Widok
Ja mam swietny sposob na odklejanie najlejek z butelek - szczegolnie dziala na butalkach z plastikowymi naklejkami. Zapalasz palnik na kuchence gazowej. Chwytasz butelke za szyjke i nad plomieniem ogrzewasz naklejke. Ogrzewasz ja rowniomiernie na calej jej powierzchni do momentu topienia. Trzymajac za szyjke wkladasz bardzo szybko butelke pod biezaca zimna wode w kranie i druga reka sciagasz ja sciagasz Odchodzi idealnie.

Ja robiłam tak:
stawiałam butelki do zlewu z woda, po kilkunastu minutach naklejki same schodziły, ale jezeli masz zamiar schładzac alkohol to nieradze przyklejac etykiet prosto na butelke,
poniewaz jak butelke postawisz na stole to etykiety zaczna same sie odklejac!!!
wiec lepiej chyba jak przykleisz na orginalna naklejke.
pozdrawiam
stawiałam butelki do zlewu z woda, po kilkunastu minutach naklejki same schodziły, ale jezeli masz zamiar schładzac alkohol to nieradze przyklejac etykiet prosto na butelke,
poniewaz jak butelke postawisz na stole to etykiety zaczna same sie odklejac!!!
wiec lepiej chyba jak przykleisz na orginalna naklejke.
pozdrawiam
Naklejki które naklejasz na wódkę powinny być drukowane na folii, ponieważ tak jak pisze dziewczyna wyżej, po wyjęciu z zamrażarki naklejki same będą się odklejać.
Jeżeli chodzi o oryginalne etykiety, ja niestety zrywałam ręcznie każdą po kolei :) Klej który pozostaje na butelce mozna usunąc wacikiem nasączonym zmywaczem do paznokci.
Ale to strasznie dużo roboty :)
Powodzenia
Jeżeli chodzi o oryginalne etykiety, ja niestety zrywałam ręcznie każdą po kolei :) Klej który pozostaje na butelce mozna usunąc wacikiem nasączonym zmywaczem do paznokci.
Ale to strasznie dużo roboty :)
Powodzenia