Widok
my na poprawiny zapraszaliśmy sąsiadów, którzy nie byli na weselu - tyle że osobiście... Może telefon? W dzisiejszych czasach nie będzie to chyba zrozumiene źle? Albo pocztą zawiadomienia z informacją, że zapraszacie na "poślubny" obiad/kolację? Sama nie wiem - gdybam :) ale to chyba nie są złe pomysły...
My również mówimy o poprawinach przy okazji wręczania zaproszenia, lub gdy dzwoniłam z pytaniem o potwierdzenie przybycia:)
W zeszłym roku to samo przeżywał brat mojego narzeczonego-prawda jest taka, że mało ludzi przychodzi na poprawiny. Ludzie są padnięci po weselu:) Ja też pewnie będę, ale mam nadzieję, że będę mogła na spokojnie porozmawiać z rodziną i znajomymi:)

W zeszłym roku to samo przeżywał brat mojego narzeczonego-prawda jest taka, że mało ludzi przychodzi na poprawiny. Ludzie są padnięci po weselu:) Ja też pewnie będę, ale mam nadzieję, że będę mogła na spokojnie porozmawiać z rodziną i znajomymi:)

chyba nie zrozumieliscie pytania - nie chodzilo mi o zapraszanie "ponowne" gosci weselnych na poprawiny (bo to akurat nie jest problem) tylko o to jak rozwiazac zaproszenie tych osob ktorych na weselu nie bedzie bo nie dostana na nie zaproszenia z oczywistych przyczyn...np ze nie sa tak bliska rodzina albo sa dalszymi znajomymi waszymi albo znajomymi waszych rodzicow (mam duzo takich osob z ktorymi milo by bylo pobawic sie chociaz na poprawinach) ktorych na wesele sie nie zaprosi np z braku wiecej miejsca na sale, braku kaski itp.... a z ktorymi chcilaoby sie pobawic na poprawinach i dzielic ten szczesliwy dzien rowniez z nimi...:)
zależy jakie masz zawiadomienia. ja na swoich na dole dopisałam , że "miło będzie nam gościć Was na poprawinach w restauracji itd....". myślę, że nie wyglądało to źle. wiadomo, że nie ma sie tyle kasy, żeby wszystkich zaprosić na wesele,a poprawiny to świetne wyjście z tej sytuacji, zwłaszzca jeśli chodzi o znajomych.
Prosze bardzo:
Dnia 2 września 1865 roku o godzinie 17.30
w Kaplicy Kościoła
przy Klasztorze
na Wzgórzu
zostaną połączeni Sakramentem Małżeństwa
Agnieszka.........
i
Krzysztof .........
O uroczystości z radością zawiadamiają
Sz. P. ................................................
Rodzice i Narzeczeni
Miło nam będzie gościć Sz. P. na uroczystych poprawinach
dnia o godzinie ..........
w restauracji .............
przy ul. ........... w ...........
Dnia 2 września 1865 roku o godzinie 17.30
w Kaplicy Kościoła
przy Klasztorze
na Wzgórzu
zostaną połączeni Sakramentem Małżeństwa
Agnieszka.........
i
Krzysztof .........
O uroczystości z radością zawiadamiają
Sz. P. ................................................
Rodzice i Narzeczeni
Miło nam będzie gościć Sz. P. na uroczystych poprawinach
dnia o godzinie ..........
w restauracji .............
przy ul. ........... w ...........
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com