Widok

jak duży jest brzuszek w 11 tyg ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ja jestem w 9 tyg i nic u mnie nie widać:) 28 lipca bede w 11 tyg a ide wtedy na wesele?? czy mogę pozwolic sobie na obcisłą sukienkę? jak wasze brzuszki w 11 tyg??? czy możliwe żeby w 2 tyg mi urósł?? :)))

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak na moj gust to jeszcze obcisle sukienki bedziesz mogla ubrac i przez 8 tygodni bo brzuszek wywala ogolnie chyba w trzecim miesiacu nawet u niektorych w czwartym totalnie nie widac. Zycze szampanskiej zabawy na weselu pozdrawiam:)
ale to praktycznie bedzie koniec 3 miesiąca :))

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziś była u mnie koleżanka-zaczęła 4 miesiąc brzuszka zero:)))u każdego inaczej

image
ja miałam troszke widoczny brzuszek dopiero w 5 miesiacu

ja wlasnie koncze 11 tydzien i troszke juz widac... po obiedzie ;) Chociaz mąż czasem mi sie przypatruje i mowi ze sie juz zaokrąglilam :)

tylko nie za ciasnej sukience bo jak sie objesz to moze byc ci nie wygodnie:)
image

Uploaded with ImageShack.us
ja jestem w 21 i wygladam jakbym sie troche bardziej najadla... wyluzuj nic nie bedzie widac w 11. kolo 10-11 ja bralam slub i nikt nic nie zauwazyl :D

nie powinnas miec brzuszka dop[iero w 13 tygodniu masz "brzoskwinke "nad łonem..około 10 cm ponizej linii pępka....ale tez nie u wszystkich dziewczyn jest ona zauwazalna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a to kupie fajna kiecke :)))) ale rozciagliwą :) haha

image
image
no ja jestem w 6 miesiącu i u mnie jeszcze brzucha nie widać więc chyba spokojnie możesz sobie kupić obcisłą kieckę:)
to zależy- każda kobieta ma inny brzuszek. wysokie babki mają później widoczne brzuszki, a chudziutkie i drobne szybciutko zauważają krągłość. (ja mialam bardzo późno widoczny brzuszek i nikt mi nie wierzył, jak mówiłam że jestem w 6 miesiącu ciąży)

image

Fotografia Ślubna kobiecym okiem - zdjęcia nieuczesane...
http://www.piotrowska.net
to fakt,ale ja mam koleżanke ktora jest malutka,niska drobniutka i jest w 5 miesiącu ciązy,wygląda jakby sie objadła :)
moja znajoma z kolei praktycznie od saqmego początku ma strasznie duży brzuszek pomomo że jest średniego wzrosku i normalnej budowy ciała:)
tak więc brzuszek jest kwestią indywidualną każdej kobiety:)

image

wielkośc brzuszk azalezy od tego jaki był przed ciąza oraz od słabych lub mocnych mięśni brzucha - przy mocniejszych (np. cwiczonych) brzuszek mniej widac
u mnie w 11tyg. wyglądał tak:
image
image
a tu dla porównania pod koniec 37 , wiec 2 tyg. przed porodem :)
image

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Ja nie wkleję zdjęcia swojego brzucha:)ale tak mniej więcej w piątek zaczął być widoczny, u mnie to prawie już 16 tydzień i bliźniaki i jak mówię komuśże w ciąży jestem,to mówią,ze nie widać-bo w sumie brzuch wielkości "najedzonej"

image

Hej pbecnie jestem w 11 tygodniu ciazy, a brzuch mam jakbym byla w 5tym miesiacu. Praktycznie od 4go tygodnia strasznie mi brzuch *wysadzilo*. A pamietam jak bylam w peirwszej ciazy(14 lat temu), to w 16tygodniu nie mialam tak wielkiego brzucha jak teraz w 11stym. Musze dodac, ze przed ta ciaza pilam po 2-3 litry wody dziennie i nadal tyle pije, a bedac w pierwszej ciazy bardzo malo plynow przyjmowalam, takze wnioskuje, ze wielkosc brzucha w moim przypadku jest spowodowana iloscia plynow jaka spozywam. Nie wiem...tylko tak domniemam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dori to jak na 37 tdzień gto malutki ten brzuszek mialas ja jestem w 27 i mam prawie taki jak ty w 37 tak wiec potwierdza sie to ze nie ma reguly na wielkosc brzuszka
tak - ja miąłam podobo b. mały, niestety mój synek na tym ucierpiał, bo musiał nosić przez kilka tyg. aparacik na bioderka, bo nie miała miejsca w brzuszku zeby prawidłowo się wygieła panewka stawu biodrowego.... :(

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
No ale mam nadzieje ze juz z synusiem wszystko dobrze? POzdrawiam malego Dominisia
DORI TO W 11 TYG WCALE NIE BYłO BRZUSIA :)) HEHE

image
image
z tym wyćwiczonym brzuszkiem to chyba nie do konca....zona brata męża ma dosłownie drabinke na brzuszku a w czasie ciazy miała juz w 3 miesiacu brzuszek mały a pod koniec ciazy miała oooolbrzymi brzuszek(sporo tez przytyła)...ale po ciazy ma znowu drabinke:)i jest chudziutka ..zreszta ja tez miałam ładnie wycwiczony brzuszek jestem na poczatku 4 miesiaca i mam juz maly brzuszek,który rosnie jak cos zjem:)
Tk - 10 tyg. w aparaciku taki mrozpurkowym bioerk ai jest ok - ufffffffffff
o tymcwiczonym brzuszku to od lekarza to wiem...........
no wsumie u mnie nawet 3-4 m-cu nie było z abardzo nic widac - znajomi którzy widzeli mnie w 4 m-cunie domyslili się ze bedę mamą :)

ja w zasadzie piszę tylko z doświadczeń moich i męża brata żonki:)
ja jestem pod koniec 12 tygodnia i moj brzuszek juz dobrze widac przy obcislej bluzce... takze jak na moj gust radzilabym nie obciskac sie tak zwlaszcza ze brzuszek w tym stanie nie lubi byc uciskany :)

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry