Widok
ja robię na rosole (zawsze kiedy gotuję rosół, mrożę porcje żeby mieć na inne zupy). Dodaję puszkę pomidorów bez skórki, bazylię najlepiej swieżą ale jak nie mam to suszoną oraz dobry przecier pomidorowy. Na patelni na łyżeczce masła duszę jedna mała cebulkę z ząbkiem czosnku i dodaję do zupy. Doprawiam pieprzem, solą i maggi
Hejka
ja robie tradycyjnie tzn wywar na zeberku jak zacznie sie gotowac dodaje sol pieprz maggi ziele angielskie troche warzywka a do tego wloszczyzna pokrojona w slupki duzo narchewki;-)) jak warzywka zmiekna dodaje koncentrat pomidorowy a na sam juz koniec smietanke 30 % pychota i posypuje jeszcze ja koperkiem ;-))
ja robie tradycyjnie tzn wywar na zeberku jak zacznie sie gotowac dodaje sol pieprz maggi ziele angielskie troche warzywka a do tego wloszczyzna pokrojona w slupki duzo narchewki;-)) jak warzywka zmiekna dodaje koncentrat pomidorowy a na sam juz koniec smietanke 30 % pychota i posypuje jeszcze ja koperkiem ;-))
a ja robię ekspresową:
1. podsmażyć w rondlu na maśle posiekana cebulę (byle jak posiekaną)
2. dodać płatki chili i podsmażyć razem ok 1min
3. dodać pomidory z puszki
4. dwukrotnie napełnić woda puszkę i dolać do rondla
5. całość zagotować, doprawić
6. zmiksować razem se świeżą bazylią (albo suszoną co kto ma)
Podawać z ryżem lub makaronem (jak kto lubi)
Pyszna, szybka, niskokaloryczna:)
1. podsmażyć w rondlu na maśle posiekana cebulę (byle jak posiekaną)
2. dodać płatki chili i podsmażyć razem ok 1min
3. dodać pomidory z puszki
4. dwukrotnie napełnić woda puszkę i dolać do rondla
5. całość zagotować, doprawić
6. zmiksować razem se świeżą bazylią (albo suszoną co kto ma)
Podawać z ryżem lub makaronem (jak kto lubi)
Pyszna, szybka, niskokaloryczna:)
Najważniejszy jest przecier - lepiej kupić droższy (z przecierów najlepsze są takie w kartonikach) choć i tak najlepiej smakuje pomidorówka ze świeżych pomidorów a jak nie ma sezonu to dodaje te z puszki.
Ja dodaję też marchewkę pokrojoną w krążki i posiekanego pora (zamiast cebuli). Marchewka daje lekko słodki posmak a u mnie w domu taka właśnie zupa najbardziej smakuje - jak jest za mało słodka to dodaję łyżeczkę cukru.
Ja dodaję też marchewkę pokrojoną w krążki i posiekanego pora (zamiast cebuli). Marchewka daje lekko słodki posmak a u mnie w domu taka właśnie zupa najbardziej smakuje - jak jest za mało słodka to dodaję łyżeczkę cukru.