Widok

jak rozwiazac zaproszenie na poprawiny?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie tzn co napisac w zawiadomieniach ze chcilibysmy goscic te osoby na poprawinach bo wiadomo ze wszystkich na weselu sie nie pomiesci....
podajcie jakis przykladowe texty plizzzz....

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje za watek, o tym w ogole nie pomyslam...
i pomyslu zadnego
my nie robimy takich zaproszeń na poprawiny
tylko wręczając zawiadomowienie mówimy, że byłoby nam miło jakby wpadli na poprawiny

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a my chceilbysmy zaprosic na poprawiny osoby ktorych nie bedzie na weselu... zawiadomienia bedziemy wysylac poczta bo nie ma nas w kraju...
ktos tak mial??
my na poprawiny zapraszaliśmy sąsiadów, którzy nie byli na weselu - tyle że osobiście... Może telefon? W dzisiejszych czasach nie będzie to chyba zrozumiene źle? Albo pocztą zawiadomienia z informacją, że zapraszacie na "poślubny" obiad/kolację? Sama nie wiem - gdybam :) ale to chyba nie są złe pomysły...

My również mówimy o poprawinach przy okazji wręczania zaproszenia, lub gdy dzwoniłam z pytaniem o potwierdzenie przybycia:)
W zeszłym roku to samo przeżywał brat mojego narzeczonego-prawda jest taka, że mało ludzi przychodzi na poprawiny. Ludzie są padnięci po weselu:) Ja też pewnie będę, ale mam nadzieję, że będę mogła na spokojnie porozmawiać z rodziną i znajomymi:)

imageimage
no, na początku było spokojnie, ale wieczorem wszystkim wrócił humor zabawowy i bawiliśmy się tak, jak poprzedniego wieczoru

chyba nie zrozumieliscie pytania - nie chodzilo mi o zapraszanie "ponowne" gosci weselnych na poprawiny (bo to akurat nie jest problem) tylko o to jak rozwiazac zaproszenie tych osob ktorych na weselu nie bedzie bo nie dostana na nie zaproszenia z oczywistych przyczyn...np ze nie sa tak bliska rodzina albo sa dalszymi znajomymi waszymi albo znajomymi waszych rodzicow (mam duzo takich osob z ktorymi milo by bylo pobawic sie chociaz na poprawinach) ktorych na wesele sie nie zaprosi np z braku wiecej miejsca na sale, braku kaski itp.... a z ktorymi chcilaoby sie pobawic na poprawinach i dzielic ten szczesliwy dzien rowniez z nimi...:)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie robiła takich rzeczy, głupio mi zapraszać na same poprawiny.
Dalszych znajomych zaprosiłam jedynie do kościoła.

imageimage
zależy jakie masz zawiadomienia. ja na swoich na dole dopisałam , że "miło będzie nam gościć Was na poprawinach w restauracji itd....". myślę, że nie wyglądało to źle. wiadomo, że nie ma sie tyle kasy, żeby wszystkich zaprosić na wesele,a poprawiny to świetne wyjście z tej sytuacji, zwłaszzca jeśli chodzi o znajomych.
magda dobry pomysł! ja bym też na dole zawiadomienia pisała że zapraszam na poprawiny, u mnie akurat wszyscy są na weselu i poprawinach

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
wlasnie, tez mysle ze dobry
chcialam zapraszac znajomych, ktorzy przyjda do kosciola
ale po pierwsze bedzie zamieszanie a po drugie maja troche czasu od otrzymania zawiadomienia zeby sobie zarezerwowac popoludnie w ta niedziele

dzieki dzieki
My tak zrobilismy tzn. Zaproszenia na wesele dla gosci weselnych normalnie, a na poprawiny motocyklowe zrobilismy stronke informujca o naszym slubie i mapke dojazdu, a tym co maja utrudniony kontakt z netem dalismy zaproszenia bez info o weselu + mapke z info o poprawinach:) wszyscy sa zachwyceni:)
Prosze bardzo:

Dnia 2 września 1865 roku o godzinie 17.30
w Kaplicy Kościoła
przy Klasztorze
na Wzgórzu
zostaną połączeni Sakramentem Małżeństwa

Agnieszka.........
i
Krzysztof .........

O uroczystości z radością zawiadamiają

Sz. P. ................................................

Rodzice i Narzeczeni

Miło nam będzie gościć Sz. P. na uroczystych poprawinach
dnia o godzinie ..........
w restauracji .............
przy ul. ........... w ...........

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry