie malam czasu na poprawki :)) Elene moge polecic z czystym sumieniem, malowala mnie i moja mame i obie bylysmy bardzo zadowolone :))

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bylam malowana o godz 10 o godz 11 przez 3 godz zdjecia w plenerze i zauwazylam ze juz zaczynam sie blyszczec po mimo super podkladu,bazy pod makijaz itd ,ale wystarczylo uzyc bibulki matujace i przypudrowac nos.bardzo dobrz trzymaly mi sie usta i cienie.trwalosc makijazu jest uzalezzniona jest od cery od pracyjcych hormonow itd
całe szczęście miałam kilka dni przed ślubem robiony próbny u p.skoczeń, bo okazało się, że już po kilkunastu minutach zaczął mi się podkład "warzyć" na twarzy!
p. ela zadecydowała, że przy makijażu ślubnym zastosuje inną technikę - i dzięki temu makijaż zrobiony o 9.30 przetrwał właściwie bez poprawek (zjadłam trwałą pomadkę w ciągu wesela - mnóstwo gorzko gorzko itp;), dopiero gdzieś po oczepinach zaczęłam się lekko błyszczeć, potem popełniłam "zbrodnię kosmetyczno-higieniczną" i spałam w tym makijażu, ale w południe nadal wyglądałam okej, co więcej żadne negatywne konsekwencje mojej skóry nie dotknęły - czyli kosmetyki są superowe!
taki sam makijaż miałam na plenerze kilka dni po ślubie - makijaż przetrwał bez błyszczenia, pomadka pozostała na ustach do końca, pomimo jedzenia i całusów;)
morał z tego taki, żeby robić makijaż próbny, bo nigdy nie wiadomo, co się okaże (skóry bywają kapryśne), zrobić go u profesjonalistki profesjonalnymi kosmetykami i zastosować się do jej wskazówek:)

imageimage
możesz dac namiar na p.Anię, please?
Tak bym się nie martwiła, ale ja już go będę miała od godziny 7 rano, przed fryzjerem. 8 godzin przed ślubem, a gdzie reszta dnia i noc :/

image
tyle o tej p. Eli slysze moze ktos dac jakas stronke internetowa lub cos

image
www.es-wizaz.pl
:)

image
image
jaki jest koszt makijażu u pani Skoczeń i czy ona dojeżdża czy trzeba do niej dojechac (gdzie?)

image
image [/url]
pani Ela dojeżdża a ceny - nie pamiętam dokładnie, za makijaż ślubny płaciłam chyba 120...ale głowy nie dam, a za próbny to już w ogóle nie pamiętam:)

image
image
a ile wcześniej trzeba sie z nią ustawić na termin?

image
ja umawiałam się ponad rok przed i już było kilka zapisów na ten dzień...

image
image
o kurde to sporo ma terminow

image
u p.Eli makijaż próbny 125zł, makijaż ślubny 125zł.
image
ja również zamówiłam panią Elę na rok przed...:)
ja juz tez jestem zapisana i koszt to własnie 120-albo 125 zł, ale próbnego chyba nie bede brała....drogo wychodzi:)

image
image
cytrynkaaa, lepiej zrób próbny - przeczytaj, co mi się przytrafiło.

gdyby to był dzień ślubu, to... brrr....

a przecież każda chce w ten dzień wyglądać najpiękniej, a makijaż to super ważny element:)

imageimage
a gdzie znajde watek? co sie stało??

image
image
cytrynkaaa, mój post jest w tym wątku, wyżej.

imageimage
Czy się ładnie będzie trzymał to zależy od cery. Mnie malowała Ela Skoczeń, mam cerę mieszaną, której głównym problemem jest błyszcząca broda. Ela malowała mnie ok.12, a już przed wyjściem do kościoła broda zaczęła się błyszczeć. Oczywiście pomagał na to puder od Eli, zużyłam cały, ponieważ musiałam poprawiać kilka razy. I jeszcze jedna rzecz - po życzeniach nie miałam już pomadki na ustach :( Ale ogólnie uważam, że makijaż trzymał się bardzo ładnie, oczy śliczne i pozostałe części twarzy także.

image

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Wanda - ocena (3 odpowiedzi)

Pierwsze wrażenie wspaniałe, aprtnerski układ między ucziem a nauczycielami, podoben założenia w...

Rodzić - ocena (4 odpowiedzi)

Jestem przerażona i obrażona zachowaniem nauczyciele w tej szkole. Moja córka była uczennicą w...

do góry